Kuba (jul) - 12 dana


Kuba

Havana - Varadero

Cuba libre! Zemlja slobode, jedinstvena celina spektakularna u svojoj različitosti, koja se sigurno ne može na pravi način sagledati ako se posmatra sa terase luksuznog hotela. Doživite ovo tropsko ostrvo kojim vladaju muzika, boje, razigranost i pozitivna energija iz domova gostoljubivih i uvek dobro raspoloženih Kubanaca. Kubanska svakodnevica je toliko specifična, da i sama predstavlja atrakciju. Kuba vam daje toliko mnogo slika, osećaja, boja, mirisa, ukusa, doživljaja da vam treba vrlo malo vremena počnete da sledite njen ritam života uz muziku i obavezan rum. Ostrvo cigara, nadaleko poznatog Havana Club ruma, starih rustičnih automobila u raznoraznim bojama i sa najrazličitijim sirenama, zemlja revolucije, čarobnog mirisa kafe, muzike, prava je destinacija za sve plesače, za buntovnike, za zaljubljene i usamljene, za one koji žele da pobegnu od „zapadne kulture". Poslednja oaza starog svetskog poretka, mesto na kome vreme stoji, gde je stres sveden na minimum obiluje kako kulturnim i istorijskim atrakcijama, tako i prelepim karipskim plažama. Zato posetite Kubu dok se još nije promenila, jer će vas ovo putovanje naučiti da se radujete životu, važno je samo da se prepustite i preplaviće vas neverovatan osećaj vedrine.

Plan i program putovanja :
1. dan:
Beograd
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta...). Let za Havanu sa usputnim presedanjima.

2. dan: Havana
Dolazak u Havanu. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za utapanje u kubansku šarenu prestonicu. Havana vam se na prvi pogled može učiniti kao nerešiva slagalica, ali ako naučite kako da je složite, pred vama će se ukazati prelepa slika. Havanu niko nije mogao da izmisli. Suviše je neobuzdana, puna kontradiktornosti, a i pored 50 godina zapuštenosti, nestvarno je lepa. Možda je za to kriva njena turbulentna istorija koja je i dalje vidljiva duž kolonijalnih ulica punih uzavrele atmosfere. Možda je kriv pobednički duh njenih žitelja ili neumorna energija salse koja se odbija o zidove i prosto navire iz ljudi. Nemojte da dolazite u Havanu sa spiskom pitanja. Dodjite otvorenog uma i budite spremni na dugo, sporo zavodjenje. Prošetajte ulicama Stare Havane i osetićete duboku povezanost sa prošlošću u impresivnoj tvrdjavi pored obale ili na intimnim trgovima bez saobraćaja. Noćenje.

3. dan:Krećemo sa upoznavanjem grada i lokalnom kulturom. Utapamo se u svet oko nas koji smo mogli da vidimo samo na TV-u... Stari američki automobili iz 50-ih godina, prodavnice sa suvenirima posvećenim kubanskoj revoluciji, nasmejani i dobroćudni ljudi, energija grada koja se rečima ne može opisati. Počinjemo šetnju i obilazimo Staru Havanu (Havana Vieja) - kulturni i istorijski centar grada: Capitolio - kapija Vašingtonskog Kapitola, Grand Teatro, kao i omiljeno šetalište lokalaca Malecon - Avenija pored mora. Kasnije zalazimo malo dublje, u srce starog grada, gde se nalazi nekoliko prelepih starih trgova: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, pešačka zona Obispo. Posle ovakvog dana, najbolje se opuštamo uz mojito i obavezni tompus... Slobodno veče. Noćenje.

4. dan: Havana
Dan za odmor i hedonizam. Slobodno vreme u Havani ili fakultativni izlet na jednu od prelepih plaža nedaleko od Havane - Santa Maria del Mar. Dan rezervisan za kupanje, sunčanje i upijanje ritmova salse. Zalazak sunca na čuvenoj tvrdjavi Tres Rejes del Moro - najlepša panorama Havane. Povratak u večernjim časovima. Veče započinjemo ispijanjem čuvenih i danas svetski poznatih koktela koji su nastali na Kubi - Daiquiri u „El Floridita" ili Mojito u „La Bodeguita del Medio" - omiljenim mestima Ernesta Hemingveja. A uveče - provod na kubanski način - Casa de la Musica ili neki od drugih čuvenih barova Havane... Noćenje.

5. dan: Havana
Obilazak novog dela Havane (Vedado) počinjemo od najpoznatijeg Trga Revolucije na Kubi - nacionalni memorial "apostola" kubanske nacije Hosea Martija - toranj visok 139 m, čuveni mural Ernesta Če Gevare i legendarnog Kamila Sienfuegosa. Nastavljamo do univerziteta, hotela Havana Libre i poznate La Rampe - centra novog dela grada. Nakon pauze za ručak odlazimo do čuvenog hotela Nacional, uz piće u prelepoj bašti sa pogledom na aveniju Malecon i okean završavamo još jedan uzbudljivi dan u Havani. Slobodno veče. Noćenje.

6. dan:Slobodan dan ili fakultativni celodnevni odlazak u dolinu Vinjales. Čekaju nas prelepi predeli Zapadne Kube. Videćemo kako žive i rade ljudi van velike prestonice i upoznati se sa pojedinostima po kojima je Kuba svetski poznata. U gradiću Pinar de Rio gde obilazimo fabriku ruma, a nakon toga idemo u posetu pećini sa izvorima reke San Vinsente, kroz koju prolazimo pešaka i čamcima, istražujući fantastične pećinske ukrase. Pauza za ručak, nakon koje odlazimo do neverovatnog murala Praistorije - naslikan 60ih godina prošlog veka na liticama poznatih Mogotesa (džinovski ostenjaci - planine) jedan je od najvećih murala na svetu. U povratku svraćamo na plantažu duvana na kojoj ćemo videti kako se gaji, suši i ručno mota duvan od koga se proizvode čuvene kubanske cigare. Povratak u Havanu u večernjim satima. Slobodno veče. Noćenje.

7. dan: Havana - Varadero
Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za Varadero. U dogovoreno vreme krećemo za Varadero. Dolazak i transfer do smeštaja u Varaderu. Slobodno vreme. Noćenje

8. - 11. dan : Varadero
Varadero je najveće i najpopularnije letovalište, ne samo na Kubi, nego na čitavim Karibima. To nije slučajno. Plažu dugu 20 kilometara, sa belim peskom i tirkiznim morem, mnogi smatraju jednom od najlepših na svetu. Budite jedan od hiljada posetilaca koji dolaze u Varadero svake godine da se opuste i uživaju u mirnom moru i toplom suncu ovog karipskog raja. Varadero ima da ponudi još mnogo toga. Osetite ukus kubanske kulture u brojnim galerijama, kabareima, barovima, pijacama...uz živu muziku, cigaru i čašu ruma.
Slobodni dani za uživanje, odmor i upijanje energije Kariba. Sumiramo utiske kompletnog putovanja, diskutujemo o revoluciji, sunčamo se, kupamo i odmaramo na plaži koja je najveća i najlepša na čitavoj Kubi. Beli pesak, kristalno čisto more sa nijansama zelenog i plavog, šareni kokteli i latino ritmovi...3 noćenja.

11. dan : Varadero - Beograd
Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma u Havani. Let za Beograd sa usputnim presedanjem.

12. dan : Beograd
Dolazak u Beograd. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.

Smeštaj :
Casa particular (privatni smeštaj) : Casa particular su sobe koje Kubanci izdaju u turističke svrhe za šta je prethodno potrebno da dobiju dozvolu države. Kuće se nalaze u regiji Havana Centro u Havani na oko 1km udaljene od strogog centra grada (zgrade Kapitolio). U ponudi su 1/2 i 1/3 sobe.
Varadero - hotel 3* : Hotel se nalazi u blizini plaže. Sobe su dvokrevetne, svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. U okviru hotela nalazi se bazen i restoran koji je dostupan gostima hotela.

CENA ARANZMANA PO OSOBI:(Avio prevoz sa taksama + smeštaj + transferi)
1599€ 1399€ - Promocija! 12 dana
17.07 - 28.07.2019.

Za prijave i uplate avansa do 21.02. od min. 500€ cena je 1349€
Za prijave i uplate u celosti do 21.02. cena je 1299€

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe, broj putnika po terminu je ograničen.
(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Aranžman obuvata :
-Avio prevoz (Beograd-Havana-Beograd) sa uključenim svim taksama
-Sve transfere po programu putovanja
-5 noćenja u Havani privatnom smeštaju (Casa Particular -1/2 ili 1/3 sobe sa sopstvenim kupatilom)
-4 noćenja u Varaderu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe na bazi all inclusive usluge)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata :
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

Organizator putovanja Manga Trip Travel

 

Proverite raspoloživost za aranžman Kuba (jul) - 12 dana

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti