Andaluzija (oktobar) avio


Andaluzija

MALAGA - GRANADA - MARBELJA - RONDA - SEVILJA - KORDOBA
6 dana (5 nocenja sa doručkom, smeštaj u hotelima kategorije 3* i 4*) - avionom

Andaluzija je druga po veličini španska pokrajina koja se nalazi na jugu zemlje. Vladavina Mavara od 8. do 15. veka je ostavila pečat na kulturu i arhitekturu ove regije, a to je naročito vidljivo na građevinama poput tvrđave Alkazar u Sevilji, džamije Meskita u Kordobi ili palate Alhambra u Granadi. Često opevana u operama i opisivana u literaturi 19. veka, Andaluzija predstavlja esenciju Španije. Iako možda suncem okupani pejzaži, stanovnici koji uživaju u siestama i fiestama, gitaristi i toreadori mogu zvučati stereotipno kao opis ove regije, ali istina je da je Andaluzija, uprkos modernizaciji, sačuvala svoju autentičnost i atmosferu koja zavodi i očarava ljude širom sveta.

1. dan (sreda, 16. oktobar 2019.) BEOGRAD - MINHEN - MALAGA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera Filip Travela u 04.30 sati. Poletanje za Minhen u 06.30 sati (let LH 1727). Dolazak u Minhen u 08.00 sati. Nastavak putovanja za Malagu u 10.30 sati (let LH 1834). Dolazak u Malagu u 13.30 sati. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: luka i plaža Malageta, korida, katedrala, zamak Gibralfaro koji potiče iz 10. veka i nalazi se na brdu iznad grada, Alkazaba - mavarska palata, rimski teatar, centar grada - ulica Markes de Larios, Pikasov muzej... Transfer do hotela, smeštaj. Nodenje.
2. dan (četvrtak, 17. oktobar 2019.) MALAGA - GRANADA - MALAGA Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje Granade sa posetom Alhambri i baštama Heneralife. Granada je univerzitetski grad koji se nalazi u podnožju planina Siera Nevada, na ušdu četiri reke. Poznata je po građevinama koja datiraju iz srednjeg veka, a nastala su pod uticajem mavarskih vladara i dinastija. Posebno je poznata tvrđava Alhambra koja se nalazi na brdu iznad grada a predstavlja kompleks kraljevskih palata, uređenih dvorišta- takozvanih patia i bazena nastalih u doba vladavine dinastije Nasrida, kao i fontana i bogatih vodnjaka bašte Heneralife. Nakon obilaska, povratak u Malagu. Nodenje
3. dan (petak, 18. oktobar 2019.) MALAGA - MARBELJA - RONDA - SEVILJA Doručak. Polazak za Rondu sa usputnom posetom Marbelji, poznatom mondenskom letovalištu na mediteranskoj obali. Marbelja, zbog svog idealnog geografskog položaja, blage klime i reputacije koju ima jedan je od najposedenijih gradova na čuvenoj Costa del Sol. Nastavak putovanja do Ronde, jednog od najposedenih gradova Andaluzije, udaljenog od Malage oko 100 km. Karakteristična panorama ovog mesta koje se nalazi iznad dubokog klanca reke El Taho najbolje je vidljiva sa mosta Puente Nuevo, čija je gradnja započela kraljem 18. veka i trajala 42 godine, a koji spaja stari mavarski deo grada i novi deo grada - El Mercadillo. Nezaobilazna je i korida, jedna od nastarijih u Španiji, zatim najbolje očuvano arapsko kupatilo, palata Mondragon, palata mavarskog kralja, gradske kapije i zidine, Trg Dukesa de Parsent - najslikovitiji gradski trg na kome se nalazi crkva Santa Maria... Nakon obilaska, nastavak putovanja ka Sevilji. Po dolasku, smeštaj u hotel. Nodenje.
4. dan (subota, 19. oktobar 2019.) SEVILJA Doručak. Obilazak Sevilje, glavnog grada Andaluzije koji se nalazi u plodnoj dolini reke Gvadalkivir, i po mnogima jednog od najlepših gradova Evrope: gradska katedrala izgrađena na mestu džamije nakon proterivanja muslimana, Alkazar - stara mavarska palata, Zlatna kula, Gradska kuda, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji, korida koja datira iz 19. veka... Katedrala u Sevilji je najveda srednjevekovna i gotska katedrala čija je unutrašnjost bogato ukrašena zlatom. Mnogi elementi džamije su iskorišdeni za izgradnju, a najpoznatiji je Hiralda - nekadašnji minaret koji je pretvoren u zvonik i predstavlja simbol grada. Katedrala je 1987. godine uvrštena u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a u katedrali je sahranjen i Kristofer Kolumbo. Slobodno poslepodne. Nodenje.
5. dan (nedelja, 20. oktobar 2019.) SEVILJA - KORDOBA - MALAGA Doručak. Polazak za Kordobu, nekadašnju prestonicu mavarskog emirata koja je, zbog brojnih škola i biblioteka, bila centar kulture i obrazovanja. Centar grada je uvršten u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a najpoznatija građevina je džamija La Meskita koja se obilazi tokom posete ovom gradu. Nakon obilaska, polazak za Malagu. Smeštaj u hotel. Nodenje.
6. dan (ponedeljak, 21. oktobar 2019.) MALAGA - CIRIH - BEOGRAD Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Cirih u 12.55 (let LX 2111). Dolazak u Cirih u 15.35 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 17.45 (let LX 1418). Dolazak u Beograd u 19.30 sati.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 1024 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu je 239 evra.
Polazak: 16. oktobar (povratak 21. oktobar 2019.)

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (oko 145 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se pladaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili u poslovnicama ovlašdenih subagenata), avionski prevoz na relaciji Beograd - Minhen - Malaga - Cirih - Beograd (prevoznik Swiss), smeštaj u hotelima kategorije tri i četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (2 nocenja s doručkom u hotelu u Malagi, 2 nodenja s doručkom u hotelu u Sevilji, jedno nodenje s doručkom u hotelu u Malagi), transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma prema programu, panoramsko razgledanje gradova prema programu, ulaznice za katedralu u Malagi, Alhambru i Heneralife u Granadi, koridu i crkvu Svete Marije u Rondi, katedralu u Sevilji, džamiju u Kordobi; usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: boravišna taksa za starije od 13 godina, 1 evro po noci po osobi (placa se na recepciji hotela), ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu navedene kao uključene, međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

SMEŠTAJ ● Hotel DON CURRO***, www.hoteldoncurro.com Hotel je idealno lociran za obilazak grada jer se nalazi na samo nekoliko koraka od ulice Larios, glavne pešačke zone i nedaleko od glavnih atrakcija. Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, kupatilo, fen, sef, mini bar (uz doplatu), WiFi internet. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja. ● Hotel SEVILLA MACARENA****, www.hotelsevillamacarena.com Hotel se nalazi u centru grada, preko puta bazilike Makarena i starih gradskih zidina. Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, kupatilo, fen, sef, mini bar. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
● Filip Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE „ANDALUZIJA" ● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogucnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu. ● Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume bide vradeni sa granice. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u period od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS - Koordinaciona uprava.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a placanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplacuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplacuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Placanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Organizator putovanja mogude je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA
● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
FILIP TRAVEL

 

Proverite raspoloživost za aranžman Andaluzija (oktobar) avio

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti