Sicilijanska tura (oktobar) avio


Sicilijanska tura

PALERMO - MONREALE - KORLEONE - SEĐESTA - ERIĆE - MAZARA DEL VALO - AGRIĐENTO - PJACA ARMERINA - TAORMINA - ETNA - SIRAKUZA - KATANIJA
7 dana (6 nocenja sa doručkom, smeštaj u hotelima kategorije 3*) - avionom i autobusom

Sicilija je najvede ostrvo Mediterana koje geografski pripada Italiji, ali je u kulturološkom smislu zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života. Ona je kao mediteranski svet u malom sa starogrčkim, starorimskim, vizantijskim, saracenskim (arapskim), španskim nasleđem pa se smatra velikim muzejem arhitekture sa ostacima starogrčkih i rimskih gradova, građevinama jedinstvene normansko-arapsko-vizantijske kulture i lokalnog, sicilijanskog baroka. Sicilijanci, ponosni na svoje ostrvo, kažu da Sicilija nema potrebe da se poredi sa drugim mestima, ona je autentična. Zato se ne kaže da je Sicilija nalik nečemu, ved da nešto podseda na Siciliju.

1. dan (petak, 11. oktobar 2019) BEOGRAD - RIM - PALERMO Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera Filip Travela u 09.34 sati. Polazak za Rim u 11.35 sati (let AZ 591). Dolazak u Rim u 13.10 sati. Nastavak putovanja za Palermo u 17.40 sati (let AZ 1795). Dolazak u Palermo u 18.45 sati. Transfer do hotela u Palermu, smeštaj. Nocenje.
2. dan (subota, 12. oktobar 2019) PALERMO - MONREALE - KORLEONE - PALERMO Doručak. Odlazak na razgledanje Palerma, glavnog grada Sicilije, na čijim su ulicama vidljivi tragovi burne prošlosti još od vremena Feničana koji su ga osnovali, zatim vladavine Rimskog i Vizantijskog carstva do danas: ulica Vitorio Emanuele, nova kapija, palata Normana, katedrala, Trg„Kvatro kanti" , crkva La Martorana, Trg Srama, pozorišta Politeama i Masimo. Sledi odlazak do 7 kilometara udaljenog gradida Monreale radi obilaska veličanstvene katedrale „Duomo". Sa svojim pozladenim mozaicima koji zauzimaju površinu od 6500 kvadratnih metara, ova crkva važi za najlepšu normansku baziliku na svetu. Po obilasku, odlazak u Korleone, grad udaljen oko 60 kilometara od Palerma u unutrašnjosti ostrva. Smatra se da iz ovog grada potiču predstavnici nasurovije mafije koja je vladala 80- tih godina. Fakultativna poseta Antimafijskom muzeju. Povratak u hotel. Nocenje.
3. dan (nedelja, 13. oktobar 2019) PALERMO - SEĐESTA - ERIĆE - MAZARA DEL VALO - AGRIĐENTO Doručak. Polazak za Seđestu, lokalitet koji se nalazi na severo-zapadu Sicilije na oko 80 kilometara od Palerma. Obilazak grčkog hrama koji datira iz 5. veka pre nove ere. Polazak za srednjovekovni grad Eriće, koga su po legendi osnovali Trojanci. Nalazi se na 750 metara nadmorske visine na obroncima istoimene planine. Šetnja uskim ulicama do Venerinog hrama i utvrdjenja Pepoli. Nastavak putovanja zapadnom obalom ostrva do mesta Mazara del Valo, čija arhitektura predstavlja svojevrstan miks kulture, istorije i umetnosti naročito vidljivom u samom centru mesta -arapske četvrti koje izgleda kao severno - afrička kazba. Putovanje do Agriđenta, nekadašnjeg grčkog grada Akragosa, sedišta „Magna Grecie", koji se nalazi na južnoj obali ostrva. Smeštaj.
4. dan (ponedeljak, 14. oktobar 2019) AGRIĐENTO - PJACA ARMERINA - ĐARDINI NAKSOS Doručak. Napuštanje hotela i obilazak "Doline hramova" iz 5. i 6. veka, hramova Konkordia, Herinog hrama, hrama Kastora i Poluksa čiji su stubovi simbol grada. Odlazak do Pjaca Armerine, gradida koji je doživeo procvat za vreme Rimljana, a najbolji primer je Vila del Kasale. Ova velika građevina iz 4. veka nove ere je ukrašena podnim mozaicima koji se prostiru na 3500 m2. Izuzetno bogatstvo elemenata i dekoracije navode na pretpostavku da je bila vlasništvo jednog od rimskih careva. Za stilski rad mozaika može se nadi analogija i povezanost sa radionicama sa severa Afrike. Posle dužeg perioda restauracije skoro je otvorena za posetioce i ljubitelje istorije i umetnosti. Ova dva lokaliteta su od 1997. pod zaštitom UNESCO-a. Nastavak putovanja do mesta Đardini Naksos na zapadnoj obali ostrva. Smeštaj.
5. dan (utorak, 15. oktobar 2019) ĐARDINI NAKSOS (SIRAKUZA) Doručak. Doručak. Slobodno vreme za individualne posete i obilaske ili mogudnost poludnevnog fakultativnog izleta u Sirakuzu. Odlazak u Sirakuzu, grad bogat grčkom kulturnom zaostavštinom, arhitekturom, amfiteatrima, poznat kao Arhimedov grad. Obilazak arheološkog parka, veliki kamenolom i Dionizijevo uho, najvede grčko pozorište na Siciliji, veliki žrtvenik i amfiteatar. Sledi obilazak starog dela grada Ortagija, katedrala svete Lucije, Artemidina fontana. Povratak u hotel. Nocenje.
6. dan (sreda, 16. oktobar 2019) ĐARDINI NAKSOS - TAORMINA - ETNA - ĐARDINI NAKSOS Doručak. Polazak za slikovitu Taorminu koja se nalazi na brdu Monte Tauro. Ovaj grad je još poznat kao "Biser Mediterana" zbog svog geografskog položaja i šarma. Šetnja gornjim delom grada, u koji se ulazi kroz vrata "Porta Mesina" , grčko-rimsko pozorište iz 3. veka pre nove ere, jedno od najbolje očuvanih amfiteatara antičkog doba (ulaznica nije uključena u cenu). Vožnja do Etne, simbola Sicilije, najvišeg aktivnog vulkana u Evropi, koji doseže visinu od 3.400 mnv. Putovanje vodi crnim putevima kojima je nekad prolazila užarena lava. Odlazak do kratera Silvestri koji se nalazi na 1800 mnv. Povratak u hotel. Nocenje.
7. dan (četvrtak, 17. oktobar 2019) ĐARDINI NAKSOS - KATANIJA - RIM - BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Polazak za Rim u 12.55 sati (let AZ 1730). Dolazak u Rim u 14.15 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 16.20 sati (let AZ 594). Dolazak u Beograd u 17.55 sati.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 710
Doplata za jednokrevetnu sobu je 110 evra.
Polazak: 11. oktobar (povratak: 17. oktobar 2019.)

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (oko 131 eur na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se placaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašdenih subagenata), avionski prevoz na relaciji Beograd - Rim - Palermo i Katanija - Rim - Beograd (prevoznik Alitalia), smeštaj u hotelima kategorije 3* (2 nodenja u hotelu Palermu, 1 nodenje u hotelu Agriđentu i 3 nodenja u hotelu u Đardini Naksosu) na bazi 6 nodenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama, transferi na relacijama aerodrom - hotel - aerodrom u Palermu i Kataniji prema programu, panoramska razgledanje grada, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti, ulaznice za Antimafijski muzej (oko 8 evra) i Teatar u Taormini (oko 10 evra), boravišne takse u hotelima (placaju se na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

SMEŠTAJ ● Smestaj je u hotelima kategorije 3* (Atheneaum 3* u Palermu, Tre Torri 3* u Agriđentu, Alexander 3* u Đardini Naksosu). Svaki hotel ima recepciju i restoran, a svaka soba kupatilo T/WC. Doručak se služi po principu samoposluživanja. ● Filip Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

FAKULTATIVNI IZLETI
● Celodnevni fakultativni izlet autobusom "Sirakuza". Cena: 55 evra.
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a placanje je u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih,izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene ili sadržaja, a uz dogovor sa putnicima.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE "SICILIJANSKA TURA" ● Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogudnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama (u kojima je tredi ležaj pomocni). ● Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume bide vradeni sa granice. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u period od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS - Koordinaciona uprava. Viza se pribavlja u ambasadi Italije u Beogradu.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a placanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplacuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplacuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Placanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Filip Travela ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Filip Travel ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguce je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE
● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Filip Travela, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
FILIP TRAVEL

 

Proverite raspoloživost za aranžman Sicilijanska tura (oktobar) avio

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti