Štajerska - Maribor i Grac (okt)


Štajerska - Maribor i Grac


3 DANA AUTOBUSOM / 1 NOĆENJE
Maribor & Grac & Fabrika čokolade

Štajerska je istorijska pokrajina u Sloveniji, i savezna pokrajina u Austriji. Razdvojene su međudržavnom granicom nakon raspada Austrougarske 1918. godine. Divna priroda sa brdovitim predalpskim i alpskim masivima koji je okružuju, ravnica u dolinama reka Mure i Drave, nepregledni vinogradi koji rađaju vekovima, prelepi barokni gradovi... Sve to čini Štajersku neodoljivom! Grad Maribor je drugi po veličini grad u Sloveniji. Prepoznatljiv je po lepim baroknim ambijentima, mirnom i opuštenom životu, najstarijoj vinovoj lozi na svetu... Grac je drugi po veličini grad Austrije. Ovaj grad odiše pravom elegancijom, divnim ambijentima, prelepim vidikovcima... Oba grada su skrojena po meri čoveka.


Program putovanja:

1. DAN
(Petak 4. Oktobar) ... - MARIBOR
Polazak iz Lazarevca oko 4h ujutro, potom iz Beograda oko 5.30h i iz Novog Sada. Putovanje preko Hrvatske ... Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u MARIBOR u popodnevnim časovima (oko 15h). Po dolasku sledi organizovani obilazak grada u trajanju od oko 1 sat. Šetnja starim gradom i razgledanje: Vinagova Klet - stari vinski podrum (razgledanje samo eksterijerno), Trg Slobode sa starim Zamkom Marburg, Grajski trg, Gospodska ulica - glavna pešačka zona grada, katedrala Sv. Jovana, Glavni trg sa Kužnim stubom i Rotovžom - gradska kuća, Lent - najstariji deo grada položen uz reku Dravu, „Hiša stare trte" (kuća stare loze) sa najstarijom vinovom lozom na svetu... Po završteku razgledanja sledi slobodno vreme u trajanju od 2 sata i smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.
2. DAN (Subota 5. Oktobar) MARIBOR - GRAC - FABRIKA ČOKOLADE Doručak od 7h. Odjava iz hotela u 9.30h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti u Mariboru, ili polazak na fakultativni izlet do GRACA, prestonice austrijskog dela Štajerske. Dolazak u Grac oko 11h. Po dolasku sledi organizovano, pešačko, razgledanje grada uz obilazak: Katedrala iz 15. veka sa Mauzolejom Ferdinanda II, Burg - nekadašnja rezidencija štajerskih vojvoda, najstarija pekara u Gracu, Glavni trg sa Gradskom kućom, Glavna ulica, panorama brda Šlosberg sa čuvenom Sat kulom, Kuća kulture na reci Muri, Mursko ostrvo... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U 15h polazak iz Graca ka fabrici čokolade „Zotter". Poseta fabrici - „Choco Tour": upoznavanje sa tehnologijom proizvodnje čokolade i degustacija. Tura traje oko 2,5-3 sata sa slobodnim vremenom. Polazak ka Srbiji oko 18 časova. Noćna vožnja preko Hrvatske.
3. DAN (Nedelja 6. Oktobar) Povratak u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.

REDOVNA CENA * SPECIJALNA CENA 89 € 75 €
4. - 6. OKTOBAR 2019.

* SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA
PAKET IZLETA za uplatu u agenciji umesto 50 € samo 35 €
Navedena cena obuhvata sledeće izlete:

• Izlet za Grac prema programu putovanja
• Posetu fabrici čokolade „Zotter" prema programu putovanja
DOPLATA ZA POLAZAK IZ LAZAREVCA 6 €

Navedena cena aranžmana uključuje:
• prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
• 1 noćenje sa doručkom („buffet"/"švedski sto" - samoposluživanje) u hotelu sa 3* u Mariboru
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva - fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
• obilazak Maribora prema programu uz tumačenja turističkog vodiča
• usluge vodiča
• organizacione troškove

Navedena cena aranžmana ne uključuje:
 Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 3 € u din.protivvrednosti)
 Ostale nepomenute usluge
 Doplatu za jednokrevetnu sobu - 25 € (isključivo na upit)
 Gradsku turističku taksu koja iznosi 3 € po osobi - PLAĆA SE NA LICU MESTA!

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:
 Izlet za Grac - 25 €
 Poseta fabrici čokolade „Zotter" - 25 €

USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS EFEKTIVU NA DAN UPLATE
• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
• Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2020.
• Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
• Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama - 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.05.2020.
• Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti" plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
• U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10. Ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2020
U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS SMEŠTAJA:
Hotel „TABOR AMBIENT" 3***, Maribor (http://www.hoteltabor-maribor.si/) ILI SLIČAN
Moderan hotel lociran u centru grada, na oko 1,5 km od istorijskog jezgra. Oko hotela se nalaze marketi, restorani, barovi. Hotel sadrži recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), WiFi, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka (doručak se servira tipa „švedskog stola"), mali welness centar sa finskom i infra red saunom (personalizovan deo za 2-4 osobe; naravno uz doplatu), 55 soba... Sobe su komforne i sve sadrže kupatilo sa tuš-WC, klima uređaj, cenztralno grejanje, TV Sat, telefon, WiFi.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.

Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925,Licenca broj: OTP 152/2010.
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 3000012944 ( osigurana suma u visini od 300.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd
Cenovnik broj 1 od 18.03.2019.
Organizator putovanja Fantast Tourist.

 

Proverite raspoloživost za aranžman Štajerska - Maribor i Grac (okt)

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti