МАНАСТИР ТУМАНЕ-СРЕБРНО ЈЕЗЕРО-СМЕДЕРЕВО, 18. јул 2020.


МАНАСТИР ТУМАНЕ - СРЕБРНО ЈЕЗЕРО - СМЕДЕРЕВО
Субота, 18. јул 2020.

Програм путовања: Полазак у 00:00 сати из Сомбора - паркинг код Соколског дома, полазак из Суботице у 01:00 - паркинг иза Радничког универзитета. Путовање према манастиру Тумане уз успутне паузе по потреби групе. Oснован je у другој половини 16. века, као задужбина косовског јунака Милоша Обилића. У турским пописима се први пут помиње 1572-1573. године, а потом у време султана Мурата III (XVI век) у контексту дажбина које је имао према турском султану, уз шта се наводи и да су тада у манастиру живела два монаха. Ловећи у густим шумама, Милош нехотице рањава светог пустињака Зосима. Поневши га ка своме двору да му извида ране, на месту где се данас налази црква, витез чу последње речи пустињака: „Ту ме мани и пусти ме да умрем". У знак покајања за ненамерно убиство светитеља, Милош Обилић поче да зида цркву. Дошавши до крова, примио је писмо од кнеза Лазара у коме га владар позива да ту докле је стигао мане задужбину и пође у бој на Kосово. По славној кнежевој и Милошевој смрти, побожан народ заврши манастир и даде му име Туман. У манастиру Тумане се као највећа светиња, чувају мошти Светог Зосима Туманског, Синаита чудотворца. Јутарња литургија. Молитве. Путовање до Сребрног језера (факултативно: ручак). Слободно време за индивидуалне активности. Одлазак до Смедерева - обилазак Смедеревске тврђаве. Јeдна је од највећих средњовековних равничарских тврђава у Европи и последње велико дело српске архитектуре из овог периода. Грађена је толиком брзином да су њени градитељи умирали од изнемоглости, а народ је кривца за трагедију пронашао у деспотици Јерини (Ирина Кантакузин) и назвао је „проклета"... Повратак у место поласка у касним вечерњим сатима.

ЦЕНА АРАНЖМАНА: 2.750,00 динара

У ЦЕНУ АРАНЖМАНА ЈЕ УРАЧУНАТО:
- превоз аутобусом (аудио и видео опрема, клима) на наведеној релацији;
- улазнице: тврђава у Смедереву;
- трошкови организације, туристички пратилац.

У ЦЕНУ АРАНЖМАНА НИЈЕ УРАЧУНАТО:
- ручак у ресторану „Талија" 700,00 динара - класична услуга. Плаћање је на лицу места, молимо да се приликом пријаве путници изјасне да ли су за ручак или не;
-индивидуални трошкови и друге непоменуте услуге.

Начин плаћања: аконтација 1.000,00 динара приликом резервације, остатак најкасније 5 дана пре поласка.
НАПОМЕНЕ: У ОБАВЕЗИ СТЕ ДА СЕ ПРИДРЖАВАТЕ ПРОПИСАНИХ МЕРА БЕЗБЕДНОСТИ - ОБАВЕЗНЕ ЗАШТИТНЕ МАСКЕ И РУКАВИЦЕ У АУТОБУСУ. Агенција задржава право промене редоследа извођења програма. Калкулација је рађена на бази минимум 40 путника. У случају недовољног броја пријављених путника агенција задржава право корекције цена, измене програма или отказа путовања најкасније 5 дана пре почетка путовања. Агенција не сноси одговорност за евентуалне другачије усмене информације о програму путовања. Контакт за рекламације 069/1053010. Ценовник број 1 од 22.06.2020.године.

УЗ ОВАЈ ПРОГРАМ ВАЖЕ ОПШТИ УСЛОВИ ПУТОВАЊА АГЕНЦИЈЕ "EURO-LINE PEKEZ" УСАГЛАШЕНИ СА СТАНДАРДИМА YUTА.

 

Proverite raspoloživost za aranžman МАНАСТИР ТУМАНЕ-СРЕБРНО ЈЕЗЕРО-СМЕДЕРЕВО, 18. јул 2020.

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti