ETNO SELO "STANIŠIĆI" (17.10.2020.)


"Ovdje se odmaraju oči i duša, čovjek postaje plemenitiji ali i mudriji slušajući žuborenje potoka i rad vodenice."

ETNO SELO "STANIŠIĆI"
Sa posetom tržnom centru "Azel France"

Subota, 17. oktobar 2020.

Na trećem kilometru od Bijeljine prema Pavlovića mostu, u srcu semberske ravnice, na površini od pet hektara, porodica Stanišić je izgradila Etno Selo "STANIŠIĆI". Etno selo "Stanišići" osnovano je 2003. godine, zahvaljujući inspiraciji Borisa Stanišića. Više od nekoliko godina on je putovao po srpskim selima srednje Bosne u potrazi za starim kućama i predmetima koji će sačuvati predstavu o jednom vremenu i kulturi življenja sa kraja 19. i početka 20. veka.
Etno Selo "STANIŠIĆI" je selo sa dvadesetak autentičnih drvenih kuća, mlekarom, vodenicom, kovačnicom, ambarom za žito, starim kućama i velikom gostinskom kućom, koji su preneti iz sela u opštini Vareš i sela sa planina Zvijezde i Romanije, iz susednih opština. U selu se danas izdvajaju dve celine. Jedna prikazuje svetovni život i izgrađena je od drveta. Čine je drvene kuće - brvnare sa pokućstvom koje im je vekovima pripadalo. Kuće povezuju popločane kamene staze, a u centru sela su dva jezera. Druga celina je duhovnog karaktera i predstavljena je srednjevekovnom arhitekturom građenom u kamenu, koja je u stvari skup replika istorijskog i religijskog značaja. U okviru kompleksa se nalaze i etno restorani gde možete isprobati neke od specijaliteta tradicionalne kuhinje.

PROGRAM PUTOVANJA: Polazak u 05:30 sati iz Apatina-stara autobuska stanica (minimum 10 putnika), u 06:00 sati iz Sombora-parking ispred Sokolskog doma. Putovanje do tržnog centra Azel France gde možete kupiti garderobu popularnih brendova po sniženim cenama. Slobodno vreme za šoping. Nastavak putovanja do etno-sela "Stanišići". Ovaj jedinstven kompleks koji se rasprostire na površini od 15 hektara nudi mnogo toga za razgledanje i uživanje. Dok šetate popločanim kamenim stazama imaćete priliku da zavirite u neku od kuća iz vremena sa kraja 19. i početka 20. veka i da se na kratko vratite u prošlost... U etno selu ćete imati priliku da vidite i vodenicu, crkvu i mini zoo vrt. Da upotpunite doživljaj predlažemo vožnju električnim vozićem, koji će Vas provozati oko jezera, kroz tunel i preko mostova do Nojeve barke. Kada završite sa obilaskom predlažemo da obavezno isprobate neki od specijaliteta lokalne kuhinje u restoranima koji se svojim ambijentom savršeno uklapaju u kompleks. Povratak u mesto polaska u kasnijim večernjim satima.

CENA ARANŽMANA: 1.900,00 dinara
1.600,00 dinara, za decu do 12 godina

Uključeno u cenu: vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja; usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana; troškovi organizacije putovanja.

Nije uključeno u cenu: Međunarodno zdravstveno osiguranje (za osobe starosti do 18 god. 100,00 dinara, za osobe starosti od 18 god. do 70 god. 150,00 dinara, za osobe starosti preko 70 god. 400,00 dinara); individualni troškovi i ostalo nepomenuto.

Način plaćanja: akontacija 500,00 dinara prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 5 dana pred put.

NAPOMENE: Za prelazak granice je potrebna lična karta ili pasoš za punoletna lica, dok je za maloletna lica potreban pasoš.
Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze.Obaveza je putnika da poseduju u toku putovanja masku i rukavice. Mole se putnici da vode računa o svojim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Organizator putovanja zadržava pravo izmene izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Raspored sedenja u autobusu se određuje po datumu prijave. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije "Euro-line Pekez".
Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Kontakt za reklamacije je 069/1053010.
Cenovnik br.1 od 10.09.2020. godine.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije "Euro-line Pekez" usaglašeni sa standardima YUTA.

 

Proverite raspoloživost za aranžman ETNO SELO "STANIŠIĆI" (17.10.2020.)

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti