Moskva 30.12 - 5 noći - avio


Moskva

6 dana (5 nocenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 4*)- avionom
Polazak: 30.decembar 2019. (Povratak : 04.januar 2020.)

Moskva je jedan od najstarijih gradova u Evropi. Prvi put se pominje 1147. godine, a od petnaestog veka postaje prestonica ruske države. Taj status Moskva je imala do 1712. kada se glavni grad seli u Sankt Peterburg. Značaj grada nije opadao, a Moskva je postala centar brojnih značajnih događaja za ruski narod. Dvadesetih godina prošlog veka Moskva je postala glavni grad Sovjetskog Saveza i od tada nije gubila taj status. Danas je ovo moderna svetska metropola, centar ruske države, kulture, ekonomije, sporta. Crkva Svetog Vasilija, zadužbina ruskog cara Ivana Groznog, je jedan od simbola grada Moskve.

1.dan (ponedeljak, 30.decembar 2019.) BEOGRAD- MOSKVA Sastanak grupe u 16:10h na aerodromu Nikola Tesla. Let avio kompanije Air Serbia za Moskvu u 18:10h (let JU 654). Dolazak na moskovski aerodrom u 23:05h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Nocenje.
2.dan (utorak, 31.decembar 2019.) MOSKVA Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede),... (bez ulaska u objekte). Slobodno vreme. Uveče odlazak na centralne trgove Moskve (sa vodičem, metroom), na kojima se uz veličanstven vatromet, dočekuje Nova godina. Nocenje.
3.dan (sreda, 01.januar 2020.) MOSKVA Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvedih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajuci se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Slobodno vreme. Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlacenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Nocenje.
4.dan (četvrtak, 02.januar 2020.) MOSKVA Doručak. Fakultativni program: Muzej Panorama Borodinske bitke, posvecen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Tretjakovska galerija, najbogatiji muzej sa radovima ruskih umetnika, koji je osnovao trgovac Pavle Tretjakov 1856. godine. Muzej poseduje jednu od najvecih zbirki Ruske umetnosti - više od 3000 umetničkih dela starih ruskih majstora, 7000 slika, skulptura, grafika, ikona. Jasne boje, dubina izraza, odlikuju drevne ruske ikone među kojima su remek dela kao što je ikona Sv Trojice Andreja Rubljova, koji je boje ruske prirode pretočio u ikone. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom "Radisson". Veličanstven pogled sa reke na nocnu Moskvu, jedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu. Nocenje.
5.dan (petak, 03.januar 2020.) MOSKVA Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i poseta Patrijaršijskoj palati. Slobodno vreme. Nocenje.
6.dan (subota, 04.januar 2020.) MOSKVA - BEOGRAD Doručak (lunch paket). Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 07:55h (let JU 651). Dolazak u Beograd u 08:55h . Kraj usluge.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI 588 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu je 95 evra
Cena za decu od 2-12 godina u pratnji dve odrasle osobe, na pomoćnom ležaju, iznosi 540 evra.
6 dana (5 nocenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 4*)- avionom
Polazak: 30.decembar 2019. (Povratak : 04.januar 2020.)


U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
• Avio prevoz na relaciji Beograd - Moskva - Beograd, avio kompanijom Air Serbia
• Aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobradcaju (oko 112 evra, podložne su promeni)
• Smeštaj u Moskvi u hotelu kategorije 4*, u dvokrevetnim sobama, usluga nocenje sa doručkom
• Transferi navedeni u programu
• Panoramsko razgledanje Moskve
• Usluge pratioca grupe i lokalnih vodiča
• Troškovi organizovanja aranžmana


U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
• Fakultativni izleti
• Individualni troškovi
• Obrok u avionu

SMEŠTAJ
• Moskva, Hotel Delta 4* www.izmailovo.ru
Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (pešačenjem od hotela 25-30 min), što je od velikog značaja za efektivno korišcenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno - jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak se služi po principu samoposluživanja, izbor vise jela.

FAKULTATIVNI IZLETI:
MOSKVA
Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR
Sergijev pasad (bivši Zagorsk) 40 EUR
Panorama Borodinske bitke 30 EUR
Krstarenje rekom Moskvom 35 EUR
Kremlj(teritorija, 2 Saborne crkve,
Patrijaršijska palata) 40 EUR*
Tretjakovska galerija 30 EUR

Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj obavezno je prilikom uplate.
Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program de se realizovati javnim prevozom, metroom.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE "MOSKVA"
● Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogucnost smeštaja u jednokrevetnim i trokrevetnim sobama. ●Državljanima Republike Srbije nije potrebna viza za boravak do 30 dana, računajuci I dan ulaska u Rusku Federaciju. Prilikom ulaska, na graničnom prelazu obavezno je popunjavanje migracione karte koju treba nositi sa sobom I koja se, prilikom izlaska iz Ruske Federacije, vraca pograničnom službeniku. Po dolasku, obavezna je prijava boravka u roku od 7 dana (za boravak kraci od 7 dana prijava nije potrebna). Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti najmanje 6 meseci, što važi I za regulisanje boravka.


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a placanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplacuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplacuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. Placanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Organozatora putovanja ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Organizator putovanja ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Organizatora putovanja moguce je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE
● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
● Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važedi pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. ● 
●Garancija putovanja ne obuhvata fakultativne usluge.
09.oktobar 2019.FILIP TRAVEL

 

Proverite raspoloživost za aranžman Moskva 30.12 - 5 noći - avio

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti