Uskrs i 1. maj Dvorci Bavarske & Salcburg - 3 noći


Dvorci Bavarske & Salcburg

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA U MINHENU
MINHEN - NIMFENBURG - LINDERHOF - NOJŠVANŠTAJN - KIMZE - SALCBURG
GARANTOVANI POLASCI IZ : ČAČKA, KRAGUJEVCA, BEOGRADA, NOVOG SADA I DUŽ AUTOPUTA PREMA SUBOTICI

Od prelepog kraljevskog grada Vircburga u kojem se nalazilo sedište dinastije Vitelsbah, pa sve do malenog usnulog gradića Fusena, pruža se čuvena Romantična ruta Nemačke koja obuhvata najlepše predele Bavarske, a među tim najlepšim delovima, sasvim sigurno su njeni bajkoviti dvorci... Preko 60 srednjovekovnih dvoraca građenih u stilu zamkova (odbrambeni karakter), palata i letnjikovaca, nalazi se na pomenutom putu. Bila bi potrebna čitava večnost sve ih videti... No, mi smo za Vas izdvojili u ovom programu najlepše od najlepšeg što država Bavarska može ponuditi... Gotovo svi oni nastadoše po volji bavarskog kralja Ludviga II kojeg su zbog rasipništva i ekscentričnosti nazivali „ludi". Tokom istorije se pokazalo i dokazalo da između ludosti i genijalnosti zaista stoji samo tanka crta... Čovek ima potrebu da uživa u lepim stvarima, a još ako i ima mogućnosti, onda što da ne! I tako nastadoše ti divni dvorci, satkani od snova i stihova, muzike Vagnera, proviđenja... Danas ljudi uživaju u pogledima ka tim snovima, trudeći se da dokuče za lepotom kojom dvorci zrače... Očekuju Vas sjajne priče o snovima, šetanje kaldrmom sećanja, uživanje u gastronomiji Bavarske, i još mnogo toga... Pridružite nam se u potrazi za snovima...

Program putovanja:
1. dan
(Sreda 15. april / Utorak 28. april) Polazak iz Beograda i Novog Sada u kasnim popodnevnim satima. Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. dan (Četvrtak 16. april / Sreda 29. april) KIMZE - MINHEN Dolazak u prepodnevnim satima na JEZERO KIMZE. Po dolasku u grad PRIEN ukrcavanje na brod (fakultativno) za Hereninzel („Muško ostrvo") na kojem će se posetiti dvorac Herenkimze koji je izgradio Ludvig II u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim detaljima od zlata, skupocenog porculana i mermera. Dvorac nikada nije dovršen, a kralj je u njemu boravio samo 9 dana. Nastavak vožnje brodićem do ostrva Fraueninzel („Žensko ostrvo"). Slobodno vreme za uživanje na ostrvu uz obilazak kompleksa Benediktinske opatije. Nastavak putovanja do MINHENA. Dolazak u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel u regiji grada. Noćenje.
3. dan (Petak 17. april / Četvrtak 30. april) MINHEN - NIMFENBURG Doručak. Panoramsko razgledanje centra bavarske prestonice: Švabing - umetnički i univerzitetski kvart, Odeonplac sa Feldhernsalom i Teatiner crkvom, Minhenski dvorac Rezidenc - zimska rezidencija dinastije Vitelsbah, Bogorodičina crkva sa dva barokna zvonika, Marienplatc (Marijin trg) - srce starog Minhena sa Gradskom kućom i čuvenim Glokenšpilom - starim satom sa figurinama; crkva Svetog Petra, Stara Gradska kuća, Gradska Pivnica - Hofbrojhaus u kojoj je Hitler održao svoj čuveni govor,... Obilazak NIMFENBURGA, kraljevske rezidencije dinastije Vitelsbah iz koje potiče i čuveni bavarski „ludi" kralj Ludvig II. Razgledanje baroknih vrtova. Slobodno vreme u centru grada. Povratak u hotel oko 20h. Noćenje.
4. dan (Subota 18. april / Petak 1. maj) LINDERHOF - NOJŠVANŠTAJN Doručak. Celodnevni fakultativni izlet. Putovanje ka oblasti Bavarskih Alpa. Uživanje u spektakularnim pejsažima koji su inspirisali Riharda Vagnera da stvori neka od najvećih remek-dela klasične muzike. Obilazak bajkovitog zamka LINDERHOF, jedinog od tri dvorca koji je kralj Ludvig II završio za života. Dvorac je okružen sjajnim parkovima sa čudnim građevinama koje pripadaju svetu Vagnerovih opera. Odlazak do možda najlepšeg i najspektakularnijeg zamka na svetu NOJŠVANŠTAJNA koji je poslužio kao inspiracija velikom Voltu Dizniju za zamak Trnove Ružice. Novi labuđi grad, kako glasi ime u prevodu, predstavlja ostvarenje sna kralja Ludviga II. U magnovenju, kralj je osmislio dvorac iz snova koji u ranim jutarnjim satima obavijaju oblaci mistične magle koja se diže iz doline ispod litice na kojoj je zamak sazdan. Zaista prizor koji će svakoga ostaviti bez daha... Nakon obilaska zamka povratak u Minhen. Noćenje.
5. dan (Nedelja 19. april / Subota 2. maj) MINHEN - SALCBURG Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Odlazak iz Minhena i putovanje do obližnjeg SALCBURGA u Austriji. Po dolasku, sledi organizovani pešački obilazak baroknog grada uz razgledanje: dvorac Mirabel sa fantastičnim vrtovima, Katedrala - veličanstvena barokna crkva sa dva zvonika, Rezidencija - sedište biskupske uprave u srednjem veku, Mocartova rodna kuća, panorama Salcburškog zamka... Slobodno vreme do 15h. Polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Mađarske.
6. dan (Ponedeljak 20. april / Nedelja 3. maj) Dolazak u Novi Sad / Beograd u jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

REDOVNA CENA SPECIJALNA CENA*  209 € 189 € 
 
PAKET IZLETA za uplate u agenciji umesto 80 € samo 50 €
15. - 20. APRIL 2020. - Uskršnji praznici 
28. APRIL - 3. MAJ 2020. - Prvomajski praznici 

*SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA KOJA SU ODREĐENA AKCIJOM 

Cena aranžmana uključuje:
• prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
• 3 noćenja sa doručkom ( „buffet" švedski sto - samoposluživanje) u hotelu sa 3* u regiji Minhena
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva - fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
• obilaske Minhena i Salcburga prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
• usluge vodiča
• organizacione troškove

CENA ARANŽMANA ZA GARANTOVANI POLAZAK IZ ČAČKA I KRAGUJEVCA SE UVEĆAVA ZA 15 € ( broj mesta ograničen).
Usputni ulasci su mogući isključivo na benzinskim stanicama, uz autoput, u pravcu kretanja autobusa.

Navedena cena uključuje i sledeće predviđene izlete:
 Dvorac Nimfenburg sa ulaznicom i obilaskom prema programu
 Izlet Linderhof - Nojšvanštajn sa obilascima prema programu i uključenim ulaznicama za dvorce
 Obilazak ostrva Hereninsel, dvorca Herenkimze sa uključenom ulaznicom i ostrva Frauinsel (bez karte za brod)

Cena aranžmana ne uključuje
:
 Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 6 € u din.protivvrednosti)
 Ostale nepomenute usluge
 Doplatu za jednokrevetnu sobu - 80 €
 Doplatu za dodatno sedište u autobusu - 90 €
 Obavezna doplata na licu mesta za brodski transfer Prien-Hereninzel-Fraueninzel-Prien - 9 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su
:
 Dvorac Nimfenburg sa vodičem, muzej kočija i muzej porcelana - 15 €
 Izlet Linderhof - Nojšvanštajn sa ulaznicama za dvorce i autobuskim prevozom - 45 €
 Ulaznica i obilazak dvorca Herenkimze, ostrva Hereninsel i Frauinsel - 20 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE
• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
• Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2020.
• Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
• Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama - 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.10.2020.
• Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti" plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
• U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2020.
U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE
:
• PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I BROJ PASOŠA! UKOLIKO PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA NIJE OSTAVLJEN BROJ PASOŠA, ROK ZA DOSTAVU BROJA PASOŠA JE 24 SATA!!!
• TAČNO VREME POLASKA I MESTO POLASKA BIĆE POZNATI ISKLJUČIVO JEDAN DAN PRE PUTOVANJA I BIĆE OBJAVLJENI NA WEB STRANICI ORGANIZATORA www.fantast.rs
• ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA!

OPIS HOTELA:
HOTEL „TRYP MUNICH NORTH" 3*** , regija Minhena - ILI SLIČAN
https://www.wyndhamhotels.com/tryp/neufahrn-bei-freising-germany/tryp-by-wyndham-munich-north/overview
Hotel se nalahzi u severnoj zoni grada, oko 20 km udaljen od istorijskog centra. Standardni sadržaji (recepcija, lobi, aperitiv bar, restoran za posluženje doručka). Sve sobe su sa kupatilom (tuš-WC), TV Cab., klima uređaj, centralni grejni sistem. WiFi uz doplatu! Smeštaj grupe će biti u nekom od sličnih hotela, na maksimalnoj udaljenosti od Minhena od 30 km.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925, Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 ( osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

Organizator putovanja Agencije Fantast

 

Proverite raspoloživost za aranžman Uskrs i 1. maj Dvorci Bavarske & Salcburg - 3 noći

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti