Istra (novembar)


Istra

4 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA
RIJEKA - OPATIJA - PULA - POREČ - ROVINJ - FAŽANA - BRIONI

Istra je sinonim za lepotu. Prelepa priroda, kamenita prostranstva u unutrašnjosti, nazubljena obala sa načičkanim letovalištima i prelepim gradovima, glavna je karakteristika ovog poluostrva. Drevne civilizacije ostavile su na ovom prostoru mnoga svedočanstva, a priroda se potrudila da ovom komadu zemlje podari ono najlepše. Sunce i more... Maslinjaci i vinogradi... Čudesna gastronomija... Srednjovekovni gradovi sa kamenitim ulicama, palatama, divnim ambijentima... Uz samu obalu Istre prostire se ostrvlje Briona, sinonim luksuza, nekadašnje odmaralište gospode i predsednika... Čuvena Pulska Arena, divne bazilike, sjajni ukusi... Sve Vas to očekuje na ovom malom putovanju. Pridružite nam se!

Program putovanja:
1. dan
(Četvrtak 26. Septembar / Petak 8. Novembar) Polazak iz Novog Sada oko 22.30h i Beograda oko ponoći. Putovanje preko Hrvatske linijom Bajakovo -Slavonski Brod - Zagreb - Karlovac - ... Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. dan (Petak 27. Septembar / Subota 9. Novembar) RIJEKA - OPATIJA - PULA Dolazak u RIJEKU u prepodnevnim satima. Po dolasku, sledi organizovano razgledanje istorijskog centra grada. Šetnja riječkim Korzom za koji kažu da predstavlja gradsko ogledalo (raskošne palate, divna arhitektura), katedrala Sv. Vida - najmonumentalnija barokna crkva Hrvatske, Trg Ivana Koblera, Gradski toranj,... Slobodno vreme za uživanje, šetnju i kaficu... Odlazak u OPATIJU jedno od najekskluzivnijih letovališta Hrvatske. Jednočasovna pauza na čuvenoj Promenadi sa pogledom na divni zaliv i raskošnu arhitekturu brojnih hotela. Nastavak putovanja do PULE. Po dolasku sledi smeštaj u hotel i odmor. Noćenje.
3. dan (Subota 28. Septembar / Nedelja 10. Novembar) POREČ - ROVINJ Doručak. Odlazak do centra grada u 9h. Obilazak grada uz razgledanje: Arena (bez ulaska). Pulski amfiteatar je najlepša i najpoznatija antička građevina u Hrvatskoj. Izgradili su je Rimljani i služila je za zabavu narodu. Nakon obilaska Arene, nastavak razgledanja: Herkulova kapija ili Zlatna vrata - najstariji antički spomenik Pule, Avgustov hram, Augustinski forum,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti u Puli, ili polazak u 12h na fakultativni izlet. Odlazak do čuvenog POREČA. Po dolasku sledi obilazak grada uz razgledanje prelepe Eufrazijeve bazlike čiji temelji datiraju iz 6. veka, trg Marafor sa ostacima Neptunovog hrama i Romaničkom palatom,... Slobodno vreme za uživanje u slikovitim gradskim ulicama. Odlazak u ROVINJ, najpoznatiji istarski grad, a po mnogima i najlepši. Po dolasku sledi šetnja gradom uz razgledanje: crkva Sv. Eufemije sa visokim tornjem sa kojeg se pruža nestvaran pogled na grad i okolinu, barokni Balbijev luk,... Slobodno vreme za šetnju živopisnim gradsklim ulicama i uživanje u specifičnoj atmosferi grada. Povratak u hotel do 20h. Noćenje.
4. dan (Nedelja 29. Septembar / Ponedeljak 11. Novembar) PULA - FAŽANA - BRIONI - ... Doručak. Odjava iz hotela u 8.30h. Slobodno vreme ili polazak na poludnevni, fakultativni izlet do Fažane i Briona. Po dolasku u FAŽANU sledi ukrcaj na brod kojim ćemo se prevesti do ostrva Veliki Brion. Po dolasku na BRIONE, sledi panoramski obilazak ostrva Veliki Brion iz malog turističkog voza sa pojašnjenjima lokalnog vodiča. Brioni su poznati kao jedna od „top" destinacija Hrvatske. Na ovom ostrvu se nalazilo odmaralište nekadašnjeg predsednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita, a mnoge poznate svetske javne ličnosti (političari, glumci...) bile su gosti maršala Tita. Potom sledi slobodno vreme do povratka u Fažanu. Polazak ka Srbiji u 15h. Putovanje preko Zagreba, Slavonskog Broda... Povratak u Novi Sad/Beograd u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

DATUM PUTOVANJA REDOVNA CENA SPECIJALNA CENA*
8.-11.11.2019. 129 € 115 €

*SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA KOJA SU ODREĐENA AKCIJOM
PAKET IZLETA za uplate u agenciji umesto 75 € samo 60 €

Ova cena uključuje sledeće izlete:

 Izlet za Poreč i Rovinj sa obilascima prema programu
• Izlet za Fažanu i Brione sa ulaznicom za Nacionalni park, transferom Fažana-Brioni-Fažana brodom i vožnju vozićem po ostrvu Veliki Brioni sa uslugama lokalnog vodiča

Cena aranžmana uključuje:
• Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
• 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni - klasični način posluživanja) u hotelu sa 3*** u Puli ili okolini
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva - fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
• razgledanja Rijeke, Opatije i Pule prema programu
• usluge vodiča tokom celog putovanja
• troškove organizacije putovanja
• Turistička taksa u Puli

Cena aranžmana ne uključuje:
• Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
• Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može dobiti u agenciji po ceni od oko 500 dinara po osobi
• Individualne troškove - nepomenute usluge
• Doplata za jednokrevetnu sobu je 50 €, isključivo na upit
• Doplata za dodatno sedište 70 €
U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:
 Izlet za Poreč-Rovinj - 35 €
 Izlet Fažana-Brioni sa pripadajućim ulaznicama - 40 €

USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE
• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
• Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2020.
• Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
• Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama - 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.05.2020.
• Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti" plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
• U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2020.
U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE:
• PUTNIK JE U OBAVEZI DA ISPLATI ARANŽMAN 15 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA!
• PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I BROJ PASOŠA! UKOLIKO PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA NIJE OSTAVLJEN BROJ PASOŠA, ROK ZA DOSTAVU BROJA PASOŠA JE 24 SATA!!!
• TAČNO VREME POLASKA I MESTO POLASKA BIĆE POZNATI ISKLJUČIVO JEDAN DAN PRE PUTOVANJA I BIĆE OBJAVLJENI NA WEB STRANICI ORGANIZATORA www.fantast.rs
• ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA!

OPIS HOTELA :
HOTEL „PULA" 3***, Pula https://www.hotel-pula.hr/ ili sličan
Hotel se nalazi oko 3 km od strogog centra Pule. Udaljen je nekoliko metara od prelepe zelene šume koja vodi do predivne čiste obale sa pitomom šljunkovitom plažom. Nudi 172 dvokrevetne sobe, recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka, noćni klub, bazen na otvorenom, fitnes centar, saunu, frizerski salon, menjačnicu... Sobe su komforne, sve sa kupatilom (tuš-WC), TV, WiFi...

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925, Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 3000012944 ( osigurana suma u visini od 300.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd
Cenovnik broj 1 od 15.03.2019.
Organizator putovanja Fantast Tourist.

 

Proverite raspoloživost za aranžman Istra (novembar)

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti