Varšava 29.12 - 2 noći


Varšava

5 DANA / 2 NOĆENJA, AUTOBUSOM
KATOVICE - VARŠAVA - LOĐ

Prema jednoj od popularnih legendi koje se vezuju za nastanak i poreklo imena poljske prestonice, ribar Vars zaljubio se u morsku sirenu Savu koja je do tog mesta na obali Visle stigla plivajući od Baltičkog mora. Na mestu na kojem su se upoznali on je podigao grad i nazvao ga Varšava. Uprkos burnoj prošlosti, Varšava je, kao feniks iz pepela, izrasla u svetsku metropolu, lepša, bleštavija, modernija nego što je bila. Istovremeno, zahvaljujući nadljudskim naporima njenih stanovnika, u potpunosti je obnovljen njen najstariji deo, srednjovekovni Stari grad koji je tokom Drugog svetskog rata sravnjen sa zemljom. Posle rata taj deo Varšave rekonstruisan je u duhu vremena u kojem je nastao i kada danas zađete u uske kamene ulice Starog grada, stičete utisak da se na tom mestu vreme zauvek zaustavilo. Tada i sami poverujete u legendu koja kaže da je morska sirena prorekla da će grad podignut na tom mestu biti neuništiv. Naše putešestvije ka divnoj Varšavi smo obogatili posetom Katovicama i Lođu, dva grada koja predstavljaju bisere u niski Poljske... SREĆNA VAM BILA NOVA 2020. GODINA!

Program putovanja:
1. Dan
(Nedelja 29. decembar) Polazak iz Beograda/Novog Sada/Subotice u kasnim popodnevnim satima (oko 18h). Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. Dan (Ponedeljak 30. decembar) KATOVICE - VARŠAVA Dolazak u KATOVICE u prepopodnevnim satima. Po dolasku sledi organizovani obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: Nikišovjec - predgrađe Katovica koje predstavlja nacionalno blago Poljske kao rudarski gradić sa divnim ambijentima, Katedrala Hrista Kralja, veličanstveni monument Šlezijskih pobunjenika, Marijačka ulica - glavna pešačka zona,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti (2 sata). Nastavak putovanja ka Varšavi. Dolazak u VARŠAVU u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.
3. Dan (Utorak 31. decembar) VARŠAVA - LOĐ
Doručak. Slobodno vreme, ili poludnevni, fakultativni izlet do LOĐA. Kraći obilazak istorijskog centra grada koji predstavlja treći po veličini grad Poljske i sedište istoimenog vojvodstva. Razgledanje: Starogradski trg, Gradska kuća, katedrala Sv. Stanislava,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti... Povratak u hotel do 18h.
Odmor i priprema za najluđu noć. Fakultativno, odlazak autobusom do centra Varšave (21h) i DOČEK NOVE GODINE na trgovima uz muzički program i neizbežan vatromet. Polazak iz centra Varšave ka hotelu u 1h posle ponoći. Noćenje.
4. Dan (Sreda 1. Januar) VARŠAVA Doručak. Odjava iz hotela do 11h. Odlazak do centra grada. Organizovano pešačko razgledanje u trajanju od oko 3 sata: palata Belvedere - sedište predsednika Republike Poljske, park Lazienki - kraljevski park sa prelepim ambijentima i arhitektonskim sklopovima koji uključuju i teatar, palate, senice, letnju pozornicu, memorijal Frederiku Šopenu... Slobodno vreme u parku oko 1 sat. Nastavak razgleda uz obilazak Starog grada: Glavni gradski trg, odnosno starogradski trg sa Kraljevskom palatom i vidikovcima ka reci Visli, Novogradski trg, Citadela,... Slobodno vreme za uživanje u brojnim mali uličicama Varšave, sjajnim restoranima i kafeima, šetnji bulevarima, ... Polazak ka Srbiji oko 21h. Noćna vožnja preko Slovačke i Mađarske...
5. Dan (utorak, 2. Januar 2018.) Dolazak u Suboticu/Novi Sad/Beograd u popodnevnim časovima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI 159 € 139 € Specijalna cena!
SPECIJALNA CENA VAŽI DO 15.11.2019. ILI DO POPUNE AKCIJSKIH MESTA !
PAKET IZLETA za uplate u agenciji umesto 50 € samo 40 €

Navedena cena paketa izleta uključuje:
• Poludnevni izlet za Lođ prema programu putovanja
• Transfer autobusom za doček nove godine u Varšavi

Navedena cena uključuje:
 Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni buffet - samoposluživanje) u hotelu sa 3* u regiji Varšave
 Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog `queen size`` ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva - fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 Obilazak Katovica i Varšave prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 Organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:
 Sve ostale nepomenute usluge
 Individualne troškove
 Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 Doplatu za jednokrevetnu sobu - 50€
 Doplata za dodatno sedište u autobusu - 80€
 Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje - može se uplatiti u agenciji (oko 5€ u din.protivvrednosti)

Ukoliko niste uplatili ponuđeni paket izleta u agenciji, cena izleta za uplatu na licu mesta je:
• Izlet za Lođ - 30 €
• Transfer autobusom za doček nove godine u Varšavi - 20 €

USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE
• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
• Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2020.
• Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
• Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama - 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.05.2020.
• Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti" plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
• U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2020.
U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS SMEŠTAJA:
Hotel „POD GROTEM" 3* (http://hotelgrot.pl/en/) ILI SLIČAN
Hotel se nalazi u severnom predgrađu Varšave, na samo 15-tak minuta vožnje od strogog centra grada. U blizini hotela nalaze se stanice javnog gradskog prevoza (autobus i tramvaj) putem kojeg je lak pristup samom centru grada. U neposrednoj blizini hotela nalazi se nekoliko restorana i barova, kao i super-market „Auchan". Hotel poseduje mali lobi sa recepcijom otvorenom 24 sata, aperitiv bar, salon za posluženje doručka. Sobe su srednje komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV, centralno grejanje.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs ili na sledećem linku (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist

 

Proverite raspoloživost za aranžman Varšava 29.12 - 2 noći

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti