Burma - Vijetnam - Kambodža - Tajland (nov) 43 dana


Burma - Vijetnam - Kambodža - Tajland

Bangkok - Yangon - Inle jezero - Bagan - Mandalaj - Hanoi - Halong Bay - Hue - Hoi An - Ho Chi Minh City - Mekong delta - Cu Chi tuneli - Phnom Penh - Siem Reap - Angkor Wat - Ayutthaya - Ploveća pijaca - Koh Phangan - Marine park - Koh Nangyuan

Plan i program puta:
1. dan :
Beograd
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta...). Let za Bangkok sa usputnim presedanjem.

2. dan : Bangkok
Dolazak u Bangkok. Transfer do smeštaja koji se nalazi u Khao San Road regiji. Slobodno vreme za privikavanje na Bangkok. Upoznavanje sa tajlandskim specijalitetima, običajima i kulturom. U popodnevnim satima u dogovoru sa vodičem, šetnja po Khao San Road-u. Slobodan dan za odmor. Noćenje.

3. dan : Bangkok - Yangon
Nakon doručka napuštamo Bangkok. Transfer do aerodroma, let za Yangon. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

4. dan : Yangon
Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Yangona, koji je kulturno, ekonomski, duhovni i obrazovni centar Burme. Brojne arhitektonske gradjevine koje datiraju iz 19. veka, stare kolonijalne zgrade, hramovi i lokalni marketi, vratiće nas u period kada je Burma bila Britanska kolonija. Po završetku šetnje, opustićemo se u nekom od lokalnih restorana, uz čuveni čaj i degustaciju tradicionalnih jela. Povratak u smeštaj. Noćenje.

5. dan : Yangon - Inle jezero
Posle doručka, napušamo hotel. Čeka nas poludnevna fakultativna poseta Shwedagon Pagodi, koja je jedna od najznačajnijih pagoda u Burmi. Upoznaćemo se sa njenom istorjiom, svakodnevnim životom lokalnog stanovništva koje živi u okolini hrama, njihovom religijiom i verovanjima. Radionice rukotvorina i manastiri koje budemo obilazili će nam koristiti da lakše upoznamo i razumemo ovu jedinstvenu azijsku državu. Nakon završene posete, sabiramo utiske i odmaramo se u nekom od lokalnih restorana uz ručak. Slobodno vreme do polaska autobusa na Inle Jezero u večernjim satima. Noćna vožnja autobusom...

6. dan : Inle Jezero - Nyaung Shwe
Dolazak u Nyaung Shwe u ranim jutarnjim satima, transfer do hotela i smeštanje u sobe. Inle Jezero je prirodno veliko jezero, koje se nalazi u Šan pokrajini, okruženo Šan selima. Sela su izgradjena na stubovima, a u njima vekovima živi stanovništvo Intha, poznato po svojoj jedinstvenoj tehnici veslanja nogama. Fakultativna vožnja čamcem po jezeru će nam otkriti prirodne lepote jezera, videćemo pagode i ‘`hram mačaka koje skaču``, plutajuće bašte i pijace. Preporučujemo da probate lokalne cigarete Cheerot uz neki od tradicionalnih čajeva. Po završetku izleta, vraćamo se u smeštaj. Noćenje.

7. dan : Inle Jezero - Nyaung Shwe
Slobodan dan za sumiranje utisaka ili fakultativna vožnja brodićem po južnom delu jezera. Ukoliko budemo imali sreće upoznaćemo pripadnike "Pa O" plemena Šan pokrajne, koji su karakteristični po svojoj teget nošnji i crveno -narandžastim turbanima. Čućete priče o njihovom životu u brdima i kako izgleda baviti se poljoprivredom i trgovinom u takvim uslovima. Obilazimo budistički hram, koji se nalazi nadomak jezera i pričati sa monasima. Prelepa priroda i pogled na jezero Inle učiniće ovaj dan savršenim. Povratak u smeštaj. Noćenje.

8. dan : Nyaung Shwe - Bagan
Nakon doručka, transfer do autobusa i polazak za Bagan, drevni grad u oblasti Mandalaj. U periodu izmedju 9. i 13. veka, grad je bio prestonica drevnih kraljevsta u Burmi, i u tom periodu je izgradjeno neverovatnih 10000 hramova, pagoda i manastira, od kojih je preko 2000 i dan danas očuvano. Ostatke ovih znamenitosti posećuje isti broj ljudi kao i Angkor Wat, nekadašnju prestonicu Kmerskog carstva, koji se nalazi u Kambodži. Burmanci imaju izreku: ``Ako si pravi Burmanac, mora da si bio u Baganu.`` Dolazak u grad u večernjim časovima. Transfer do smeštaja. Noćenje.

9. dan : Bagan
Budimo se i krećemo na celodnevni fakultativni izlet električnim biciklama po Baganu, gde ćemo se upoznati sa najznačajnijim hramovima. Hramovi Ananda, Dhammayangyi, Sulamani i Thatbyinnyu sigurno će vas ostaviti bez daha. Napravićemo pauzu za odmor, uz tradicionalni čaj i ručak u nekom od lokalnih restorana, a zatim nastaviti dalje da obilazimo ovu nesvakidašnju dolinu. Nakon posete Pyathagyi pagodi, uživaćemo u zalasku sunca i praviti nestvarne fotografije. U večernjim satima sledi povratak u smeštaj. Slobodno vreme za sabiranje utisaka. Noćenje.

10. dan : Bagan - Mt Popa
Slobodan dan za odmor ili fakultativni izlet na vulkan planinu Popa gde je mesto rodjenja "Nats" duhova, u koje Burmanci veruju. Čak 777 stepenica nas vode do samog vrha odakle se prostire neverovatan pogled. Povratak u Bagan. Kupovina suvenira i uživanje u burmanskim specijalitetima. Noćenje.

11. dan : Bagan - Mandalay
Nakon doručka, pakujemo stvari i krećemo ka autobuskoj stanici, gde nas čeka dnevna vožnja do Mandalaya. Mandalay je najveći centar burmanske kulture i budističkog učenja. Drugi je najveći grad Burme, i glavni grad istoimenog regiona. Više od 30 posto stanovništva ovog grada čine Kinezi koji su se u poslednjih 20 godina doseili iz provincije Junan. U popodnevnim satima stižemo u grad, odakle nas čeka transfer do smeštaja. Noćenje.

12. dan : Mandalay
Nakon budjenja, krećemo na fakultativno razgledanje Mandalaya i okolnih mesta. Polazak iz hotela i voznja do Ave, grada koji je 400 godina bio glavni grad kraljevstva, gde danas možete videti velelepne drevne ruševine hramova. Put nas zatim vodi do Sagainga i Amarapure. Posetićemo Mahagandazon manastir sa stotinu budističkih monaha, prisustvovati njihovoj molitvi i obroku, a zatim prošetati preko čuvenog U-Bein mosta od tikovine. Povratak u smeštaj. Noćenje.

13. dan : Mandalay - Mingun
Slobodan dan ili fakultativni izlet za Mingun. Videćemo Mingun Pagodu, tačnije drevne ostatke nedovršene pagode iz 17. veka, koja je sa svojih 160 metara trebala da bude najviša pagoda tog doba. Plovićemo brodom rekom Irravadi, videti Mingun zvono i Hsinbyume pagodu koja reprezentuje Sulamani Pagodu na planini Meru, svetoj planini koja predstavlja centar univerzuma u hinduističkoj i budističkoj mitologiji. Po završenom razgledanju, povratak u Mandalay, kupovina suvenira, odmor i poslednji dodir sa burmanskom kuhinjom. Noćenje.

14. dan : Mandalay - Hanoi
Nakon doručka odjavljujemo se iz smeštaja. Polazak na aerodrom i let za Hanoi. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za prvo upoznavanje sa lokalnim životom i kulturom jednog od najstarijih gradova jugoistočne Azije. Mnoštvo restorana i barova, haotični saobraćaj, domišljati prodavci suvenira i nasmejani prolaznici, u vrlo kratkom roku pokazaće nam sve čari starog dela grada i vijetnamske prestonice. Noćenje.

15. dan : Hanoi
Dan u Vijetnamu počinje ispijanjem jedne od najboljih kafa na svetu. Vijetnam je drugi najveći svetski izvoznik kafe i ovaj napitak i način na koji se služi je nešto što ne smete propustiti. Krećemo u fakultativnu poludnevnu šetačku turu prestonicom Vijetnama. Polazna stanica je novi deo grada: Mauzolej Ho Ši Mina, ključnog čoveka vijetnamske istorije i tvorca modernog Vijetnama, One Pillar Pagoda, predsednička palata, spomenik Lenjinu, Hanojska citadela, Trg Ba Djin... Obilazak nastavljamo u starom delu grada: uske ispresecane ulice, brojni kafei i bistroi nalik onim u Francuskoj, Stara gradska kapija, gradska katedrala, Ngok sok hram, Hoan Kiem jezero. Nakon završenog obilaska, u večernjim časovima isprobavamo specijalitete lokalne kuhinje u nekom od živopisnih restorana Starog Grada. Slobodno vreme. Noćenje.

16.dan : Hanoi - Ha Long Bay
Slobodni dani u Hanoju ili vam možemo preporučiti odlazak na dvodnevni fakultativni izlet u Ha Long Bay - čudo prirode na obali Južnog kineskog mora. Ovaj ogromni arhipelag krečnjačkih stena koje vertikalno izranjaju iz mora je čudo prirode koje ćete svakako dugo pamtiti. U jutarnjim časovima krećemo iz Hanoja, nakon 3 sata vožnje stižemo u lokalnu luku gde se ukrcavamo na brod kojim krećemo u istraživanje arhipelaga od preko 2000 ostrva, zaštićenog od strane UNESCO-a, obilazimo brojne uvale i mini zalive kojima smo okruženi. Zalazak sunca na ovoj lokaciji predstavlja fantastično iskustvo. Noćenje na brodu.

17. dan : Ha Long Bay - Hanoi
Povratak u luku i transfer do Hanoja. Odmaramo se i prikupljamo snagu za nastavak putovanja. Slobodno vreme za šetnju i kupovinu suvenira. Slobodno vreme. Noćenje.

18. dan : Hanoi - Hue
Budjenje. Odjavljivanje iz smeštaja i polazak na aerodrom, odakle se leti za Hoi (Hue), staru kraljevsku prestonicu Vijetnama. Dobrodošli u Hoi, grad u kome se i dalje može osetiti duh vijetnamskih kraljeva. Prilikom izgradnje ovog grada poštovale su se prirodne odlike lokaliteta, te je grad izgradjen u skladu sa pet glavnih tačaka (centar, sever, jug, istok i zapad), pet prirodnih elemenata (zemlja, metal, drvo, voda i vatra) i pet osnovnih boja (crna, bela, žuta, plava i crvena) po kojima mnogi delovi grada nose ime. Nakon smeštaja prošetaćemo obalom Mirisne reke (Parfume river) i posetiti noćnu pijacu. Noćenje.

19. dan : Hue
Dan posvećujemo odmoru ili fakultativnom obilaženju, i uživanju u znamenitostima ovog magičnog gradića čiji su mnogi delovi zaštićeni od strane UNESCO -a. Istražujemo ruševine Zabranjenog ljubičastog grada, nekada rezervisanog za ličnu upotrebu cara i njegovih konkubina, ali gotovo potpuno uništenog tokom Vijetnamsko-Američkog rata. Posetićemo budistički manastir iz 17.veka - Thien Mu Pagoda. Tokom posete videćemo i auto bivšeg monaha kojim se vozio u Sajgon 1963. da bi se zapalio u znak protesta zbog lošeg tretmana prema budistima od strane južnog Vijetnamskog režima. Uživaćemo u kratkom krstarenju niz reku pre ručka u manastiru. Posetićemo i grob cara Tu Duk pre polaska nazad za Hue. Napomena: čamci možda neće biti dostupni ako putujete u periodu festivala. Tokom ovog vremena putovanje će se odvijati kopnenim delom. Noćenje.

20. dan : Hue - Hoi An
Ujutru se polako spremamo, napuštamo sobe i autobusom polazimo ka Hoi Anu. Lampionima osvetljene ulice, ulični prodavci, krojači, zanatske radnje, šareni hramovi i prekrasni osmesi Hoi An čine nezaobilaznim mestom. Slobodno vreme. Noćenje.

21. dan : Hoi An
Slobodan dan za istraživanje Hoj Ana. Preporučujemo šetnju kaldrmisanim ulicama prepunih umetničkih galerija. Iznajmite bicikl i vozite se pirinčanim poljima do Cua Dai plaže. Slikarske radnje, keramiku, šarenu tkaninu i lampione možete naći na pijacama i kineskim radnjama. Posetite jednu od mnogobrojnih krojačkih radnji i sašijte sebi odelo po meri. Uživajte u regionalnoj hrani u lokalnim restoranima pored reke. Slobodno vreme. Noćenje.

22. dan : Hoi An
Slobodan dan za odlazak na plažu i uživanje u lepoti Južnog kineskog mora.Uživanje, odmor i priprema za nastavak avanture. Noćenje.

23. dan : Hoi An - Ho Chi Minh
Odjavljivanje iz smeštaja i transfer do aerodroma. Let za Ho Chi Minh. Transfer do smeštaja. Nakon kratkorajnog odmora, sledi fakultativno razgledanje grada koji je dugo godina nosio atribut bisera Indokine. Danas je to najveći grad i ekonomski centar Vijetnama. Videćemo katedralu Notr Dam, zgradu Glavne pošte, Palatu Ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, muzej rata, markete Ben Tan i Saigon Skver. Po završenom razgledanju, slobodno vreme. Noćenje.

24. dan : Cu Chi tuneli
Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Cu Chi tunele, koji predstavljaju najbolji primer kako su Vijetnamci vodili rat. Više od 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja. Imaćete priliku da prodjete kroz neke od njih. Mesto koje će vas vratiti nekoliko decenija unazad i na kome možete zaista osetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Po završenom obilasku vraćamo se u Ho Chi Minh i nastavljamo da istražujemo ovaj grad. Slobodno vreme. Noćenje.

25. dan : Delta reke Mekong
Slobodan dan ili krećemo u fakultativnu avanturu deltom reke Mekong - najdužom rekom u Jugoistočnoj Aziji i 7. najdužom rekom na svetu. Ova reka svojim tokom od blizu 4500km prolazi kroz 6 zemalja, a njen sliv obuhvata neverovatnu površinu od 795.000km2. U ovom području se proizvodi najviše pirinča, kokosa, šećera i tropskog voća u Vijetnamu. Ulazimo u brod i iz glavnog toka reke prelazimo u manje kanale, krstarimo kroz autentična sela, posećujemo farmu meda, učimo kako se prave bombone od kokosa i degustiramo nesvakidašnje lokalne specijalitete - pirinčano i zmijsko vino. Povratak u Ho Chi Minh. Slobodno vreme. Noćenje.

26. dan : Phnom Penh
Ujutru se odjavljujemo iz hotela. Vožnja autobusom do Phnom Penh-a. Dolazak u glavni grad Kambodže u popodnevnim satima. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme koristimo za upoznavanje grada. Noćenje.

27. dan : Phnom Penh
Slobodan dan ili fakultativno razgledanje glavnog grada Kambodže - Phnom Penh-a. Nekada najveća imperija koja je kontrolisala celu jugoistočnu Aziju iz Angkora, a u prošlom veku žrtva sopstvene vlasti (Crvenih Kmera) u kojoj je za 4 godine ubijena četvrtina populacije (preko 2 miliona ljudi). Videćemo Kraljevsku palatu, Srebrnu pagodu, Hramove Wat Phom i Wat Onulaum, ozloglašeni zatvor Tuol Sleng (S-21) Killing Fields (polja smrti). Slobodno vreme. Noćenje.

28. dan : Phnom Penh - Siem Reap
Budjenje i pakovanje. Nastavljamo put autobusom ka Siem Reap-u. Dolazak u popodnevnim satima i smeštaj. U dogovoreno vreme, prošetaćemo kroz centar Siem Reap-a, posetićemo Centralni Market, Noćni market, Pub Street. Sobodno vreme. Noćenje.

29. dan : Angkor
Slobodno vreme ili vam predlažemo fakultativni izlet - kompleks Angkor, najznačajniji arheoloski lokalitet u jugoistocnoj Aziji. Angkor predstavlja kompleks hinduistickih i budističkih hramova i palata. Najpoznatiji među njima je Angkor Wat. Zauzimajući površinu od 400 km2, uključujući i zelenu površinu, Angkor sadrži zadivljujuće ostatke nekoliko prestonica Kmerskog carstva od IX do XV veka. Poseticemo Angkor Wat, Angkor Tom, Bayon, Baphun, Banteay Kdei, Terasu gubavog kralja, Elephant Terasu, Ta Prohm - hram potpuno stopljen sa prirodom. Neverovatno iskustvo...Povratak u smeštaj. Noćenje.

30. dan : Siem Reap - Bangkok
Budjenje i krećemo ka Tajlandu. Transfer do aerodroma i let za Bangkok. Dolazak na aerodrom i transfer do smeštaja. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

31.dan : Bangkok
Nakon doručka, fakultativno razgledanje Bangkoka sa reke Chao praya. Vožnja tradicionalnim long tail brodićima, sa kojih ćemo videti stari deo Bangkoka, život na vodi i muzej kraljevskih barki. Posetićemo najstarije i najznačajnije budističke hramove - Wat Arun (hram zore), zatim Wat Pho (hram ležećeg bude) i na kraju Grand palace, nekadašnju kraljevsku rezidenciju u sklopu koje se nalazi hram Wha Phra Kaew, poznat po smaragdnom budi! Po završenom razgledanju, kraća šetnja i povratak u smeštaj. Nakon odmora, u dogovoru sa vodičem, možemo posetiti Asiatique, nekadašnju trgovačku luku, danas tržnicu na otvorenom sa mnoštvom restorana i barova. Oni najznatiželjniji mogu kupiti karte za Calypso show, čuveni kabare - tajlandski Brodvej. Povratak u smeštaj. Noćenje.

32. dan : Ploveća pijaca
Posle doručka fakultativni, poludnevni izlet - obilazak voz pijace i plutajuće pijace. Voz pijaca je jedinstvena lokalna tržnica, gde se prodaje voće, povrće, meso, riba, začini. Pijaca se nalazi sa strane zelezničkih šina i tokom dana voz prolazi 8 puta i tada prodavci pomeraju svoje tezge i tende kako bi voz prošao. Izlet nastavljamo ka plovećoj pijaci. Očaraće vas mnoštvo brodića pretrpanih egzotičnim voćem, začinima i suvenirima. Cenjkamo se i kupujemo ono što nam treba i što nam ne treba, uživamo u ukusima raznovrsnog voća, okruženi long tail brodićima i simpatičnim prodavačicama koje se na njima nalaze. Povratak u Bangkok. Slobodno vreme za finalni šoping i šetnju Khao San Road-om i uživanje u tajlandskim specijalitetima. Noćenje.

33. dan : Ayuttaja
Slobodan dan ili fakultativni izlet u Ayuttaya-u. Nakadašnja prestonica Tajlanda, bivšeg Siam kraljevstva. Tom prilikom posetićemo mnoštvo hramova i ostataka palata. U popodnavnim satima povratak u Bangkok. Uzimamo stvari i krećemo na ostrvo Koh Phangan. Noćna vožnja autobusom (MOGUĆNOST DOPLATE ZA AVIO PREVOZ DO OSTRVA UZ JOŠ JEDNO NOĆENJE U BANGKOKU - odlučiti se pre polaska u agenciji - oko 60€ ).

34. - 41. dan (7 noćenja) : Bangkok - Koh Phangan
U jutarnjim satima dolazak u mesto Suratthani, odakle polazi brod za Koh Phangan. Brod prolazi pored velikog broja ostrva i samo nagoveštava šta nas očekuje. Dolazak na ostrvo u popodnevnim časovima. Transfer do smeštaja... i uživanje može da počne...

Poznato po jedinstvenoj energiji, fantastičnoj prirodi, nestvarnim plažama, barovima i restoranima ovo ostrvo oduvek je bilo uporište ljudi koji tragaju za unutrašnjim mirom i povezivanjem sa prirodom. Na svakom koraku vidi se i oseća duhovni pristup životu i težnja ka jednostavnosti življenja. Jede se odlična hrana, egzotično voće, pije se kokosova voda, maže kokosovo ulje. Drugo lice Phangana je ono koje je poznato po ludom noćnom životu. Ovo ostrvo je mesto na kom se jednom mesečno održava jedna od najpoznatijih žurki na planeti, Fool Moon žurka. Tada ostrvo preplave ljudi iz svih delova sveta- turisti, umetnici, muzičari i zabavljači kako bi svi zajedno išarani floroscentim bojama plesali pod punim mesecom.

Angthong Marine Park
Na ostrvu ima dovoljno interesantnih stvari da, ako planirate da se odmorite, nešto morate da propustite. Organizovan je i fakultativni izlet brodićem u Marine park, nacionalni park nedaleko od Koh Phangana, koji je sačinjen od 42 ostrva (jednodnevni izlet). Nenaseljena ostrva sa netaknutom prirodom dozvoliće nam da biramo puste, rajske plaže, da se slikamo sa majmunčićima, da probamo snorkling okruženi mnoštvom šarenih ribica koje će nam jesti iz ruke. Postoji mogućnost obilaženja susednih ostrva Koh Tao i Koh Samui , ronjenja i još mnogo, mnogo toga....

41. dan : Koh Phangan - Bangkok
Pakujemo se i sa velikim osmehom na licu napuštamo ostrvo. Vožnja brodom do Suratanija, transfer do aerodroma i let za Bangkok. Dolazak u Bangkok i transfer do smeštaja. Dan predvidjen za slobodno vreme i šoping. Noćenje.

42. dan : Bangkok
Pakovanje stvari, mali odmor i polako krećemo prema aerodromu u Bangkoku. Polazak aviona za Beograd. Let za Beograd sa usputnim presedanjem.

43. dan : Bangkok
Dolazak u Beograd u na mesto polaska, gde sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.

SMEŠTAJ:
YANGON : Hotel H Valley Yangon 3* ili sl. - nalazi se u blizini turističkog dela Yangona. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje klima uredjaj, TV i sopstveno kupatilo, sef.
INLE JEZERO - NYAUNG SHWE : Golden Lotus Inle hotel 3* ili sl. - hotel poseduje restoran i besplatan WiFi. Svaka soba poseduje TV uredjaj, klima uredjaj i mini bar. Sobe su dvokrevetne i svaka soba poseduje sopstveno kupatilo.
BAGAN : Zfreeti Hotel 3* ili sl. - nalazi se na 5 minuta vožnje od Shwe Sigone pagode. Sobe su dvokrevetne i svaka poseduje sopstveno kupatilo i klima uređaj. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.
MANDALAY : Hotel Yadanarbon Mandalay 3* ili sl. - sobe su dvokrevetne i svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, frižider, ketler i klimu. U okviru hotela nalazi se restoran.
HANOI : Golden Charm Hotel 3* ili sl. - nalazi se u starom delu grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne svaka soba poseduje sopstveno kupatilo i klimu. U okviru hotela nalazi se restoran.
HUE : Beaulieu Boutique Hotel 3* ili sl. nalazi se na 1 km od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Svaka soba poseduje klima uredjaj, tv uredjaj, frižider. U okviru hotela nalazi se restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.
HOI AN : Thanh Binh Hotel 3* ili sl. - nalazi se u starom delu grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.
HO CHI MINH: Dragon Palace II Hotel 3* ili sl. - nalazi se u centru turističkog dela Ho Chi Minha (District 1). Poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Smeštaj poseduje: internet centar, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove i restoran.
PHNOM PENH: Silver River Hotel 3* ili sl. - nalazi se u centru Phnom Penh-a. Poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Smeštaj ima: internet corner, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove i restoran. Nalazi se u blizini svih kulturnoistorijskih znamenitosti.
SIEM REAP : Angkor Orchid Hotel 3* ili sl. - nalazi se u centru Siem Reapa u blizini Old Marketa i central marketa. Poseduje dvokrevetne i trokrevetne jednostavne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.
BANGKOK: New Siam II Guesthouse - nalazi se u centru turističkog dela Bangkoka (Old City). Poseduje dvokrevetne i trokrevetne jednostavne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. New Siam ima: internet centar, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove, kablovsku i satelitsku televiziju, restoran i bar.
Hotel Salad Beach Resort 3* - nalazi se na severozapadnoj obali Koh Phangana. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Veoma su udobne sa mogućnošću korišćenja besplatnog interneta. Svaka soba ima sopstveno kupatilo i klimu i nalaze se na 80 metara od plaže na kojoj gosti mogu uživaju u aktivnostima: kajak, odbojka na pesku, ribolov. Restoran u okviru resorta nudi širok izbor tajlandskih i specijaliteta zapadne kuhinje, poseduje bazen (samo za goste resorta), centar za masažu, prodavnicu, iznajmljivanje motora... Resort se nalazi na Salad plaži jednoj od najlepših na Koh Phanganu odakle se može gledati fantastičan zalazak sunca koji uranja izmedju ostrva u more.

CENA ARANŽMANA
(Avio prevoz sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 3299€ 3199€
Za prijave do 27.04. i uplate avansa od min. 500€ cena je 3099€
Za prijave do 27.04. i uplate u celosti cena je 2999€
43 dana / avio
09.11 - 21.12.2019.

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen.
(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Aranžman obuhvata :
-Avio prevoz (Beograd - Bangkok - Beograd) sa uključenim svim taksama
-Avio prevoz (Bangkok - Yangon) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Autobuski prevoz na relaciji Yangon - Inle jezero
-Autobuski prevoz na relaciji Inle jezero - Bagan
-Autobuski prevoz na relaciji Bagan - Mandalaya
-Avio prevoz (Mandalaya - Hanoi) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Avio prevoz (Hanoi - Hue) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Autobuski prevoz na relaciji Hue - Hoi An
-Avio prevoz (Hoi An - Ho Chi Minh) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Avio prevoz (Siem Reap - Bangkok) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Autobuski prevoz na relaciji Bangkok - Suratthani
-Prevoz brodom na relaciji Suratthani - Koh Phangan
-Prevoz brodom na relaciji Koh Phangan - Suratthani
-Avio prevoz (Suratthani - Bangkok) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja
-5 noćenja u Bangkoku u guesthouse-u (1/2 ili 1/3 sobe sa kupatilom i klimom)
-2 noćenja u Yangonu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe sa kupatilom i klimom)
-2 noćenja kod jezera Inle u hotelu 3* (1/2 sobe sa kupatilom i klimom)
-3 noćenja u Baganu u hotelu 3* (1/2 sobe sa kupatilom i klimom)
-3 noćenja u Mandalaya u hotelu 3* (1/2 sobe sa kupatilom i klimom)
-4 noćenja u Hanoju u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe sa kupatilom i klimom)
-2 noćenja u Hue-u u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe sa kupatilom i klimom)
-3 noćenja u Hoi Anu-u u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe sa kupatilom i klimom)
-3 noćenja u Ho Chi Minh-u u guesthouse-u (1/2 ili 1/3 sobe sa kupatilom i klimom)
-2 noćenja u Phnom Penh-u u guesthouse-u (1/2 ili 1/3 sobe sa kupatilom i klimom)
-2 noćenja u Siem Reap-u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe sa kupatilom i klimom)
-7 noćenja na Koh Phangan-u u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe sa kupatilom i klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata :
-Vize i usluge viziranja za Tajland (60eur - državljani Srbije, Crne Gore, BiH i Hrvatske - viza sa dva ulaska; 70eur državljani Makedonije - viza sa dva ulaska), Vijetnam (60€), Kambdožu (35$) i Burmu (50$)
-Doplatu za promenu prevoza unutar Tajlanda (avion - oko 70 eur po pravcu)
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

Organizator putovanja Manga Trip Travel

Proverite raspoloživost za aranžman Burma - Vijetnam - Kambodža - Tajland (nov) 43 dana

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti