MALI ZVORNIK-VIŠEGRAD-TREBINJE-MOSTAR-SARAJEVO


MALI ZVORNIK-VIŠEGRAD-TREBINJE-MOSTAR-SARAJEVO

SIGURAN POLAZAK

30.10./02.11.2020.
„Trebinje nije ni selo ni metropola. Ono je metafora, san..."- govorio je Momo Kapor. Nalazi se na samom jugu Bosne i Hercegovine, smešten ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja, a kroz grad protiče reka Trebišnjica. Postoje brojni razlozi da posetite grad sunca, vina i platana koji odiše toplinom pravih domaćina.

PROGRAM PUTOVANJA:
1.dan,
30.10.2020. SOMBOR-NOVI SAD-MALI ZVORNIK-VIŠEGRAD-TREBINJE; Polazak iz Sombora u 00:30 sata sa parkinga kod Sokolskog doma. Putovanje preko Novog Sada, Šapca do Malog Zvornika sa usputnim pauzama. Fakultativno - obilazak Podzemnog grada Karađorđevića - tačna namena i plan korišćenja ostali su do danas nepoznati, ali se pretpostavlja da je građen namenski da u slučaju rata bude sklonište i komandno mesto kralja Aleksandra Karađorđevića. Gradnju tajnog podzemnog grada, pod kodnim imenom "Kamena devojka", naredio je 1931. godine kralj Aleksandar Karađorđević. Podzemni lavirint su kopali i betonirali robijaši, dovođeni i odvođeni noću, tako da nisu znali ni gde se nalaze, ni šta grade. Nastavak putovanja ka Višegradu uz obavljanje graničnih formalnosti. Pauza u Višegradu za obilazak starog mosta, čuvene "Ćuprije na Drini" koji u knjizi Nobelovca predstavlja večnost kao suprotnost ljudskoj sudbini, odnosno prolaznosti i obilazak spomenika Ivi Andriću. Šetnja do Andrićgrada, koji su izgradili Emir Kusturica i Vlada Republike Srpske u čast Nobelovca - kraće slobodno vreme. Polazak ka Trebinju. Dolazak u Trebinje i smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora krećemo u razgledanje grada sa vodičem. Šetnja ulicama starog grada, gradske zidine sa trgovima..."Trg Pesnika" gde su platani stari preko stotinu godina koji predstavljaju simbol grada kao i brojni pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (spomenici-Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Obilazak starog grada i znamenitosti u njemu kao i čuvene "Anđelkine kapije". Kraće slobodno vreme. Nakon obilaska, povratak u hotel. Noćenje.
2.dan, 31.10.2020. TREBINJE- POČITELJ-BLAGAJ-MOSTAR; Doručak. Nakon doručka, oko 07:30 sati idemo do izletišta Crkvina, gde se nalazi Hercegovačka Gračanica, verna kopija manastira Gračanica sa Kosova, u koji su preneti posmrtni ostaci Jovana Dučića i u kojem se nalazi galerija pozlaćenih ikona i mauzolej pesnika Jovana Dučića. Sa ovog vidikovca se pruža prelep pogled na ceo grad, planinu Leotar, reku Trebišnjicu i stari kameni Arslanagića most iz XVI veka. Kraće slobodno vreme. Polazak fakultativno - oko 09:30 sati za Počitelj, grad star vekovima, koji se zahvaljujući svojoj arhitekturi koja čuva tajne prošlosti opravdano našao na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine. U njemu se posebno izdvajaju tvrđava, Šišman Ibrahim-pašina džamija iz XVI veka i medresa, amam i han iz XVII veka, brojne kuće sa mediteranskim i orijentalnim karakteristikama gradnje... Nastavak putovanja do gradića Blagaj, na par kilometara pre Mostara, gde se nalazi najveće kraško vrelo u Evropi, izvor reke Bune pored koga se nalazi i čuvena sufijska tekija. Nakon kraće vožnje dolazak u grad na Neretvi - Mostar, obilazak građevina koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija - jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558.g. i po predanjima po uzoru na ovaj mali most kasnije je sagrađen stari most, Kujundžiluk - stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama, pauza za kafu, kolače... Povratak u Trebinje. Slobodno veče. Noćenje.
3.dan, 01.11.2020. TREBINJE-KONJIC-SARAJEVO; Rani doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Konjic oko 07:30 sati, jedan od bisera BiH nalazi se na krajnjem severu planinske Hercegovine, u kotlini sa obe strane reke Neretve i oko ušća Neretvine pritoke Trešanice. Fakultativno - obilazak Titovog bunkera. Planina Zlatar je desetinama godina čuvala najveću državnu vojnu tajnu bivše SFR Jugoslavije. Po službenoj dužnosti, samo četiri komandanta su znala za postojanje bunkera, pored radnika koji su birani pažljivo i koji su morali potpisati Ugovor o ćutanju. Gledajući spolja vide se samo tri obične kuće okružene prirodom. Međutim, te tri kuće su više od 50 godina skrivale tajnu o najvećem vojnom objektu, trećem po značaju u bivšoj SFRJ. Nastavak putovanja ka Sarajevu. Po dolasku sledi kraće razgledanje grada: Saraj, Vjećnica, Inat kuća, Latinska ćuprija-mesto na kojem je 1914.godine Gavrilo Princip izvršio atentat na princa Franca Ferdinanda. Odlazak do glavne pešačke zone gde se nalaze katedrala i srpska Saborna crkva, Gazi Husrefbegova džamija iz XVI veka. Odlazak do Baščaršije, Morića han, Kazandžiluka. Kraće slobodno vreme za "10 upola sa lukom"... Polazak za Srbiju.
4.dan, 02.11.2020. SARAJEVO-BIJELJINA-SOMBOR; Dolazak u Sombor u ranim jutarnjim satima.


CENA ARANŽMANA: 99 Eura

ARANŽMAN OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase (TV, klima) na relaciji prema programu,
- 2 noćenja sa doručkom (na bazi švedskog stola) u hotelu 3* -"Aćimović"-nalazi se 10 minuta hoda od centra Trebinja, sobe sa TV, klimom, 1/2 i 1/2+1 (treći ležaj je pomoćni manjih dimenzija-isključivo na upit) sa TWC-om, restoran, www.acimovictrebinje.com ili sličnom,
- razgledanje gradova u pratnji stručnog vodiča (Višegrad, Trebinje, Sarajevo),
- troškove organizacije putovanja,
- usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- fakultative (prijava prilikom rezervacije u agenciji, plaćanje na licu mesta, minimum za realizaciju je 30 prijavljenih putnika):
Podzemni grad Karađorđevića - 250,00 RSD, Izlet do Počitelja, Blagaja, Mostara i razgledanje uz pratnju vodiča - 15 €, ulaznica za Titov bunker - 10 €,
- međunarodno zdravstveno osiguranje (sa dodatkom osiguranja za COVID-19)- 500,00 RSD po osobi,
- individualne troškove i ostalo nepomenuto.

POPUSTI I DOPLATE:
Doplata za 1/1 sobu je 30 € po osobi i radi se isključivo na upit. Deca do 15 godina imaju 10 € popusta uz dve punoplative osobe u istoj sobi i koriste sve usluge. *Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20 € po osobi prema raspoloživosti.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate.
- 30% prlikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska.
- 30% prilikom rezervacije, ostatak na rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom na tri mesečne rate - najkasnije zaključno sa 15.novembrom 2020. godine.

VAŽNO: Ovaj program putovanja sačinjen je na osnovu uslova koji su na snazi u trenutku objavljivanja, što znači da, usled okolnosti koje su uzrokovane epidemijom ili pandemijom Covid-19, ili iz drugih objektivnih razloga, može doći do promena, na koje organizator putovanja ne može uticati. Imajući uvidu specifičnost novonastale situacije usled pandemije Covid -19, obaveza je putnika da se precizno upozna sa zdravstvenim i svim drugim propisanim uslovima, koji su važeći u periodu realizacije putovanja, kako u RS tako i u tranzitnim i odredišnim destinacijama, te da te uslove striktno poštuje, kao i da sledi propisana pravila ponašanja i uputstva nadležnih u svim segmentima putovanja. Organizator putovanja nema bilo kakvih ingirencija niti mogućnosti da predviđena pravila i uslove menja, niti da svoje putnike amnestira od eventualnih posledica kršenja obvezujućih normi. Obaveza je putnika da poseduju u toku putovanja masku i rukavice. S obzirom na novonastalu situaciju i na mogućnost nastupanja nepredviđenih situacija, i u toku putovanja, organizator putovanja ne može garantovati predviđenu satnicu dolaska na destinaciju i povratka, te iz istih razloga zadržava pravo promene rute putovanja iz programa putovanja.

NAPOMENE: Mole se putnici da vode računa o svojim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Organizator putovanja zadržava pravo izmene izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Raspored sedenja u autobusu se određuje po datumu prijave. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije "Euro-line Pekez" d.o.o. Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Cenovnik br.1 od 24.08.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije "Euro-line Pekez" usaglašeni sa standardima YUTA.

 

Proverite raspoloživost za aranžman MALI ZVORNIK-VIŠEGRAD-TREBINJE-MOSTAR-SARAJEVO

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti