Kolumbija (novembar) - 16 dana


Kolumbija

Bogota - Medeljin - Kartahena - Taganga

Kolumbija, zemlja boje, pesme i plesa, koja je ime dobila po čuvenom Kristoferu Kolumbu raznovrstan je mozaik prirode, kulture i stanovništva. Zahvaljujući svom položaju u centralnom delu američkog kontinenta Kolumbija je zemlja prirodne raznolikosti i jedinstvene kulturne baštine; moderni gradovi sa soliterima i noćnim klubovima, predivne karipske plaže, džungle i amazonski safari, tropski pašnjaci, kolonijalni gradovi, arheološki ostaci, kamene kolonijalne zajednice, plantaže kafe, etnička šarenolikost usled viševekovnog mešanja domorodačkog stanovništva sa potomcima afričkih robova, Evropljanima i doseljenicima sa Bliskog Istoka. Ovde na ekvatoru, sa suncem uvek iznad glave, i plodnom zemljom ispod nogu pružaju se vidici koji, u kojem god pravcu da se okrenete, ostavljaju bez daha. Po prirodnim sadržajima, Kolumbija je jedna od najbogatijih zemalja na svetu. Za pozadinu pejzaža zadužen je planinski lanac Anda, dok srce Kolumbije čine prašume Amazona, koje pokrivaju 35% površine ove zemlje. U Kolumbiji se nalazi veoma bogata flora i fauna, koja je tipična za ekvatorijalnu oblast, a ujedno je poznata i po biodiverzitetu ptica, od kojih je nacionalna ptica andski kondor. Autohtono stanovništvo živi u mnogim oblastima Kolumbije i teži očuvanju svojih tradicija. To se može videti kroz varijacije u gastronomiji i tradicionalnoj muzici kroz održavanje raznih kulturnih dogadjaja i svetkovina. U vrelini karipske obale život je sporiji i opušteniji, a kultura ležernija.

Plan i program puta:
1. dan:
Beograd - Bogota
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta...). Let za Bogotu sa usputnim presedanjem.

2.dan: Bogota
Dolazak u Bogotu, transfer do smeštaja i smeštanje u hotel. Upoznavanje sa prestonicom i njenim istorijskim centrom. Uživamo u kolonijalnoj arhitekturi dok se upoznajemo sa turbulentnom istorijom i kulturom Kolumbije: Plaza Bolivar, zgrada Predsedništva, Gradska kuća, Palata pravde, zgrada Kongresa. Za kraj dana u dogovoru sa vodičem možemo se popeti na Monserat koji se nalazi na nadmorskoj visini od 3152m, sa koga se cela Bogota vidi kao na dlanu! Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan: Bogota - Taganga
U jutarnjim časovima pakujemo kofere i polećemo put Santa Marte i smeštamo se u Tagangi. Taganaga je ribarsko selo i jedna od najslikovitijih plaža južne obale karipskog mora, koje se nalazi nedaleko od najstarijeg grada Kolumbije - Santa Marta. Taganga je mestašce gde lokalno stanovništvo ali i putnici iz celog sveta vole da dodju da se opuste i odmore. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan: Taganga
Današnji dan je namenjen uživanju i odmaranju na karipskom moru. Da li ćete roniti, plivati, sunčati se uz sveže tropsko voće, na vama je. Napravite pauzu za ispijanje kolumbijske kafe na kolumbijski način - crna sa puno šećera! Odmor. Slobodno vreme. U dogovoru sa vodičem odlazak u večernjim časovima u Santa Martu i šetnja po gradu. Noćenje.

5. dan: Taganga - Tayrona nacionalni park
Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativnu posetu čuvenom nacionalnom parku Tayrona. U jutarnjim časovima polazimo u istraživanje ovog fantastičnog nacionalnog parka koji je prava poslastica za sve ljubitelje prirode i divljeg sveta. Taryona se nalazi na mestu gde lanac najviših kolumbijskih planina Sierra Nevada dodiruje plavetnilo Kariba. Vidik varira od tropskih plaža, preko sušnih delova pa sve do kišnih šuma na planinskim obroncima. Treking po nacionalnom parku. Povratak u Tagngu. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan: Taganga - Minka
Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativno istraživanje gradića koji se nalazi na obroncima Siera Nevade sa pogledom na Santa Martu i Karipsko more - Minka. Minka se do pre par godina nije mogla naći na turističkim mapama i vodičima, s obzirom da ga je držala gerila. Od potpisivanja primirja ovo bezbedno i šarmantno mesto postaje turistički dragulj regiona. Za velike avanturiste se upravo odavde kreće u Izgubljeni grad - kolumbijski Maču Pikču koji se nalazi na nekoliko dana hodanja od Minke. Kraj je poznati i po pticama, jer se u ovom kraju nalazi 162 od 300 vrsta ptica koje se mogu naći u ovim prelepim planinama. Mi ćemo uživati u samom gradiću i šetnji po njemu. Nakon sat vremena šetnje iz grada i uživanja u prirodi i traganjem za pticama stižemo do prirodnih bazena za kupanje Pozo Azul koji se nalaze na reci koja prolazi kroz Minku. Spuštamo se sa Sijera Nevade i vraćamo se u Tagangu. Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan: Taganga - Kartahena
Odjavljujemo se iz smeštaja i putujemo za Kartahenu. Dolazak u Kartahenu i transfer do smeštaja. Nakon kraćeg odmora upoznajemo se sa lokalnim običajima i kulturom i isprobavamo karipske specijalitete u lokalnim restoranima. Utapamo se u vrelu atmosferu karipske obale Kolumbije. Slobodno veče. Noćenje.

8. dan: Kartahena
Slobodan dan za opuštanje ili vam predlažemo fakultativno upoznavanje ovog magičnog grada osnovanog još u 16. veku, čije se zidine i Stari Grad nalaze se na UNESCO listi svetske kulturne baštine. Kartehena je u kolonijalno doba predstavljala važnu trgovačku luku i jedan od centara Španske imperije. Šetamo uskim ulicama, fotografišemo šarene fasade, družimo se sa lokalcima i uživamo u tropskom voću i morskim plodovima. Slobodno vreme za istraživanje Kartahene. Noćenje.

9. dan: Kartahena
Slobodan dan u Karteheni ili fakultativni celodnevni odlazak do obližnjeg poluostrva Baru. Kupaćemo se i uživati na jednoj od najlepših plaža karipskog mora - Playa Blanca. Kristalno čista plava boja mora i lokalni restorani sa svežom ribom garantuju hedonistički užitak. U dogovoreno vreme povratak u Kartahenu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

10. dan: Kartahena - Medeljin
Budjenje i odjavljivanje iz smeštaja. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma i let za Medeljin. Dolazak u Medeljin i transfer do smeštaja. Veče provodimo uz ritmove antiokijske salse i uživamo u lokalnom specijalitetu Bandeha Paisa. Noćenje.

11. dan: Medeljin
Slobodno vreme ili dan predvidjen za fakultativno upoznavanje "grada večnog proleća". Ovaj nadimak grad je dobio iz razloga što je temperatura tokom cele godine oko 23 stepena pa je grad bogat zelenilom i cvećem. Takodje, Medeljin je poznat i kao jedan od najinovativnijih gradova na svetu i prvi je grad koji je uveo gondole kao sredstvo javnog prevoza. Videćemo trg Fernanda Botera koji je ovde i rodjen, Palatu kulture, crkvu Verakruz, Nacionalnu palatu itd. Ljubitelji ulične umetnosti mogu posetiti i čuvenu komunu 13, koja je prošarana muralima kolumbijskih i inostranih umetnika. Slobodno vreme. Noćenje.

12. dan: Medeljin
Slobodan dan u Medeljinu ili fakultativni odlazak od Guatapea (Piedra del Penol) - ogromne granitne stene nadomak istoimenog grada u oblasti Antiokia. Možete se popeti 740 stepenika do njegovog vrha koji se nalazi na 2135m nadmorske visine sa koga se pruža nestvaran pogled na okolne gradove, jezero Penol i minijaturna ostrva koja se u njemu nalaze. U povratku do Medeljina pravimo pauzu u kolonijalnom gradu Guatape. Šetnja Guatapeom vratiće nas u doba kolonijalizma i očarati karakterističnom arhitekturom. Nakom pauze nastavak putovanja do Madeljina. Dolazak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

13. dan: Medeljin - Bogota
Odjavljivanje iz smeštaja, transfer do aerodroma i let za Bogotu. Nakon smeštaja u hotel, slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživanje u ritmu četvrtog najvišeg grada na svetu. Noćenje.

14. dan : Bogota
Slobodan dan u Bogoti ili vam predlažemo da posetite neke od interesantnih muzeja koje ovaj grad može da ponudi, poput muzeja čuvenog kolumbijsko umetika Fernanda Botera ili odlazak u Muzej zlata. Noćenje.

15. dan: Bogota - Beograd
Pakujemo stvari i pozdravljamo se sa ovom magičnom zemljom, transfer do aerodroma u dogovoreno vrem i let za Beograd.

16. dan: Beograd
Dolazak u Beograd, sabiramo utiske i sa osmehom na licu planiramo sledeće putovanje.

SMEŠTAJ :
BOGOTA: Hotel L`Etoile Javeriana 3* ili sl. - nalazi se na 2km od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. U okviru hotela nalazi se restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.
TAGANGA: Hostel Techos Azules ili sl. - nalazi se na 600 metara od centra. Smeštaj poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.
KARTAHENA: Hotel 3 Banderas 3* ili sl. - nalazi se u starom delu grada. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. U okolini smeštaja nalazi se dosta restorana i kafića.
MEDELJIN: La Campana Hotel Boutique 3* ili sl. - nalazi se u delu grada El Poblado. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Hotel poseduje restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.

CENA ARANZMANA PO OSOBI:(Avio prevoz sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)
1699€ 1599€ - Promocija! 16 dana
15.11 - 30.11.2019.

Za prijave i uplate avansa do 21.02. od min. 500€ cena je 1549€
Za prijave i uplate u celosti do 21.02. cena je 1499€

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,broj putnika po terminu je ograničen.
(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Aranžman obuhvata:
-Avio prevoz (Beograd - Bogota - Beograd) sa uključenim svim taksama
-Avio prevoz (Bogota - Santa Marta) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Avio prevoz (Kartahena - Medeljin) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Avio prevoz (Medeljin - Bogota) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja
-3 noćenja u Bogoti u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe)
-4 noćenja u Tagangi u hostelu (1/2 ili 1/3 sobe sa ventilatorom)
-3 noćenja u Kartaheni u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-3 noćenja u Medeljinu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstvanika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

Organizator putovanja Manga Trip Travel

 

Proverite raspoloživost za aranžman Kolumbija (novembar) - 16 dana

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti