Švajcarska i Lihtenštajn (oktobar)


Švajcarska i Lihtenštajn

VADUZ - CIRIH - LUCERN - BERN - LOZANA - ŽENEVA - EVIAN - MONTRE - LUGANO
7 dana (4 nocenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 3*) - autobusom

Švajcarska - alpska zemlja, nastala pre osam vekova slobodnom voljom građana, danas je jedna od najstabilnijih i najbogatijih zemalja na svetu. Švajcarska je savezna republika, i ima dugu i snažnu tradiciju političke i vojne neutralnosti. Ova činjenica je omogucila da bude domacin mnogim međunarodnim organizacijama. Zemlja banaka, satova, sireva i čokolada kako je mnogi nazivaju je mnogo više od toga. Izuzetne lepote njenih alpskih predela, uređeni turistički centri i gradovi privlače više od 7 miliona turista svake godine. Kneževina Lihtenštajn - najmanja nezavisna država u Evropi posle Vatikana, Monaka i San Marina - smeštena je na samo 160 km², između Austrije i Švajcarske.

1. dan (petak, 04.oktobar 2019.) BEOGRAD Sastanak putnika u 15:30 h. Polazak autobusa u 16:00 h. Polazak iz Novog Sada u 17:15 h ispred železničke stanice, kod lokomotive. Polazak iz Subotice u 18:30 h. Nocna vožnja kroz Mađarsku i Austriju.
2. dan (subota, 05.oktobar 2019.) VADUZ - CIRIH Dolazak u Vaduz jutarnjim satima. Poseta Lihtenštajnu, jednoj od najmanjih, ali i finansijski najstabilnijih država Evrope koja leži u Alpima u dolini Rajne. Zadržavanje u Vaduzu - selu, a metropoli. Šetnja neobičnim gradom pored Katedrale i Muzeja, palate Šlos. Nastavak putovanja do Ciriha. Po dolasku u Cirih, koji leži na obalama reka Limat i Šil i Ciriškog jezera, razgledanje grada. Obilazak pešice gradskog jezgra Lindenhof, na vrhu brdašca, iznad reke Limat, koja ističe iz jezera, odakle se pruža divan pogled na katedralu i gradsku vednicu. Šetnja jednom od najelegantnijih i najskupljih trgovačkih ulica u Evropi, Banhofštrase, sa mnogobrojnim buticima i luksuznim prodavnicama. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Nocenje.
3. dan (nedelja, 06.oktobar 2019.) CIRIH - JEZERO LUCERN - CIRIH Doručak. Celodnevni fakultativni izlet " Jezero Lucern". Ovo je četvrto jezero po veličini u Švajcarskoj sa površinom od oko 144 km². Weggis sa bogatom suptropskom vegetacijom palmi zahvaljujudi zaštidenom položaju na jezeru, tradicionalno selo Vitznau, polazište čuvene zupčane železnice i gradid Svic po kojem je Švajcarska dobila ime i gde je Forum švajcarske istorije, gde posetioci mogu dobiti sliku o razvoju Švajcarske kao države. Ovo je područje "srce Švajcarske", posebno kanton Uri vezan uz priču o Vilijamu Telu, švajcarskom nacionalnom junaku. Dolazak u metropolu centralne Švajcarske i kantona Lucerna, kongresni i kulturni centar koji prevashodno živi od turizma. Lucern leži u podnožju planina Pilatus i Titlis, visokih preko 3000 m. Po dolasku vožnja kejom pored jezera Četiri kantona. Odlazak do spomenika „Umirudem lavu", koji je podignut u čast pripadnika kraljevske garde, potom obilazak Kapelbruke, pokrivenog mosta i vodenog tornja koji su zaštitni znak Lucerna. Nastavak vožnje autobusom oko jezera. Povratak u hotel. Nocenje.
4. dan (ponedeljak, 07.oktobar 2019.) CIRIH - BERN - LOZANA - ŽENEVA - ANEMAS Doručak. Nastavak putovanja do Berna. Odlazak do Vrta ruža odakle se pruža fascinantan pogled na švajcarsku prestonicu, smeštenu uz reku Aere. Dolazak do Berengrabena, rezervata medveda, koji su zaštitni znak grada. Šetnja pešačkom zonom Kramgasse, najdužom pokrivenom ulicom pored kude br. 49 u kojoj su živeli Ajnštajn i Mileva Marid, Katedrale sa čuvenim vitražima iz srednjeg veka i Gradske kule są najstarijim satom u Švajcarskoj i predivnih fontana iz srednjeg veka do zgrade Parlamenta, Nacionalne banke. Polazak za Lozanu. Vožnja autoputem duž obale Ženevskog jezera do glavnog grada kantona Vo (Vaud). Šetnja do starog jezgra i srca grada kraj katedrale Notr-Dam iz 13. veka, palate Rumine, biblioteke, trga Ripon. Nastavak putovanja prema Ženevi. Dolazak u Ženevu, internacionalni grad i glavni grad kantona Ženeva. Smestaj u hotel u mestu Anemas koje je 10 km udaljeno od Ženeve. Nocenje.
5. dan (utorak, 08.oktobar 2019.) ANEMAS - ŽENEVA - VEVEJ - MONTRE - ANEMAS Doručak. Šetnja centralnim delom grada do Katedrale sv. Petra, uz Ženevsko jezero, najvede jezero u Švajcarskoj, preko mosta Mon Blan. Obilazak reformatorskog zida, impozantnog spomenika velikanima Reforme cvetnog sata, spomenika Helveciji, pogled na vodoskok. Vožnja autobusom duž obale do evropskog sedišta UN, kompleksa Palate naroda, Muzeja Crvenog krsta i sedišta brojnih internacionalnih organizacija. Fakultativni izlet "Evian, Vevej i Montre". Poznata banja Evijan le Ben koje se nalazi na obali Ženevskog jezera na izvorima čuvene vode Evian - a koju su posedivale sve značajnije kraljevske porodice. Odlazak u Vevej turistički biser na severnoj obali Ženevskog jezera, sedišta svetski čuvene konditorske industrije "Nestle". Šetnja istorijskim centrom, do gradske kude, Muzeja hrane i statue Čarli Čaplina. Slobodno vreme. Dolazak u Montre, mondensko mesto jugozapadne Švajcarske, između Alpa i Ženevskog jezera i svetski poznatog džez festivala koji se održava od 1967 godine. Panoramsko razgledanje grada duž obale sa luksuznim hotelima, internacionalnim školama, čuvenim klinikama, spomenika džez muzičarima i Frediju Merkjuriju. Odlazak do dvorca Šijon (Chillon).Obilazak dvorišta i dvorca sa spoljne strane. Povratak u hotel. Nocenje.
6. dan (sreda, 09.oktobar 2019.) ANEMAS - LUGANO Doručak. Polazak za Lugano preko Berna i Lucerna. Dnevna vožnja sa dolaskom u podnevnim satima u Lugano koji leži na severnoj obali, istoimenog jezera. Šetnja centralnim delom grada : Trg Reforme sa gradskom vednicom, živopisne ulice oko katedrale San Lorenco, obalsko šetalište, elegantna trgovačka ulica Via Nasa sa kolonadama. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju. Nocna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.
7. dan (četvrtak, 10.oktobar 2019.) BEOGRAD Dolazak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim satima.

CENA PO OSOBI SPECIJALNA PONUDA 335 evra 301evra
DOPLATA za jednokrevetnu sobu 150 evra
Specijalna ponuda važi za rezervacije do 15.08.2019.!
Polazak: 04.oktobar 2019. (Povratak: 10.oktobar 2019.)
Hotel 3*

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
● Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom) ● Četiri nocenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi: u mestu Cirih (2nodenja) u hotelu kategorije 3*, u mestu Anemas (2nodenja) u hotelu kategorije 3* ● Razgledanja gradova prema programu ● Usluge vodiča ● Troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
● Fakultativni izleti ● Međunarodno putno zdravstveno osiguranje. UMANJENJA ● Umanjenje za trecu odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trecim (pomocnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit) ● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trecim (pomocnim) ležajem je 15 %. (isključivo na upit) OPCIONE DOPLATE ● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta

SMEŠTAJ ● Hotel IBIS ZÜRICH MESSE AIRPORT ***, Cirih, www.ibis.com/gb/hotel-2980-ibis-zurich-messe-airport/index.shtml Hotel se nalazi oko 6 km od centra grada, u blizini Ciriškog sajma i aerodroma. Ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV - om. Doručak - samoposluživanje.
●Hotel COMFORT SUITES PORTE DE GENEVE *** https://comfortsuites-portedegeneve.com/en-gb
Hotel se nalazi u mestu Anemase u blizini granice Francuske i Švajcarske, na 12 km od Ženeve i oko 20 minuta vožnje od Palexpo kongresnog centra i aerodroma u Ženevi. Hotel ima parking, restoran za doručak i bežični internet. Sobe su sa kupatilom, fenom,TV-om, mini frižiderom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.
● Sobe sa pomocnim ležajem su manje konforne i treci, pomocni ležaj može biti manji od standardnih dimenzija.

FAKULTATIVNI IZLETI ● Celodnevni izlet autobusom "Jezero Lucern" Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje i obilasci po programu (Weggis - Vitlnau - Schwyz - Altdorf - Lucern) i usluge vodiča. ● Poludnevni Izlet autobusom "Vevej i Montre" Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanja i obilasci prema programu i usluge vodiča. ● Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su u inostranstvu, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene.
● Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika )na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE "ŠVAJCARSKA I LIHTENŠTAJN"● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana pre polaska na putovanje ili do popune mesta ● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogudnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama. ● Uslov za ulazak državljana R.Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume bide vradeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R.Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R.Srbije koje je izdalo MUP RS-Koordinaciona uprava.

USLOVI I NAČIN PLACANJA● Cena putovanja iskazana je u evrima, a placanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije,na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplacuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplacuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. ● Placanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Organizatora putovanja mogude je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ● Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važedi pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogudnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povradaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE)
FILIP TRAVEL

 

Proverite raspoloživost za aranžman Švajcarska i Lihtenštajn (oktobar)

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti