Umbrija - Peruđa festival čokolade (3 noći) oktobar


Umbrija - Peruđa festival čokolade


6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA
ORVIETO - KJANĆANO - TODI - SPOLETO - ASIZI - FOLINJO - PERUĐA

Hodimo ka Umbriji, italijanskoj brdovitoj, centralnoj pokrajini koja odiše nekom posebnom lepotom... Nekako je ova pokrajina skrajnuta sa glavnih turističkih tokova Italije, a tokom istorije preko nje su prolazili veoma važni putevi koji spajaše civilizacije drevnih Umbra sa Rimljanima... Tekovine tih starih civilizacija danas su vidljive na svakom koraku, ali ono što najviše karakteriše ovu regiju jesu zaista lepi planinski predeli Apenina... Naša prva stanica je divni Orvieto, jedan od najlepših gradova Umbrije pre svega zahvaljujući svojoj katedrali čija dekorativna fasada prosto ostavlja turiste bez daha... Potom odlazimo u malu toskansku banju Kjanćano Terme iz koje ćemo narednih dana ekskurzirati ka Umbriji. Posetićemo divni grad Todi koji je poznat po svojim očuvanim srednjovekovnim zidinama. Iz Todija ćemo se uputiti do obližnjeg Spoleta, gradića sa divnim šarmom i impozantnom tvrđavom sa koje „puca" pogled na Umbriju. Sledećeg dana ćemo posetiti Asizi, po mnogima najlepši grad Umbrije. U ovom gradu se nalazi papska bazilika Sv. Franje, osnivača Franjevačkog reda rimokatoličke crkve. Potom odlazimo do Folinja koji poseduje čudesne ambijente. Na kraju putešestvija uputićemo se ka drevnoj Peruđi, prestonici Umbrije, danas poznatoj po sjajnom slatkišu koji se zove „Baci Perugini" („Poljupci iz Peruđe"), ali i po neodoljivim srednjovekovnim ambijentima po kojima vreme i danas sporo teče... Tokom naše posete u Peruđi se održava najveći evropski FESTIVAL ČOKOLADE „EUROCHOCOLATE 2019.". Zaista sjajan doživljaj i naravno pravo vreme za sladokusce...

Program putovanja:
1. dan
(Utorak 22. Oktobar) Polazak iz Novog Sada i Beograda u večernjim satima (oko 21h/22h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti...
2. dan (Sreda 23. Oktobar) ORVIETO - KJANĆANO TERME Jutarnja vožnja preko pokrajina Frulji-Đulija i Veneto pa potom preko Emilija Romanje i Toskane. Dolazak u ORVIETO u ranim popodnevnim satima. Tročasovni boravak. Odlazak do starog grada sa funikularom, i potom polazak u razgledanje grada: bunar Sv. Patrika (bez ulaska), Duomo - katedrala iz 13. veka sa raskošnom gotskom fasadom, palata Kapetana, trg Republike... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Odlazak u KJANĆANO TERME. Smeštaj u hotel. Sastanak sa vodičem u dogovoreno vreme na recepciji hotela i polazak u laganu orijentacionu šetnju banjom ka starom gradu KJANĆANU. Slobodno vreme i individualni povratak u hotel. Noćenje.
3. dan (Četvrtak 24. Oktobar) TODI - SPOLETO
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili celodnevni fakultativni izlet sa polaskom u 9h i povratkom do 20h. Putovanje do malenog gradića TODI. Po dolasku sledi kraći obilazak srednjovekovnog grada uz razgledanje: trg Naroda, palata Naroda, palata Kapetana, palata Priori... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Odlazak u SPOLETO. Po dolasku, sledi kraći obilazak istorijskog centra uz razgledanje: bazilika San Salvatore - remek-delo lombardske arhitekture, pod zaštitom UNESCO-a, Duomo - katedrala iz 11. veka, trg Merkato sa prelepom fontanom Fonte di Piazza,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka hotelu u 18h. Povratak u Kjanćano u hotel oko 20h. Noćenje.
4. dan (Petak 25. Oktobar) ASIZI - FOLINJO Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili celodnevni fakultativni izlet sa polaskom u 9h i povratkom do 21h. Putovanje do ASIZIJA, po mnogima najlepšeg grada Umbrije. Po dolasku u Asizi, sledi kraća šetnja izuzetno živopisnim istorijskim centrom grada do nadaleko čuvene bazilike Sv. Franje Asiškog, osnivača Franjevačkog reda u rimokatoličkoj crkvi. Budući da je ovaj red jedan od najpoštovanijih u crkvi, bazilika koja je izgrađena kako bi se u njoj čuvale mošti Sv. Franje, predstavlja remek-delo srednjovekovne umetnosti. Sastoji se iz Gornje i Donje bazilike, a obe su bogato umetnički obrađene od strane velikih imena umetnosti, poput Đota, Ćimabue, Lorencetija i dr. Slobodno vreme za individualnu posetu bazilici. Polazak iz Asizija u 15h. Kraće putovanje do FOLINJA. Po dolasku, sledi kraći obilazak gradića uz razgledanje: trg Republike sa jedinstvenim arhitektonskim ansamblom koji čine Duomo, palata Komune i palata Trinči. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka hotelu u 19h. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.
5. dan (Subota 26. Oktobar) PERUĐA Doručak. Odjava iz hotela u 8.30h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet sa obilaskom PERUĐE. Dolazak u Peruđu oko 10h. Sa terminala mini-metroa polazak ovim atraktivnim prevoznim sredstvom ka istorijskom centru grada. Po dolasku sledi organizovani obilazak uz razgledanje: glavni gradski trg IV Novembra sa lepom srednjovekovnom palatom Priori i katedralom San Lorenca, fontana Mađore od belog i pink mermera, Korzo Vanuči - glavna trgovačka zona grada,... Slobodno vreme za uživanje u festivalskoj atmosferi i u čokoladi po kojoj je Peruđa čuvena širom sveta. Polazak iz Peruđe u 20h. Putovanje ka Srbiji. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.
6. dan (Nedelja 27. Oktobar) Dolazak Novi Sad/Beograd u ranim popodnevnim satima. Kraj putovanja.


REDOVNA CENA SPECIJALNA CENA 169 € 149 €
22. - 27. OKTOBAR 2019.

*SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA
PAKET IZLETA za uplate u agenciji umesto 85 € samo 65 €
Ova cena uključuje sledeće predviđene izlete:

 Izlet za Todi i Spoleto prema programu putovanja
 Izlez za Asizi i Folinjo prema programu
 Izlet za Peruđu (bez karti za mini metro)

Cena aranžmana uključuje:
• prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
• 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni/ klasičan način usluživanja ) u hotelu sa 3*** u Kjanćano Termama
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva - fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
• obilazak Orvieta (bez karti za funikular) i Kjanćana prema programu uz tumačenja turističkog vodiča
• usluge vodiča
• organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:
 Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 5 € u din.protivvrednosti)
 Ostale nepomenute usluge
 Doplatu za jednokrevetnu sobu - 60 €
 Doplatu za dodatno sedište u autobusu - 80 €
 Karte za javni prevoz tokom fakultativnih izleta: Povratna karta za funikular u Orvietu 4 € + povratka karta za mini-metro u Peruđi 3 € - UKUPNO 7 € - plaća se na licu mesta vodiču koji će za celu grupu kupiti karte!
 Gradsku turističku taksu koja u Kjanćanu iznosi 1 € po osobi i noćenju (ukupno 3 € po osobi za 3 noćenja) - taksa se plaća na recepciji hotela
U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:
 Todi i Spoleto - 30 €
 Asizi i Folinjo - 30€
 Peruđa bez karti za mini-metro- 25 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE
• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
• Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2020.
• Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
• Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama - 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.05.2020.
• Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti" plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
• U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10. Ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2020.
U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE:
• PUTNIK JE U OBAVEZI DA ISPLATI ARANŽMAN 15 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA!
• PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I BROJ PASOŠA! UKOLIKO PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA NIJE OSTAVLJEN BROJ PASOŠA, ROK ZA DOSTAVU BROJA PASOŠA JE 24 SATA!!!
• TAČNO VREME POLASKA I MESTO POLASKA BIĆE POZNATI ISKLJUČIVO JEDAN DAN PRE PUTOVANJA I BIĆE OBJAVLJENI NA WEB STRANICI ORGANIZATORA www.fantast.rs
• ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA!

OPIS HOTELA:
HOTEL „AVE" 3***, Kjanćiano Terme, http://www.hotelave.it/index.php?hotel_eng ili sličan
Hotel je pozicioniran u centru banje. U neposrednoj blizini hotela nalaze se restorani, barovi, marketi, suvenirnice.... Od starog grada hotel je udaljen oko 900 metara, a od banjskih termi oko 1,5 km. Poseduje veliki lobi sa dnevnim boravkom i TV salonom, dva restorana za posluženje obroka, recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, malu teretanu i saunu, fitnes centar, bazen na otvorenom. Sobe su sa kupatilom (tuš-WC), TV Cab., telefon, klima. Italijani ne pridaju naročitu pažnju doručku te je isti veoma skroman i slab i obično se sastoji od slatkog i slanog dela sa napicima.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs ili na sledećem linku (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. matični broj 20024925, Licenca broj: OTP 152/2010.
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 3000012944 ( osigurana suma u visini od 300.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd
Cenovnik broj 1 od 18.03.2019.
Organizator putovanja Fantast Tourist.

 

Proverite raspoloživost za aranžman Umbrija - Peruđa festival čokolade (3 noći) oktobar

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti