Umbrija (oktobar)


Umbrija

ASIZI - PERUĐA - ORVIJETO - KORTONA- ARECO - GUBIO
6 dana ( 3 nocenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 3* ) autobusom

Kažu da svi putevi vode u Rim. Jedan od njih prolazi kroz Umbriju. Umbrija je regija koja se nalazi u centralnoj Italiji. Prostire se između Toskane i predela kojim dominira večni grad Rim. Poznata je po lepotama prirodnih predela sa brojnim selima od kojih se vedina nalazi isključivo na uzvišenjima odakle se pruža neverovatan pogled na doline. Glavni grad ove regije je Peruđa, a najčuvenije manje mesto Umbrije je Asizi, poznato po Svetom Franji Asiškom.Umbriju još nazivaju , „zeleno srce Italije"... Upoznajte drugačiju Italiju, gde vreme sporo teče i napravite sebi novu dimenziju odmora.
6 dana / 3 noci

1.dan BEOGRAD Sastanak grupe i 17:30 h , polazak u 18:00 h. Nodna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.
2.dan ASIZI- PERUĐA Prepodnevni dolazak u Asizi. Grad Asizi je rodno mesto sv. Franje Asiškog, jednog od najvedih svetitelja Rimokatoličke crkve, koji je u njemu osnovao franjevački red. Panoramsko razgledanje grada: spektakularna Bazilika sv. Franje s franjevačkim samostanom Sacro Convento i čuvenim Đotovim freskama, koje su pod zaštitom UNESCA... Smeštaj u hotel u okolini Peruđe. Slobodno vreme. Nocenje.
3.dan PERUĐA -ORVIJETO- PERUĐA Doručak. Nakon doručka odlazak mini vozom do istorijskog centra grada.Razgledanje grada: Katedradrala San Lorenco, crkva sv. Petra i srednjovjekovni akvadukt, Fontana Maggiore, Palata dei Priori, Etrurski slavoluk, Mermerna fontana. Peruđa je poznata i kao grad čokolade,grad koji de vas osvojiti ved na prvi pogled. Slobodno vreme u centru grada, za šetnju i uživanje u ukusima čuvene "bacci perugina"(poljubci iz Peruđe) čokolade.U ranim poslepodnevnim časovima fakultativni odlazak do Orvieta. Po dolasku u Orvieto, čuveni gradid ove regije, ukrcavanje na žičaru, koja vodi do istorijskog dela grada koji se nalazi na krečnjačkoj steni koja kao da de svakog časa da se obruši pod težinom predivne katedrale građene 3 veka. Organizovano razgledanje grada, šetnja glavnom ulicom Kavur, koja vodi do trga Duomo, na kom se nalazi veličanstvena katedrala, zatim odlazak do Trga naroda, gde je središte uprave nad gradom. Povratak u hotel . Nocenje.
4.dan PERUĐA -KORTONA- ARECO- PERUĐA Doručak. Fakultativni izlet do Kortone. Dolazak u mali, prelepi gradid Kortonu.. Po dolasku, kradi obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: Trg Republike , palata Komune - sedište uprave grada, palata Kasali... Slobodno vreme. Krade putovanje do Areca, jednog od najlepših toskanskih gradova. Obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Grande koji predstavlja najlepši deo Areca, čuven i po tome što je poslužio kao scenografija za poznati film „La Vita e Bella"( Život je lep), prelepe katedrale Duomo, crkva Sv. Franje, Petrarkina kuda u kojoj je rođen čuveni pesnik ...Povratak u hotel. Nocenje.
5.dan PERUĐA -GUBIO Doručak. U toku prepodneva polazak iz Peruđe. Odlazak do srednjovekovnog grada Gubia, petog po veličini u oblasti Umbrije. Grad se nalazi na veoma neobičnom mestu, strmoj padini iznad koje se uzdiže planina Inđino. Obilazak trga Grande, na kom se nalazi palata Konzula i Duždeva palata. Slobodno vreme za šetnju. U poslepodnevnim časovima polazak za Beograd. Nodna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji.
6.dan BEOGRAD Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

CENA PO OSOBI SPECIJALNA PONUDA 189 evra 170 evra
DOPLATA za jednokrevetnu sobu 60 evra
02.10.-07.10.2019.
Hotel 3*

Specijalna ponuda važi za rezervacije do 15.08.2019.!

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
● Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom) ● Tri nocenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije 3* ● Razgledanja prema program ● Usluge licenciranog vodiča ● Troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
● Fakultativni izleti ● Međunarodno putno zdravstveno osiguranje ● Obavezna gradska komunalna taksa u iznosu od 2 evra po nodenju po osobi, a za boravak u hotelima kategorije 3*
UMANJENJA ● Umanjenje za tredu odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa tredim (pomodnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit) ● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa tredim (pomodnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)

SMEŠTAJ ● Hotel IL PERUGINO 3* www.hotelilperugino.it Hotel je udaljen oko 15 minuta vožnje od centra Peruđe. Moderno je opremljen, ima recepciju, bar, restoran. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene I sadrže kupatilo, telefon I TV. Wi-Fi internet je besplatan u zajedničkim prostorijama. Doručak se služi po principu samoposluživanja, izbor više jela. ● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.
● Sobe sa pomodnim ležajem su manje konforne i tredi, pomodni ležaj može biti manji od standardnih dimenzija.

FAKULTATIVNI IZLETI
 Poludnevni fakultativni izlet za Orvijeto Cena: 20 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, prevoz žičarom, usluge vodiča I posete navednim mestima bez ulaznica.
 Poludnevni fakultativni izlet Kortona - Areco Cena: 25 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, usluge vodiča I posete navednim mestima bez ulaznica.
 Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a placanje je u inostranstvu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.
 Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika )na određenoj destinaciji, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE "UMBRIJA"
● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogudnost smeštaja u jednokrevetnim I dvokrevetnim sobama sa pomodnim ležajem.● Uslov za ulazak državljana R.Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume bide vradeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R.Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R.Srbije koje je izdalo MUP RS-Koordinaciona uprava.

USLOVI I NAČIN PLACANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a placanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije,na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplacuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplacuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. ● Placanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE ● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Organizatora putovanja mogude je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju. OPŠTE NAPOMENE ● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ● Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važedi pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogudnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povradaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE)●
FILIP TRAVEL

 

Proverite raspoloživost za aranžman Umbrija (oktobar)

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti