VELIKA EVROPSKA TURA 5 DRŽAVA - 11 GRADOVA (okt)


VELIKA EVROPSKA TURA 5 DRŽAVA - 11 GRADOVA

NEMAČKA- BELGIJA- HOLANDIJA-LUKSEMBURG -FRANCUSKA REGENZBURG- NIRNBERG - FRANKFURT - KELN- ANTVERPEN -BRISEL- BRIŽ - GENT- AMSTERDAM- LUKSEMBURG-STRAZBUR
9 dana (6 nocenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 3* ) - autobusom

Republika Nemačka je modna država smeštena u centralnom delu Evrope, između planinskog venca Alpa i Severnog i Baltičkog mora. Ako je neka zemlja srce Evrope i EU, onda je to Nemačka. Belgija, Holandija i Luksemburg, živopisne, bogate i uređene zemlje, imaju dugu i burnu zajedničku istoriju tokom koje su njihove narode, isti gospodari kao i isti važni događaji, zbližili i povezali a zatim u 19. veku, razdvojili u tri države. Sve tri, u velikoj privrednoj ekspanziji u prvoj polovini 20. veka, međusobno svestrano sarađujuci, stvorile su Beneluks (1948.). Danas su sve tri u samom vrhu liste evropskih zemalja sa najvišim standardom i kvalitetom života. Lepi gradovi, koji de se obidi tokom ovog putovanja, spomenici i umetnička dela koja de biti viđena, dokaz su vrednih ostvarenja mnogih preduzimljivih vladara, rođenih na ovom tlu. Francuska je jedna od najposecenijih zemalja na svetu, a druga po veličini zemlja u Evropi.

1. dan BEOGRAD Sastanak putnika u Beogradu u 16:30h. Polazak autobusa u 17:00h. Polazak iz Novog Sada u 18:15h ispred železničke stanice, kod lokomotive. Nocna vožnja kroz Mađarsku, Austriju i Nemačku do Regenzburga.
2. dan REGENZBURG - NIRNBERG Dolazak u jutarnjim satima u Regenzburg, grad na Dunavu, jedan od najlepših srednjovekovnih gradova Nemačke. Obilazak centra grada peške koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, gde se mogu videti kameni most (najstariji kameni most na Dunavu iz 12. veka) i katedrala sv. Petra, Zlatna kula, apoteka Adler (1610). Slobodno vreme. Polazak za Nirnberg, carski grad u oblasti Frankonija, gde su se u državnoj riznici čuvale kruna i relikvije careva. U Nirnbergu se nalazi i Palata pravde u kojoj se odvijalo suđenje nacističkim vođama. Obilazak centra grada peške: Nemački nacionalni muzej, crkva Svetog Lorenca, Fontana vrlina, kuda Albrehta Direra najvedeg nemačkog renesansnog slikara, gradski bedemi... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Nocenje.
3. dan NIRNBERG - ANTVERPEN Doručak. Polazak za Antverpen. Vožnja kroz Nemačku sa usputnim zadržavanjima u Frankfurtu na Majni i Kelnu (pauza za kafu i kradu šetnju centrom grada). Dolazak u Antverpen u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Nocenje.
4. dan ANTVERPEN - BRISEL - ANTVERPEN Doručak. Fakultativni odlazak za Brisel. Panoramsko razgledanje belgijske prestonice i prestonice Evropske unije sa vrednim gotskim, baroknim i modernim zdanjima: trg Gran Plas sa raskošno ukrašenom gradskom kudom i sedištima zanatskih udruženja - deo svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a, Muzejska četvrt, Palata pravde - najveda javna zgrada podignuta u Evropi u 19. veku, Kraljevski dvor, katedrala sv. Mihaila, mala bronzana skulptura "Maneken Pis" , jedan od simbola grada, kvart evropskih institucija... Odlazak do rezidencijalne četvrti Laken i Atomijuma, čudesne metalne konstrukcije u podnožju koje je priređena Svetska izložba (1958). Slobodno popodne. Povratak u Antverpen. Nocenje.
5. dan ANTVERPEN - BRIŽ - GENT - ANTVERPEN Doručak. Fakultativni izlet Briž i Gent. Odlazak u Briž, po mnogima najlepši flamanski grad, koji je u 14. veku bio jedan od vodedih umetničkih centara i najbogatijih gradova zapadne Evrope. Zbog kanala i kuda sa raznobojnim fasadama na njihovim obalama prozvan je „mala, severna Venecija". Po dolasku, obilazak centra grada peške, koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a: gradska kuda (14. vek), najstarija u Belgiji, Palata pravde, „jezero ljubavi", beginaž, Bonifacijev most... Slobodno vreme. Odlazak u Gent, prestonicu Flandrijskog vojvodstva (11-13. vek), grad koji bio je jedan od prvih industrijskih tekstilnih centara. Ovaj grad jedinstvenim čine mnoge znamenitosti. Obilazak gradskog jezgra peške: katedrala sv. Bava poznata po remek delu "Mistično jagnje" slavnog Jana Van Ajka, tvorca flamanske slikarske škole, toranj Belfort, kvartovi sa prelepim građevinama oko gradske vednice i crkve sv. Nikole, Graslaj, zamak Gravensten... Slobodno vreme. Povratak u Antverpen. Nocenje.
6. dan ANTVERPEN - AMSTERDAM - ANTVERPEN Doručak. Polazak na celodnevni fakultativni izlet autobusom Amsterdam. Po dolasku razgledanje holandske prestonice na reci Amstel čiji je istorijski centar, sa oko 6.800 odlično očuvanih kuda i spomenika, deo svetske kulturne baštine. Obilazak gradskog jezgra sa oko 90 ostrvaca, 160 kanala i preko 1250 mostova u polukrugovima, prokopanim vedinom u zlatno doba Amsterdama, u 17 veku, kada je imao oko 200.000 stanovnika, bio veliki trgovački i finansijski centar i jedna od najprometnijih evropskih luka: Trg Dam sa Kraljevskom palatom, cvetna pijaca, Rembrantov trg, ulica Rokin, muzej Van Goga, Rijks muzej, kvart nodne zabave... Slobodno vreme. Povratak u Antverpen. Nocenje.
7. dan ANTVERPEN - LUKSEMBURG - STRAZBUR - KEL Doručak. Polazak za Luksemburg, glavni grad Velikog vojvodstva. Vožnja kroz šumovitu planinsku oblast Ardena. Po dolasku, panoramsko razgledanje istorijskog centra grada koji je deo svetske kulture baštine, Palata velikog vojvode, katedrala Notr Dam, luksemburška tvrđava, novi kvart sa evropskim institucijama... Nastavak
putovanja do Strazbura. Odlazak na razgledanje grada, šetnja kroz istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr-dam u stilu gotike sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Ruan, kuda Kamercel, Gutenbergov trg, "Mala Francuska" (najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama, ujedno i zaštiden i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO-a). Nakon razgledanja grada smeštaj u hotel. Nodenje.
8. dan KEL Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska. Mogudnost individualnog odlaska do Strazbura. U popodnevnim časovima polazak za Beograd. Nocna vožnja kroz Austriju i Mađarsku.
9. dan BEOGRAD Dolazak u Beograd oko podneva.

CENA PO OSOBI SPECIJALNA PONUDA 385 evra 346 evra
DOPLATA za jednokrevetnu sobu 140 evra
04.10.-12.10.
Hotel 3*

Specijalna ponuda važi za rezervacije do 15.08.2019.!

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: ● Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom) ● Šest nocenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi: Nirnberg hotel kategorije 3* (1 nodenje), Antverpen hotel kategorije 3* (4 nocenja), Kel-Strazbur hotel kategorije 3* (1 nocenje)
● Razgledanja gradova prema programu
● Usluge vodiča
● Troškovi organizovanja putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
● Gradska taksa u Antverpenu u iznosu od 2,39 evra po noci i po osobi, placa se na recepciji hotela ● Fakultativni izleti ● Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

UMANJENJA ● Umanjenje za trecu odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trecim (pomocnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit) ● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trecim (pomocnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)
OPCIONE DOPLATE ● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta (na upit)
● Doplata za dodatno sedište: 80 evra (na upit)

SMEŠTAJ
● Hotel ACOM ***, Nirnberg, www.accorhotels.com Nalazi se 3 km od centra Nirnberga (stanica metroa je pored hotela). Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne I poseduju kupatilo, fen, TV, Wi-Fi internet (uz doplatu) . Doručak je kontinentalni -samoposluživanje, izbor više jela. ● Hotel Century***, Antverpen, www.hotel-century-antwerpen.be Hotel Century je smešten u obnovljenom starom zdanju, preko puta Glavne železničke stanice u Antverpenu. Nalazi se na oko 200m od tramvajske stanice Sentral, od koje se za 5 minuta može direktno dodi do starog gradskog jezgra. Do trgovačkih oblasti Kejserlej i Mejr može se stidi za manje od 5 minuta hoda. Hotel ima recepciju, aperitiv bar, restoran, i Wi-Fi internet. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene I poseduju: kupatilo, telefon, TV. Doručak je kontinentalni, služi se po principu samoposluživanja - izbor više jela. ● Hotel ATES***,Kel www.ates-hotel.de/ Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km, na samom putu za Strazbur.. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra. Mesto Kel ima pešačku zonu u blizini hotela, kao i brojne prodavnice. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene I poseduju: kupatilo, telefon, TV i Wi-Fi internet. Doručak se služi po principu samoposluživanja - izbor vise jela.
●Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.
● Sobe sa pomodnim ležajem su manje komforne i tredi , pomocni, ležaj može biti manji od standardnih dimenzija.

FAKULTATIVNI IZLETI
● Celodnevni izlet autobusom "Brisel" Cena: 20 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje Brisela po programu i usluge vodiča. ● Celodnevni izlet autobusom "Briž i Gent" Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje Briža i Genta po programu i usluge vodiča. ● Celodnevni Izlet autobusom "Amsterdam" Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje Amsterdama po programu i usluge vodiča. ● Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su u Belgiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuje uz korigovanje cene.
● Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika )na određenoj destinaciji, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE "VELIKA EVROPSKA TURA" ● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana pre polaska na putovanje ili do popune mesta ● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogudnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama. ● Uslov za ulazak državljana R.Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume bide vradeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R.Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R.Srbije koje je izdalo MUP RS-Koordinaciona uprava.

USLOVI I NAČIN PLACANJA
Cena putovanja iskazana je u evrima, a placanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije,na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, upladuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplacuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. ● Placanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela mogude je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE ● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ● Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važedi pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogudnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povradaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE)
FILIP TRAVEL

 

Proverite raspoloživost za aranžman VELIKA EVROPSKA TURA 5 DRŽAVA - 11 GRADOVA (okt)

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti