Meksiko (novembar) - 17 dana


Meksiko

Meksiko Siti + Playa Del Carmen + Isla Mujeres

Mexico city
Uzbudljiv, hedonistički, zavodljiv. Tri reči koje možda i najbolje opisuju najveću zemlju Centralne Amerike. Ovo je priča o Meksiku!
Meksiko je zemlja u kojoj možete doživeti, videti i probati gotovo sve. Od mističnih piramida koje su kao svoje zaveštanje ostavili Asteci i Maje, kolonijalnih trgova i katedrala koji nas podsećaju na uticaj moćne španske imperije iz 19. veka pa sve do brašnasto belog peska i tirkizno plavog mora Karipske obale kao i izuzetno ukusnih salsa soseva, enčilada, takosa, fahitasa i ostalih specijaliteta koja nam nasmejani Meksikanci pripremaju.
Našu avanturu počinjemo u Meksiko Sitiju, urbanom čudovištu od 23 miliona stanovnika. Možete li da zamislite grad koji ima stanovnika kao 4 Srbije?! I samo sletanje na glavni gradski aerodrom Benito Huarez je šokantno - aerodrom se nalazi usred naseljene oblasti pa imate utisak da slećete na jednu od ulica dok se pred vama ne ukaže pista. Provlačimo se kroz popodnevnu saobraćajnu gužvu i dolazimo do glavnog gradskog trga Sokalo gde se i smeštamo. Meksiko Siti izgradjen je na mestu isušenog jezera, na izuzetno mekom tlu, pa iz tog razloga, ovaj megalopolis godišnje "tone" za oko 3 milimetra. Uživamo u lepoti i priči koja se krije iza glavnog gradskog trga, šetamo kroz glavnu gradsku šetačku zonu - ulicu Madero, prolazimo pored prelepe Palate lepih umetnosti i tornja Latinoamericana sa koga se pruža fantastičan pogled na Meksiko Siti, Avenijom Reforma, najvećom ulicom u gradu koja spaja uži centar grada sa periferijom dolazimo do parka Čepultepek, jednog od najvećih na zapadnoj zemljinoj hemisferi koji ima funkciju da nadoknadi kiseonik koji svakodnevne saobraćajne gužve oduzimaju, pa ga lokalci sa pravom nazivaju "pluća Meksika". Ovde se nalaze brojna jezera, šume kao i muzeji od kojih je muzej Antropologije obavezna stanica. Dan u glavnom gradu Meksika završava se čašicom (ili dve) tekile ili meskala i ludim noćnim provodom u barovima i klubovima četvrti Kondesa, gde noćni život traje do jutra.
Na 60km od Meksiko Sitija nalazi se Teotihuacan, arheološko nalazište na mestu nekadašnjeg glavnog grada istoimene civilizacije. Nestvarne piramide Sunca i Meseca oduzimaju nam dah dok sa njihovog vrha posmatramo dolinu u kojoj se nalaze, a lokalni umetnici nude nam suvenire karakteristične za ovaj deo Meksika. Usput svraćamo u destileriju tekile i gledamo kako se pravi ovo svetski popularno piće, a oni koji sinoć nisu preterali moći će i da degustiraju.
Obilazak Meksiko Sitija ne bi bio potpun bez posete čuvenoj Plavoj kući - domu Fride Kalo. Ova kuća - muzej govori nam o tragičnoj sudbini ove nesvakidašnje umetnice, njenoj ljubavi sa Dijegom Riverom, delima koja su iza nje ostala kao i šta je to što je inspirisalo Pedra Almodovara da o njoj snimi film koji je postao planetarni hit. Dan završavamo obilaskom plovećih pijaca Xochimilco i u miru uživamo dok plovimo kroz gustu egzotičnu vegetaciju.
Posle četiri dana u košnici glavnog grada Meksika, vreme je da se opustimo u plavetnilu Kariba. Posle 2 sata leta stižemo u Playu Del Carmen - letovalište na jugu Karipske obale Meksika. Palme, beach barovi, duboki tonovi, mohito... Sve što želite, Playa vam pruža i više od toga...
Karipski deo Meksika prigrlile su Maje, ova civilizacija postavila je temelje astronomije, a za sobom je ostavila spektakularne građevine duboko u džunglama poluostrva Jukatan. Najpoznatija je svakako Čičen Ica - piramida boga Kukulkana koja je zaštićena od strane UNESCO - a kao spomenik od izuzetne kulturne važnosti.
Avantura se tu ne završava. Odlazimo severno, na ostrvo Isla Mujeres, mali raj za prave hedoniste. Ovo minijaturno ostrvo nalazi se nadomak bučnog i komercijalnog Kankuna i pruža utočište ljudima željnih mira i opuštanja iz celog Sveta.
Vozićemo bicikle kroz džunglu, kupati se u podzemnim pećinama, roniti na koralnim grebenima, partijati do izlaska sunca ili se samo izležavati na plaži, izbor je vaš. Meksiko je mesto za avanturiste i istinske hedoniste!

Plan i program puta:
1. dan:
Budimpešta - Meksiko Siti
Sastanak i transfer grupe do aerodroma u Budimpešti. Let do Meksiko Sitija sa usputnim presedanjem. Transfer do smeštaja. Noćenje.

2. dan: Meksiko Siti
Budimo se i krećemo u obilazak grada: Centro Historico, Centralni gradski trg Sokalo- mesto sa koga je pre više od 400 godina iz područja prekrivenog jezerima nastao Meksiko Siti. Gradska katedrala, Palacio Nacional, Palacio des Bellas Artes, Avenida de Reforma, Parque Chepultepec. Slobodno popodne za samostalno upoznavanje jednog od najvećih gradova na Svetu. Noćenje.

3. dan: Meksiko Siti - Xochimilco
Slobodan dan ili vam možemo ponuditi poludnevni izlet do Xochimilco-a - plovećih pijaca u južnom delu Meksiko Sitija. Uživaćete dok se ploveći uskim kanalima budemo mešali sa mnoštvom boja raznovrsnog cveća, voća i povrća u ovom jednistvenom delu grada, proglašenom za deo svetskog kulturnog nasledja od strane UNESCO-a. U nastavku dana svraćamo u gradsku oblast Coyoacan gde se nalazi i čuvena Plava kuća u kojoj je veći deo svog života provela Frida Kalo. Mesto koje svedoči o životu i tragičnoj sudbini ove nesvakidašnje umetnice. Slobodno vreme za kupovinu suvenira. Povratak do smeštaja. Slobodno vreme. Preporučujemo isprobavanje specijaliteta meksičke kuhinje - tacos, nachos, churos, burritos. Noćenje.

4. dan: Meksiko Siti - Teotihuacan
Nakon doručka, fakultativni odlazak u jedan od največih istorijskih centara Meksika i cele Latinske Amerike - Teotihuacan. U pratnji vodiča videćete i naučiti više o istoriji i nastanku Meksičke države, kako su naseljavani ovi prostori i kakvim su čudima graditeljstva lokalni narodi uspeli da izgrade dve neverovatne, i do dana današnjeg očuvane piramide od kojih je jedna posvećena Suncu, a druga Mesecu. Usput ćemo obići jednu od plantaži agave u okolini i videti kako se od ove biljke dobijaju tkanina, šampon i naravno tekila. Povratak u Meksiko Siti u večernjim časovima. Noćenje.

5. dan: Meksiko Siti - Isla Mujeres
Posle 4 dana u pravoj košnici glavnog grada Meksika, krećemo na karipsku obalu. Vodimo vas u mali raj za prave hedoniste. Budjenje, pakovanje stvari i napuštanje soba. Transfer do aerodroma, let za Cancun i transfer do ostrva Isla Mujeres. Dolazak na Isla Mujeres u popodnevnim satima, smeštanje u hostel. Utapanje u atmosferu ovog malog karipskog raja. Noćenje.

6. - 8 .dan: Isla Mujeres
Imamo 3 dana za uživanje i opuštanje u još jednom tropskom raju Meksičke obale. Udaljeno oko 30ak minuta vožnje trajektom od hotelskih resortova bučnog Cancuna, ovo ostrvo predstavlja pravo mesto za odmor i uživanje sa mladim ljudima, bekpekerima i avanturistima iz celog sveta. Imaćemo priliku da plivamo sa delfinima, idemo na snorkeling ili ronjenje ili samo pijuckamo šarene koktele na prelepim plažama karipskog mora - izbor je vaš! 2 noćenja

8. dan: Isla Mujeres - Playa del Carmen
Budimo se i odjavljujemo iz smeštaja. Put nas dalje vodi do Playe del Carmen. Smeštamo se u sobe i nastavljamo u opuštenom ritmu da upijamo vibracije koje nam šalje Karipsko more. Noćenje.

9. dan: Playa del Carmen - Tulum
Budjenje i fakultativan odlazak do Tuluma. Gradić udaljen oko 60km od Playe del Carmen koji svedoči o prvom susretu španskih osvajača i domorodačkih, majanskih plemena. Obići čemo razrušeni grad Maja, a posle toga ćemo otići na jednu od najlepših plaža na Svetu koja se nalazi ispod ovog grada i kojoj možete prići isključivo kroz arheološko nalazište. Garantujemo vam da će vam prizor koji tada budete videti oduzeti dah! Potpuno neverovatna mešavina boja karipskog mora, sitnog peska i zelenila koje nas okružuje. Ostavljamo dovoljno vremena za uživanje i kupanje u ovom raju na Zemlji. Povratak u Playu del Carmen u popodnevnim satima. Noćenje.

10. dan: Playa del Carmen - Chichen Itza
Budjenje i fakultativni, celodnevni izlet do još jednog spomenika zaštićenog od strane UNESCO-a - Chichen Itza. Upoznaćemo se sa jednom novom kulturom i nasledjem naroda sa meksičkog poluostrva Jukatan. Uz pratnju stručnog vodiča obići ćemo i uživati u pogledu na najbolje očuvani spomenik Majanskog naroda - čuvenu piramidu posvećenu Bogu Kukulkanu. Posle obilaska upućujemo se ka podzemnim izvorima vode - Cenotes i pravimo pauzu za kupanje, slikanje i uživanje u ovom nesvakidašnjem čudu prirode nastalom posle udara velikog asteroida. Povratak u Playu del Carmen u večernjim časovima. Noćenje.

11 - 15. dan: Playa del Carmen
Slobodno vreme za odmor i uživanje u čarima tirkizno plavog karipskog mora i fenomenalnih plaža Playe del Carmen. 4 noćenja.Mexico

15. dan: Playa del Carmen - Cancun - Budimpešta
Pakovanje stvari. Transfer do aerodroma u Cancunu. Let za Budimpeštu sa presedanjem.

16. dan: Beograd
Dolazak u Budimpeštu i transfer do Beograda. Kraj putovanja.

SMEŠTAJ :
MEXICO CITY - Hotel Ibis 3* ili sl - smešteni smo u hotelu u užem centru Mexico Citija udaljenom 500 m od Palate lepih umetnosti nedaleko od strogog centra Meksika. Sobe su 1/2, 1/3 i 1/4. Svaka poseduje zasebno kupatilo. Wi-Fi je besplatan i dostupan gostima smeštaja.
ISLA MUJERES - Hotel Isleno 3* ili sl. - smešteni smo u hotelu u turističkom delu Isle Mujeres, na oko 300m od plaže. Sobe su 1/2, 1/3 i 1/4. Svaka soba ima zasebno kupatilo.
PLAYA DEL CARMEN - Hotel San Vicente 3* ili sl. - smešteni smo u hotelu u širem centru Playe del Carmen, na oko 300m od plaže. Sobe su 1/2, 1/3 i 1/4. Svaka soba ima zasebno kupatilo.

CENA ARANZMANA PO OSOBI: (Avio prevoz sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)
1899€ 1649€ - Promocija! 16 dana
01.11 - 17.11.2019.
16.11 - 01.12.2019.
30.11 - 15.12.2019.

Za prijave i uplate avansa do 21.02. od min. 500€ cena je 1599€
Za prijave i uplate u celosti do 21.02. cena je 1549€

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,broj putnika po terminu je ograničen.
(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Aranžman obuhvata :
-Transfer na relaciji Beograd-Budimpešta- Beograd
-Avio prevoz (Budimpešta-Meksiko Siti-Budimpešta) sa uključenim svim taksama
-Avio prevoz (Meksiko Siti-Cancun-Meksiko Siti) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja
-4 noćenja u centru Meksiko Sitija u hotelu 3* (1/2, 1/3 i 1/4 sobe sa sopstvenim kupatilom)
-7 noćenja u Playi del Carmen u hotelu 3* (1/2, 1/3, 1/4 sobe sa sopstvenim kupatilom)
-3 noćenja u Isla Mujeresu u hotelu 3* (1/2, 1/3, 1/4 sobe sa sopstvenim kupatilom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Meksiko
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

Organizator putovanja Manga Trip Travel

 

Proverite raspoloživost za aranžman Meksiko (novembar) - 17 dana

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti