Pariz - Diznilend (april)


Pariz - Diznilend

Pariz - "Grad svetlosti" , razvijao se u koncentričnim krugovima, grad sa mnoštvom kulturnih spomenika i galerija koje čuvaju neprocenjivo umetničko blago, grad u kome se meša duh užurbanosti i opuštenosti. Prelepi grad na Seni, pored koje se slikari okupljaju kako bi pokušali da na papir prenesu svoju očaranost njime ili trg Konkord koji prestavlja najsavršenije urbanističko rešenje na svetu (u jednoj ravni Ajfelova kula, Trijumfalna kapija i Notr Dam) dokazi su funkcionalnosti prestonice Francuske koji svakog dana širi ruke ka novim posetiocima.

Plan i program puta:
1. dan
: Beograd
Sastanak grupe na parkingu preko puta OTC Buvljak u popodnevnim časovima. Vožnja preko Madjarske i Austrije sa usputnim pauzama.

2. dan: Minhen-Pariz
Dolazak u Minhen u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada koji je vekovima bio prestonica bavarskih kraljeva. Preporučujemo vam da probate čuveni bavarski specijalitet - kobasice i pivo i posetite poznatu pivnicu Hofbrojhaus, u pratnji vodiča. Slobodno vreme do polaska autobusa za Pariz u večernjim satima. Noćna vožnja.

3. dan: Pariz - MontMartr
Dolazak u Pariz u jutarnjim satima, panoramski razgled grada sa vodičem: Trga Bastilje, trgova Vandom i Konkorda, avenije Sanzalize, Trijumfalne Kapije, Ulice Rivoli, Luvra, Luksemburškog parka, Sorbone, katedrale Notr Dam... Nakon obilaska smeštaj u hotelu oko 15h. Slobodno vreme za odmor. U večernjim satima slobodno vreme za individualne aktivnosti ili metroom krećemo na fakultativnu pešačka tura Montmartrom, koji je stečište umetnika i boema od kojih mnogi nose poreklo iz naših krajeva. Videćete Crkvu Sv. Srca i čuti priču o njoj, a ispred prostiraće se Pariz sa jednim od svojih vizuelnih simbola Ajfelovim tornjem. Ova slika probudiće u Vama duh kosmopolite i ostati sigurno u Vašem sećanju. Produžavamo prema Trgu Tetr, gde možete osetiti duh umetnosti...slobodno vreme za predah...a nakon toga poseta poznatom Trgu Pigal...saznajte kako je nastao Mulen Ruž i ko je sve gostovao u njemu. Organizovan povratak metroom sa vodičem ili mogućnost slobodnog vremena i individualni povratak u hotel. Metro koristimo da bi osetili svakodnevnu atmosferu u Parizu i pronikli u način života Parižana, kao i zbog kasnijeg lakšeg snalaženja prilikom individualnog razgledanja i mnogo bržeg cirkulisanja gradom.. Noćenje. 

4. dan: Pariz - Ajfelov toranj - Versaj
Budjenje. Slobodno vreme za šetnju i individualno uživanje u Parizu... ili vam možemo ponuditi organizovani obilazak Notr Dama, nakon čega je predvidjena fakultativna poseta Ajfelovom tornju, kada ćete i saznati kako je ruglo Pariza dobilo epitet vizuelnog simbola, a nakon posete Ajfela sledi fakultativni izlet u VERSAJ, obilazak dvorca i muzeja. Upoznajte svet intriga u kome se nisu snašle mnoge istorijske ličnosti kao Luj XV, Luj XVI, Marija Antoaneta. Zašto je Luj XIV obožavao ovo mesto i učinio ga tako posebnim da i danas, samo šetajuci tuda možete osetiti raskoš? Nestvarna šetnja prelepim vrtovima Versaja. Povratak u Pariz...Noćenje.

5. dan: Pariz - Diznilend
Krenite sa nama u celodnevni obilazak Diznilenda najvećeg zabavnog parka u Evropi (fakultativno) ili dan iskoristite za šetnju gradom i uživanje u pariskim bistroima. U večernjim satima fakultativni odlazak u neki od mnogih pariskih klubova i diskoteka. Noćenje.

6. dan: Pariz - Luvr - Krstarenje Senom
Budjenje. Pakovanje stvari u bus i sledi slobodno vreme za šoping i individualno razgledanje grada ili dan predviđen za obilazak muzeja Luvr - fakultativno. Nakon obilaska Luvra sledi dnevna fakultativna vožnja brodom po Seni. Nakon vožnje slobodno vreme za kupovinu suvenira, fotkanje i završni šoping u Parizu. Oko 19h polazak autobusa ka Beču. Noćna vožnja.

7. dan: Beč
Dolazak u Beč u jutarnjim satima, panoramski razgled grada sa vodičem: zgrade državne Opere, Parlamenta, Hofburga- zimske rezidencije carske porodice Habzburg, trga Marije Terezije, glavne ulice Kertner strasse i katedrale sv. Stefana. Nakon toga sledi slobodno vreme i predlažemo veliki broj muzeja: Prirodnjački, muzej istorije umetnosti, Momok - muzej moderne umetnosti, muzej carskog nakita i kruna u Hofburg-u. Polazak za Beograd nakon 9 sati provedenih u Beču. Noćna vožnja.

8. dan: Beograd
Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima i sa osmehom na licu planiramo sledeće putovanje.


CENA ARANŽMANA 229 209€
Za prijave do 02.02. i uplate avansa od min. 50€ cena je 199€
Za prijave i uplate u celosti do 02.02. cena je 189€
8 dana/bus/hotel
26.04 - 03.05.2019


Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen.
(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Cena aranžmana obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama
- smeštaj u hotelu Ibis 2* superior u Parizu na bazi 3 noćenja u 1/3 sobi.
- stručno vodjstvo puta
- razgledanje Pariza sa stručnim vodičem
- troškove organizacije putovanja

Cena aranžmana ne obuhvata:
- međunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) - nije obavezno ali je preporučljivo zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU.
- fakultativne izlete
- doplata za ½ sobu - 10 € po osobi po noći
- doplata za doručak - 6 € po osobi po danu - opciono
- ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
- individualne troškove putnika

Smeštaj:
Pariz: Smešteni smo u hotelu Ibis budget 2+* - periferija Pariza -. Sobe su 1/2 i 1/3 (3 krevet na sprat). Metroom je udaljen 20 min od centra Pariza. Svaka soba ima toalet, tuš i sat TV.

Organizator putovanja Manga Trip Travel

 

Proverite raspoloživost za aranžman Pariz - Diznilend (april)

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti