Tajland (avgust) 13 dana


Tajland

Bangkok i odmor u Puketu

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (11.avgust 2019.) BEOGRAD - ISTANBUL. Sastanak putnika kod info pulta, pored šaltera za check in na aerodromu "Nikola Tesla" u 18.15 sati. Let za Istanbul (TK 1084) u 20.20 sati.
2. dan (12. avgust 2019.) ISTANBUL - BANGKOK. Sletanje u Istanbul u 00.10. Let za Bangkok (TK 68) u 01.55 sati. Sletanje u Bangkok u 15.00 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno popodne. Noćenje.
3. dan (13.avgust 2019.) BANGKOK. Doručak. Razgledanje grada autobusom. Bangkok je danas jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu. Bangkok je dugo vremena za vreme Kraljevstva Ajutaja, bio samo manja trgovacka luka na ušću reke Cao Praja. Nakon pada Ajutaje, godine 1768. postaje glavnim gradom kraljevstva U razdoblju od više od dva veka, Bangkok se razvio u političko, društveno i ekonomsko središte Tajlanda, pa i Indokine i cele Jugoistočne Azije. Njegov ga je uticaj u umetnosti, politici, modi, obrazovanju, razonodi, finansijskog i kulturnog centra doveo do statusa globalnog grada. Obilazak kraljevske palate sa hramom smaradnog Bude. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan (14.avgust 2019.) BANGKOK /PLOVEĆA PIJACA/. Dorucak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Ploveću pijacu U spletu kanala odvija se život i trgovina lokalnog stanovništva. Doživećete fascinantan tradicionalni still života u Jugoistočnoj Aziji i shvatite koliko je reka važna za život i trgovinu lokalnog stanovništva. Na uzanim kanalima je uvek velika gužva pa se možete naći ¨zarobljeni¨ u saobraćaju Pored kanala napravljeni su pijačni štandovi sa gomilama raznovrsnih suvenira i robe za turiste koje svakodnevno posećuju pijacu. Odlazak do Vrta ruza, prisustvovanje tradicionalnoj predstavi i odlazak na rucak u prekrasnom etno parku. Nocenje.
5. dan (15.avgust 2019.) BANGKOK /AJUTAJA/. Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Ajutaju. Ukoliko želite da naučite istoriju Tajlanda, najbolji i najlakši način je da posetite Ajutaju koja se nalazi nekih 85 km severno od Bangkoka. To je stari grad koji čuva fascinantne ruševine koje i dalje stoje i uče nas istoriju Tajlanda.Od 1350. do 1767. godine Ajutaja je bila glavni grad i to je bio zlatan period Tajlandske istorije. Grad je podigao Kralj Utong koji je kasnije krunisan kao Kralj Ramatibodi I. Ajutaja je dala 33 Kraljeva i bila je glavni grad sve dok ga Burma nije osvojila. Kasnije su Tajlandjani uspeli da je povrate. Grad pamti mnogobrojna razaranja i ruševine koje se čuvaju i dan danas i pokazuju istojiju Tajlanda. Ruševine se mogu videti u Istorijskom Parku Ajutaja koji je pod zaštitom UNESCO-a od 1991. god. Organizovana poseta hramovima i rucak u jednom od restorana. Noćenje.
6. dan (16.avgust 2019.) BANGKOK - PUKET. Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom (sobe treba napustiti do 10 sati) Transfer na aerodrom. Let za Puket. Phuket je ostrvo smešteno na jugozapadu Tajlanda, u Andamanskom moru. Phuket se nalazi u provinciji Phuket, a njegov glavni grad je Phuket. Phuket je najveće ostrvo u Tajlandu, a prostire se na površini od 540 kvadratnih kilometara. Na ostrvu živi oko 600 000 stanovnika. Ovo je jedna od najpopularnijih destinacija u jugoistočnoj Aziji. Stari grad je jedno od najvećih obeležja grada Phuketa. U ovom istorijski bogatom delu grada mogu se videti svetilišta, hramovi ( budistički i kineski ), ukrašene i lepo očuvane prodavnice, atraktivni kafići, privatni i javni muzeji, pa čak i mala ulica crvenih fenjera. Tu su i grandiozne kinesko - kolonijalne palate koje su podizali baroni kalaja pre više od 100 godina. Restorani i kafići koji se nalaze u starom gradu sjajni su za odmor i osveženje tokom užarenih dana. Po dolasku transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.
7-11. dan (17.-21.avgust 2019.) PUKET. Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogucnost organizovanja fakultativnih izleta: Zaliv Phang Nga je neverovatno mesto koje treba da bude na vrhu liste mesta koja treba videti. Phang Nga je jedinstven, a dan proveden ovde biće nezaboravno iskustvo. Zaliv je specifičan po krečnjačkim liticama koje e vertikalno zabadaju u smaragdno zelenu vodu. Ova mala ostrva su dom zaštićene faune, a pejzaži koji se pružaju duž zaliva ostavljaju nezaboravne uspomene. Ostrvo James Bond i Koh Panyee su dva najpoznatija mesta u zalivu. Ostrvo James Bond je jedna od najvećih atrakcija zaliva Phang Nga. Svetski poznato je postalo nakon uloge koju je imalo u filmu o poznatom špijunu „ The Man With the Golden Gun ". Ovde se okuplja najveći broj turista kako bi uživalo u pogledu na ostrvo na kome je boravio James Bond. Koh Panyee je izuzetno selo koje je celokupno izgrađeno na vodi. Ovde se nalaze restorani u kojima posetioci uživaju nakon obilaska ostrva James Bond. Čim posetioci odu, zajednica koja ovde boravi zatvara svoje restorane i prodavnice, i nastavlja da živi u mirnoj zajednici ribara. Ostrva Ko Pi Pi (Koh Phi Phi), idilična ostrvska utočišta sa bezbroj rajskih plaža, predstavljaju jednu od najatraktivnijih skupina ostrva na svetu. Ovo je zajedničko ime za mali arhipelag u tajlandskoj provinciji Krabi, udaljen svega sat vremena vožnje brodom od Puketa.Arhipelag (Mu Koh Phi Phi - Nopparathara National Park) čini šest ostrva, od kojih je samo ostrvo Pi Pi Don (Phi Phi Don) naseljeno. Sva ostrva su zaštićena statusom nacionalnog parka i dok se na ostrvu Pi Pi Don može boraviti, sva ostala turisti mogu posetiti u okviru jednodnevnih izleta tokom boravka na Puketu, Krabiju ili ostrvu Pi Pi Don. Egzotičan morski svet u vodama koje okružuju ostrva je impresivan, tako da je ronjenje jedna od najinteresantnijih aktivnosti. Nakon holivudskog hita „Plaža" sa Leonardom DiKaprijem, priči o osamljenoj ostrvskoj plaži, zvezda arhipelaga postaje ostrvo Pi Pi Le (Phi Phi Leh). Zaliv Maja (Maya Bay), sa kristalnom vodom plavkasto-zelene boje i belom, peščanom plažom, okruženom visokim krečnjačkim stenama je bio pravi izbor za film kao oličenje očaravajuće lepote ovih ostrva.Ostrvo Pi Pi Don, kao jedino naseljeno, nudi posetiocima raznolik smeštaj i sadržaje. Na njemu se mogu naći luksuzni hoteli ali i povoljni bungalovi na plaži, uzbudljiv noćni život, plaža Tonsai sa brojnim barovima i restoranima, ali i skrovite uvale i male, osamljene plaže gde se može uživati u potpunom miru.Noćenje.
12. dan (22.avgust 2019.) PUKET - ISTANBUL. Doručak. Sobe treba napustiti do 11 sati. Transfer do aerodroma. Let za Istanbul (TK 65) u 22.35 sati.
13. dan (23.avgust 2019.)ISTANBUL - BEOGRAD. Sletanje u Istanbul u 05.50 sati po lokalnom vremenu. Nastavak puta za Beograd (TK 1081) u 08.40. Sletanje u Beograd u 19.25 sati.

Cena putovanja po osobi: 799 €
13 dana (9 noćenja) - avionom
POLAZAK: 11. avgust 2019. POVRATAK: 23. avgust 2019

INFORMACIJE I NAPOMENE ZA PUTOVANJE "TAJLAND":

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO: prevoz avionom na relaciji Beograd-istanbul-Bangkok-Puket-Istanbul-Beograd (sa presedanjem), transferi prema programu putovanja, smeštaj u Bangkoku, u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja sa doručkom (samousluživanje - izbor više jela) i smeštaj u Puketu, u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi 5 noćenja sa doručkom (samousluživanje - izbor više jela), obilasci po programu putovanja, ulaznica za Kraljevsku palatu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO: avio i aerodromske takse (oko 395 evra), u Beogradu, Istanbulu i Bangkoku, (koje su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u poslovnici Putnik Travela), troskovi i usluga pribavljanja vize za Tajland, napojnice za lokalne vodiče i vozače koji su u ovom delu sveta obavezni (50 € po osobi za ceo boravak), fakultativni izleti kao i troskovi medjunarodnog zdravstvenog osiguranja.

USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA
Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu Banke Intesa, na dan uplate.
Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja.
Platnim kreditnim karticama: kreditnim karticama Banca INTESA na 6 rata bez kamate
Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U tom slučaju Putnik Travel će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.
Čekovima gradjana:
- 30 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju
- 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje
- 50 % od ukupne cene putovanja, putnici mogu uplatiti u 6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradajana,
a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje, sa datumima dospeca svakog narednog meseca.

SMEŠTAJ
Hotel u Bangkoku kategorije tri zvezdice poput hotela „Picnic"
Hotel u Puketu kategorije tri zvezdice poput hotela „Elegancy Bangla Hotel"
Putnik Travel zadržava pravo zamene navedenog hotela sličnim hotelima, kategorije tri zvezdice. Na blagovremeni upit postoji mogućnost rezervacije hotela kategorije četiri i pet zvezdica uz odgovarajuću doplatu.

FAKULTATIVNI IZLETI
- Celodnevni izlet autobusom za Plovecu pijacu . Cena - 65 evra.
(U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel - Ploveca pijaca - hotel, obilazak uz pratnju lokalnog vodiča, prisustvovanje predstavi u Vrtu ruza kao i organizovan rucak u etno parku).
- Celodnevni izlet autobusom za Ajutaju . Cena - 60 evra.
(U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel - Ajutaja - hotel, obilazak uz pratnju lokalnog vodiča "Panpa Inn Palace", rucak u jednom od restorana).
Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE
- Viza za Tajland se može pribaviti posredstvom Putnik Travela. Potrebno je dostaviti pasoš, jednu fotografiju za pasoš (3.5 x 4.5 cm), najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. Taksa i usluge pribavljanja vize za Tajland u iznosu od 60 evra. Sve informacije o uslovima pribavljanja vize mogu se dobiti u poslovnici Putnik Travela ili na telefon 011/3245-642.
- Rezervacija hotela se vrši po uplaćenoj akontaciji od 30%, a konačna potvrda se dobija u roku od dva dana od uplate akontacije.
- Na blagovremeni upit postoji mogućnost rezervacije hotela kategorije četiri i pet zvezdica uz odgovarajuću doplatu.
- Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja
- Mole se putnici da obavezno provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon 011/3245 - 642.
- Putnik Travel preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

OPŠTE NAPOMENE
- Putnik Travel zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska. Cena putovanja važi od datuma izdavanja programa.
- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u kuju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.
- U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.
- U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima garancije putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja.
Organizator putovanja Putnik Travel.

 

 

Proverite raspoloživost za aranžman Tajland (avgust) 13 dana

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti