Island (april)


Island

Nedovoljno otkrivena i neistražena, ova mala ostrvska država na samom severu Evrope predstavlja pravu poslasticu za putnike odviknute od komercijalnih destinacija, željne avanture i novih iskustava. Island je zemlja nestvarnih prirodnih lepota u kojoj možete videti gotovo sve: od glečera opasanih ledom, preko polja lave, gejzira i vodopada pa sve do dugačkih plaža od belog i crnog peska, tektonskih ploča, termalnih izvora, plavih kitova, vulkanskih kupola kao i futurističkih građevina i još mnogo mnogo toga. Ovo nije obično putovanje, ovo je avantura koja se pamti čitavog života! #MangaIsland

Plan i program puta:
1. dan
: Beograd(Budimpešta) - Rejkjavik
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla 2h pre leta ili transfer do aerodroma u Budimpešti (u slučaju da se leti iz Budimpešte). Let za Rejkjavik sa presedanjem. Po sletanju, transfer do smeštaja. Noćenje.

2. dan: Rejkjavik
Dobro došli u zemlju vulkana, gejzira i polarnih svetlosti! Dan počinjemo upoznavanjem centralnih gradskih znamenitosti Rejkjavika - najsevernijeg glavnog grada u Evropi. Zgrada Parlamenta, Harpa koncertna dvorana u čijoj blizini se nalazi i rezidencija premijera Islanda, Laugavegur šoping ulica, Halgrimskirkja - katedrala futurističkog izgleda napravljena u sećanje na Islandskog pesnika Halgrimura Petursona koja predstavlja glavno obeležje Rejkjavika. Slobodno vreme za opuštanje pored jezera Tjornin. Noćenje.

3. dan: Rejkjavik - Plava Laguna
Fakultativni izlet do Plave lagune - jednog od 25 svetskih čuda! Ova laguna ispunjena vodom temperature 35 stepeni koja dolazi sa više od 2000m dubine predstavlja rezultat vulkanske aktivnosti Islanda i nalazi se u nacionalnom parku ‘`Svartsengi`` uklesana u poljima lave. Pravimo pauzu za opuštanje i kupanje u termalnoj vodi bogatoj mineralima i pravljenje nestvarnih fotki. Povratak u Rejkjavik. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan: Rejkjavik - Zlatni Krug
Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam preporučujemo fakultativni obilazak Zlatnog Kruga - ova čuvena putanja obuhvata jedne od napopularnijih prirodnih lepota Islanda. Gulfos -31 metra visok ‘`zlatni`` vodopad, gejzir Strokur - najaktivniji gejzir na Islandu koji izbacuje vrele mlazove vode i do 30m u vezduh kao i Tingvelir nacionalni park - mesto gde se spajaju evropska i severno-atlantska tektonska ploča! Nestvarno i živopisno iskustvo! Povratak u Rejkjavik. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan: Rejkjavik - Vik - Saljanadsfoss - Skogafoss
Celodnevni fakultativni izlet do Vika, živopisnog gradića na najjužnijoj tački Islanda. Sam put do ovog mesta je priča za sebe, smenjivanje pejzaža, od vulkanskih plaža do glečera i neverovatnih kamenih formacija. Grad je okružen dramatičnim liticama i nalazi se na plaži od crnog peska sa koje možemo videti oštre stene kako izviruju iz mora. Pravimo pauzu za šetnju i fotografisanje ovog nestvarnog prirodnog ambijenta. U povratku za Rejkjavik svratićemo do 62m visokog vodopada Skogafoss kao i Seljalandsfoss koga zbog specičnog pada možemo videti sa obe strane. Povratak u Rejkjavik. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan: Rejkjavik - Beograd (Budimpešta)
Odjavljivanje iz smeštaja. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Let do Budimpešte (Beograda) sa presedanjem.

7. dan: Beograd
Dolazak u Beograd u ranijm jutarnjim satima. Kraj putovanja.


CENA ARANŽMANA
(Avio prevoz sa taksama + smeštaj + transferi) 1399 1299€
Za prijave do 02.02. i uplate avansa od min. 500€ cena je 1199€
Za prijave i uplate u celosti do 02.02. cena je 1099€
Avantura u zemlji gejzira i vulkana!7 dana/avio/hotel 3*
26.04 - 02.05.2019

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen.
(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Aranžman obuhvata:
-Avio prevoz (Beograd-Rejkjavik-Beograd) ili (Budimpešta-Rejkjavik-Budimpešta) sa uključenim svim taksama i uključenim ručnim prtljagom od 7 kg
-Transfer do aerodroma u Budimpešti
-Sve transfere po programu
-5 noćenja u Rejkjaviku u hotelu 3* (1/3 ili 1/4 sobe sa kupatilom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Doplatu za 1/2 sobu (100 eur po osobi)
-Doplatu za čekirani prtljag(oko 140€)
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

Organizator putovanja Manga Trip Travel

Proverite raspoloživost za aranžman Island (april)

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti