Istanbul (april) avio


Istanbul

Nekadašnja prestonica Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog carstva Istanbul je jedini grad na svetu koji spaja i prostire se na dva kontinenta, mestu gde se susreću zapad i istok,raskršću civilizacija i religija. Istovremeno, nalazi se i na sudaru različitih kultura i uticaja - evropskih i azijskih, što mu je i dalo unikatni šarm. Kroz istoriju nosio je različita imena - Bizantion, Konstantinopolj, Carigrad, Stambol.Tokom svoje bogate prošlosti bio je u više navrata slavljen, paljen, prekrštavan i osvajan. Nakon osnivanja moderne republike Turske, Ankara je proglašena njenim glavnim gradom, ali Istanbul je i dalje ostao njen centar. Grad na sudaru dve civilizacije i religije oduvek, grad koji je ispisao stranice istorije, najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i privredno središte, centar trgovine i centar sveta više od jednog milenijuma ostaviće na vas utisak kao nijedan drugi. Dobrodošli na vrata Orijenta!

Plan i program puta:
1. dan:
Beograd - Istanbul
Polazak se aerodroma Nikola Tesla u ranim jutarnjim časovima. Direktan let za Istanbul. Smeštanje u hotel. Nakon kratkotrajnog odmora, krećemo u obilazak dela grada u kome se nalazimo - Aksaraj, Laeli džamija, trg Beyazit. Po završenom razgledanju, preporučujemo odlazak do Kapali čaršije i obilazak tog ogromnog i specifičnog turskog bazara uz obavezno cenkanje pri kupovini. Degustirajte turski fast-food specijalitet kebab i sok od sveže ceđenog nara. Uveče imamo slobodno vreme za istraživanje čari Istanbula uz piće i neizbežnu nargilu u starom gradskom jezgru. Noćenje.

2. dan: Istanbul
Slobodan dan ili vam možemo ponuditi fakultativni obilazak grada: Plava džamija, Aja Sofija, Sultanahmet trg sa starim hipodromom koji je nekada bio središte vizantijskog Konstatinopolja, Topkapi palata, nakon čega sledi prelazak preko Zlatnog roga Galata mostom, trg Taksim i obilazak Dolmabahče palate, uz pratnju stručnog vodiča. Po završenom razgledanju, sledi slobodno vreme za šoping i kupovinu suvenira. Noćenje.

3. dan: Istanbul
Slobodan dan ili možete sa nama krenuti na fakultativni izlet plovidbu Bosforom - doživljaj Istanbula koji ne smete propustiti. Dok brodić lagano krstari smenjivaće se pogled na stare džamije i nove četvrti, evropski i azijski deo. Shvatićete zašto je Bosfor jedan od simbola ovog grada i razlog zbog koga je unikatan. Povratak u hotel. Uveče se krećemo ulicama obojenim specifičnim miksom bliskoistočne i evropske kulture. Preporučujemo izlazak u neki od kafića i barova na Taksimu i uživanje uz tradicionalne turske slatkiše i čaj. Noćenje.

4. dan: Istanbul - Beograd
Vreme do polaska na aerodrom možete iskoristiti za finalni šopinh, kupovinu suvenira i uživanje u turskim poslasticama, poput ratluka i baklave. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak na aerodrom. Let za Beograd. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA
(Avio prevoz sa taksama + smeštaj + transferi) 349€
Za prijave i uplate avansa od min. 100€ cena je 329€.
Za prijave i uplate u celosti cena je 299€.
4 DANA / avio
28.04. - 01.05.2019.


Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen.
(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Aranžman obuhvata:
-Avio prevoz (Beograd-Istanbul-Beograd) sa uključenim svim taksama
-Sve transfere po programu putovanja
-3 noćenja sa doručkom u Istanbulu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

SMEŠTAJ:
ISTANBUL: Hotel Yuksel 3* ili sl. - nalazi se u širem centru Istanbula. Najbliža stanica gradskog prevoza udaljena je 250 m od hotela. Gradskim prevozom je potrebno oko 20 minuta vožnje do Plave Džamije, Grand Bazara i Aja Sofije. Bežični internet je dostupan u čitavom hotelu besplatno. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka soba je moderno opremljena sa zasebnim kupatilom i TV-om. U blizini hotela nalazi se supermarket i mnoštvo kafea.

Organizator putovanja Manga Trip Travel

 

Proverite raspoloživost za aranžman Istanbul (april) avio

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti