Filipini - Palavan (apr) - 15 dana


Filipini - Palavan 

MANILA - Banaue - PALAVAN - Taal Vulkan

Filipini su arhipelag od 7107 ostrva, koji se proteže od juga Kine do severnog rta Bornea. Ostrva Filipinskog arhipelaga su vulkanskog porekla i uglavnom su brdovita, karakterišu ih džungle, planinska unutrašnjost, peščane obale, tirkizno zelena voda i mnoštvo koralnih grebena. Zemlja ima preko stotinu etničkih mešavina i stranih uticaja oblikovanih u jedinstvenu filipino kulturu. Filipini su prepoznatljivi po svojim smaragdnim poljima pirinča, megalopolisima, vulkanima i nasmejanim stanovnicima. Posle više od 300 godina španske vladavine, Filipini čine jedinstveni spoj jugoistočne Azije i evropskih tradicija. Tragovi španske ere obuhvataju bujne gradske fešte, jedinstvenu špansko - filipinsku arhitekturu, a široko rasprostranjeni centri brze hrane su uticaj Amerikanaca. Uprkos svim spoljnim uticajima, zemlja je i dalje jedinstveni entitet.

Manila - glavni grad Filipina, nalazi se na obali zaliva Manila. Poznat i kao biser Orijenta, jedana je od najuzbudljivijih svetskih prestonica, kosmpolitski i kameleonski grad sa preko milion ipo stanovnika, dok život u njemu teče 24 sata dnevno.Sa preko tri veka španske vladavine, Manila ima posebnu arhitekturu i nasledje, uključujući crkve, utvrdjenja i druge kolonijalne zgrade. Grad ima mnogo toga da ponudi, od najstarijih kineskih četvrti na svetu do veoma modernih noćnih klubova i tržišnih centara. Danas Manila vrvi od znatiželjnih putnika koji su ovde stigli u potrazi za nesvakidašnjim iskustvima.

Plan i program puta:
1. dan:
Beograd
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta...). Let do Manile sa usputnim presedanjem.

2. dan: Manila
Dolazak u Manilu. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za upoznavanje sa filipinskim specijalitetima, običajima i kulturom. Tradicionalna filipinska jela su izuzetno ukusna. Veoma je slična evropskoj kuhinji. Koriste se lokalni začini i dosta mesa i morskih plodova. Noćenje.

3. dan: Manila - Banaue
U prepodnevnim satima u dogovoru sa vodičem fakultativna šetnja po centralnoj gradskoj zoni. Daleko od gustog saobraćaja i visokih zgrada u Manili leži stara španska četvrt Intramuros - najstariji deo grada. Intramuros ili "Unutar zidina" što i opisuje strukturu ovog kvarta, okruženog debelim, visokim zidovima i rovovima. Uski balkoni, kaldrme i zgrade odišu mediteranskim šarmom. U okviru Intramurosa videćemo kombinaciju starog i novog, konje i kočije iz prošlosti i rikše i džipnije, filipinska vozila, današnjice. Istražujemo ovaj zaboravljeni grad i oktrivamo sve njegove tajne. Videćemo tvrdjavu Santjago, u vreme kolonijalne vlasti ovde je bio zatvor, ruševine tvrdjave su obnovljene, a unutrašnje dvorište se sada koristi za zvanične prijeme, pozorišne i druge predstave. Odlazimo do San Augustin crkve koja je nekada bila poprište mnogih dramatičnih epizoda u istoriji Manile, koristila se kao kasarna od strane Britanaca i u njoj se nalaze grobovi konkvistadora. Pauzu pravimo u Luneta Parku gde je podignut spomenik Rizal u znak sećanja na filipinskog nacionalistu Hose Rizala. Slobodni dani i noćenje u Manili ili fakultativna avantura Banaue. Krećemo uveče autobusom ka Banaue pirinčanim terasama. Noćna vožnja.

4. dan: Banaue - Hapao pirinčane terase
U jutarnjim časovima stižemo u Banaue. Transfer do smeštaja, doručak i avantura može da počne. Banaue pirinčane terase predstavljaju Nacionalno blago Filipina, stare su preko 2,000 godina i prate konture kordiljera planina na severnom Luzonu. Često ih nazivaju "Osmo svetsko čudo". Ovaj živopisni pejzaž, sa komplikovanom mrežom za navodnjavanje, prikazuje jasno umeće u hidrogradnji koji su ostali skoro pa nepromenjeni više od dva milenijuma. Umetnost vodjenja terasa prenosi se sa generacije na generaciju zajedno sa tradicionalnim plemenskim ritualima. Obilazimo Hapao pirinčane terase, pravimo nezaboravne fotografije. Krećemo na treking do termalnih izvora gde ćemo napraviti pauzu za kupanje. Odlazimo do Banaue vidikovca gde ćemo oktriti novu zelenu boju, jedinstvenu filipinsku zelenu. Povratak u smeštaj. Noćenje

5. dan: Banaue - Batad pirinčane terase - Manila
Budjenje, doručak. Džipni nas odvozi do Batada odakle krećemo na treking do Batad vidikovca gde ćemo uživati u veličanstvenoj prirodi. Odlazimo do Batad pirinčanih terasa i vodopada. Pravimo pauzu za ručak i nastavljamo sa trekingom do džipnija koji će nas odvesti do Bangaan sela. Bangan je jedna od pet pirinčanih terasa Ifugaoa koja je svrstana u svetsku baštinu UNESCO-a. Pravi sjaj i lepota prirode ostavlja nas bez daha, dok je druženje sa lokalnim plemenima nešto što ćemo uvek pamtiti. U večernjim časovima polazak za Manilu. Noćna vožnja.

6. dan : Manila
Dolazak u Manilu u jutarnjim časovima. Transfer do smeštaja. Istraživanje se nastavlja. Predlažemo vam da posetite Nacionalni muzej Filipina, zgrada sama po sebi je odolela vremenu, dok muzej čuva i ponosno prikazuje najvrednije predmete koji predstavljaju kulturno nasledje Filipina. Istražite šarenoliku Kinesku četvrt ili posetite Casa Manila, idealno mesto ukoliko želite da osetite španski duh iz davnina. Posetite Manila Ocean park, tematski park u kome možete videti raznoliki morski svet. Noćenje

7. dan : Manila - Palawan
Budjenje i pakovanje. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma i let za Palavan (Puerto Princesa). Transfer do smeštaja u El Nidu i uživanje može da počne...

07.-14. dan: Palawan
Ostrvo Palawan je poznato po netaknutoj prirodi i egzotičnim plažama i sa pravom ga nazivaju pacifički tropski raj. Sve što treba da uradite, jeste da se opustite i uživate. Aktivnosti na ostrvu su različite, od izležavanja na plaži i uživanju u vodi i suncu, ronjenja do okolnih koralnih grebena, snorkling, vožnja brodićem, kokteli, masaže i naravno island hopping... Za prave avanturiste, poseta pećinama, podvodnim rekama i vodopadima, netaknutim plažama, istraživanje ostrva motorom... i još mnogo, mnogo toga.

Ostrvo Palawan - Ovo ostrvo, koje obiluje velikom količinom predivnih peščanih plaža i neverovatnom količinom koralnih grebena, smešteno je u Južnom kineskom moru i sa svojih 2000 kilometara obala, jedno je od najvećih na Filipinima. Fantastična kombinacija flore i faune, divlje životinje koje vladaju na kopnu i u vodi, kao i predivni pogled na more sa mnogobrojnih delova ostrva, čine ovu regiju jednom od najpopularnijih na Filipinima. S obzirom da se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, na obalama Palavana možete naći veliki broj ugroženih i zaštićenih vrsta, poput retkih paunova, male pande ili ljuškastih mravojeda koji odmaraju, što ostrvu daje čar pravog raja.

Ukoliko želite posetiti više ostrva, isprobate ronjenje u arhipelagu Baču i Calamianesa, da se odmarate na predivnim plažama, da pronadjete idealno mesto za rekreaciju, avanturu i uživanje, onda je El Nido, pravo mesto za to. Na južnom delu ostrva, gde je topografija malo grublja, moguće je istraživati planine oivičene džunglom, što Palavan čini savršenim mestom za aktivan odmor.

14. dan: Palawan - Manila
Pakovanje stvari i check out. Napuštamo rajsko ostrvo u želji da ćemo se ovde ponovo vratiti. Transfer do aerodroma. Let za Manilu. Dolazak u Manilu i transfer do smeštaja. Predlažemo vam odlazak do glavnog poslovnog i finansijskog distrikta Makati - srca Metro Manile, koji je poznat po svojim glamuroznim neboderima, mnogobrojnim restoranima i šoping molovima. Upoznaćete potpuno novo lice Manile. Noćenje.

15. dan: Manila - Taal Vulkan - Beograd
Slobodan dan za istraživanje Manile ili dan rezervisan za poludnevni fakultativni izlet na Taal Vulkan koji se nalazi 60 km od Manile. Pripremite se za treking od sat vremena do ivice kratera, gde ćete napraviti nestvarne fotografije vulkana i jezera tirkizne boje u krateru. Nakon trekinga odmorićemo se i uživati u Tagaitai području. Nakon odmora povratak u Manilu. U večernjim časovima transfer do aerodroma. Let za Beograd sa usputnim presedanjem.

16. dan: Manila - Beograd
Dolazak u Beograd. Kraj programa. Nasmejani planiramo novu Manga avanturu.

Filipini
Manila: Red Planet hotel 2* ili sl. - se nalazi u turističkom delu Manile, poznatom pod nazivom Makati, u kome se nalaze mesta za shopping, restorani, noćni klubovi/pubovi i mnoge druge pogodnosti u kojima turisti uživaju. Poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Smeštaj sadrži: Wi-Fi, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove, kablovsku i satelitsku televiziju, restoran i bar.

Palawan: Inngo Tourist Inn hotel 2* ili sl. - se nalazi u gradiću El Nido, na severnom delu ostrva, u čijoj okolini se nalaze neke od najpoznatijih plaža Palawana, prelepe lagune i uvale, i sva nestvarna ostrva koja ćemo obilaziti fakultativnim izletima. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sopstveno kupatilo. U blizini smeštaja se nalaze barovi i restorani, u kojima se mogu naći specijaliteti filipinske i zapadne kuhinje.

CENA PROMO PAKETA ARANŽMANA
(Avio prevoz sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)
1549€ 1449€
Za prijave do 11.01. i uplate avansa od min. 500€ cena je 1399€
15 dana - avio
20.04 - 04.05.2019. - još 11 slobodnih mesta

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen.
(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Aranžman obuhvata :
-Avio prevoz (Beograd-Manila-Beograd) sa uključenim svim taksama
-Avio prevoz (Manila-Palawan-Manila) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja
-6 noćenja u Manili u hotelu 2* (1/2 sobe sa klimom)
-7 noćenja na Palawanu u hotelu 2* (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata :
-Vizu za Filipine i uslugu viziranja (60 eur)
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

Organizator putovanja Manga Trip Travel

 

Proverite raspoloživost za aranžman Filipini - Palavan (apr) - 15 dana

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti