Istanbul + Kapadokija (april) avio


Istanbul + Kapadokija

Nekadašnja prestonica triju velikih carstava - Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog - Istanbul, jedini je grad na svetu koji spaja dva kontinenta. Istovremeno, razdvaja i dve kulture - evropsku i azijsku.

Plan i program puta:
1. dan
: Beograd - Istanbul
Polazak se aerodroma Nikola Tesla u ranim jutarnjim časovima. Direktan let za Istanbul. Transfer do smeštaja. Nakon kratkotrajnog odmora, krećemo u obilazak dela grada u kome se nalazimo - Aksaraj, Laleli džamija, trg Beyazit. Po završenom razgledanju, preporučujemo odlazak do Kapali čaršije i obilazak tog ogromnog i specifičnog turskog bazara uz obavezno cenkanje pri kupovini. Degustirajte turski fast-food specijalitet kebab i sok od sveže ceđenog nara. Uveče slobodno vreme za istraživanje čari Istanbula uz piće i neizbežnu nargilu u nekom zabačenom kutku starog gradskog jezgra.. Noćenje.

2. dan: Istanbul
Slobodan dan ili vam možemo ponuditi fakultativni obilazak grada: Plava džamija, Aja Sofija, Sultanahmet trg sa starim hipodromom koji je nekada bio središte vizantijskog Konstatinopolja, Topkapi palata, nakon čega sledi prelazak preko Zlatnog roga Galata mostom, trg Taksim i obilazak Dolmabahče palate, uz pratnju stručnog vodiča. Po završenom razgledanju, sledi slobodno vreme za shopping i kupovinu suvenira. Noćenje.

3. dan: Istanbul - Kapadokija
Vreme do polaska na aerodrom možete iskoristiti za shopping i kupovinu suvenira, ili vam možemo ponudutu fakultativni izlet krstarenjem Bosforom - doživljaj Istanbula koji ne smete propustiti. Dok brodić lagano plovi smenjivaće se pogled na stare džamije i nove četvrti, evropski i azijski deo. Shvatićete zašto je Bosfor jedan od simbola ovog grada i razlog zbog koga je unikatan. U popodnevnim časovima polazak na aerodrom. Let do Kajzerija ili Nevsehira. Po sletanju, sledi transfer do hotela. Slobodno vreme za upoznavanje sa okolinom i istraživanjem gradića Goreme, jednog od najvećih turističkih centara ove regije, koji leži u krajoliku nebičnih vulkanskih stena. Noćenje.

4. dan: Kapadokija
Krećemo u obilazak regije Kapadokija, vulkanskog područja čiji se geografski oblik formirao pre 10 miliona godina. Neverovatne prirodne lepote, dimnjaci, šareni baloni i pejzaži od kojih zastaje dah. Oduševiće nas umetnosti i arhitektura ovog regiona. Obilazimo zamak Uchisar, najvišu tačku regije. Nakon toga posetićemo Goreme -Muzej na otvorenom, u kome se nalazi mnoštvo manastira i crkvi, unutar kojih možemo videti freske koje datiraju iz 10. veka i opisuju život Isusa Hrista. Po završenom razgledanju, put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin gde ćemo posetiti tradicionalne grčke kuće unutar pećina. Slikamo se i uživamo u pogledu. Slobodno vreme za ručak, nakon čega ćemo posetiti lokalnu zanatsku radnju i naučiti kako se pravi grnčarija. Sledi poseta dolini Pasabag i magičnim ‘`troglavim`` dimnjacima. Nestvaran prizor ostavlja nas bez daha. Nakon toga, sledi poseta još jednoj zanatskoj radnji, gde ćemo videti kako se ručno prave tepisi i čilimi, a zatim i poseta dolini Devrent , poznatoj i kao ‘`Dolina mašte``, zbog kamenih formacija koje liče na životinje. Odmaramo u vinariji u Urgupu uz degustaciju vina. Poslednja stanica su tri vilinska dimnjaka, sa svojim predivnim šeširima, koji predstavljaju simbol Kapadokije. Povratak u Goreme. Slobodno vreme ili vam preporučujemo fakultativnu posetu tradicionalnoj turskoj večeri. Noćenje.

5. dan: Kapadokija
U ranim jutarnjim časovima preporučujemo fakultativnu vožnju balonom. Ovo je nešto što ne smete propustiti. Nestvarni pejzaži vulkanskih stena i priroda Kapadokije ostaviće vas bez daha. Gledamo izlazak sunca i pravimo nestvarne fotografije. Iskustvo i osećaj koji se doživaljava samo jednom! Ostatak dana predvidjen za obilazak podzemnog grada Derinkuju, nestvarnog mesta iz 7 veka p.n.e, u kome je sklonište pronalazilo oko 20.000 ljudi. Ovo je najveći otkopani podzemni grad u Turskoj, otvoren za posetioce davne 1969 godine, čija dubina doseže 55 metara. Šetamo tunelima i divimo se arhitekturi grada koji je preživeo napade Rimljana, Grka, Vizantije.. Nakon završenog razgledanja, put nas dalje vodi ka 16 km dugačkojm kanjonu doline Ihlara. Posetićemo jednu od mnogobrojnih crkvi koje se pojavljuju duž doline. Slobodno vreme za ručak u selu Belisirma. Turu nastavljamo posetom manastira Selime, iskopanom od strane hrišćanskih monaka u 13. veku. U povratku u hotel, zastaćemo u dolini golubova. Povratak u Goreme. Noćenje.

6. dan: Kapadokija - Beograd
U dogovoreno vreme, polazak ka aerodromu. Let za Beograd sa usputnim presedanjem u Istanbulu. Dolazak u Beograd gde sa osmehom na licu planiramo naredno Manga putovanje.


PROMOCIJA
(Avio prevoz sa taksama + smeštaj + transferi) 699€
6 dana/avio
27.04 - 03.05.2019.

Aranžman obuhvata:
-Avio prevoz (Beograd-Istanbul-Beograd) sa uključenim svim taksama
-Avio prevoz (Istanbul - Nevsehir -Istanbul) sa uključenim svim taksama
-Sve transfere po programu putovanja
-2 noćenja u Istanbulu u hotelu 3* (1/2 ili 1 /3 sobama)
-3 noćenja u mestu Goreme u hotelu 3* na bazi punog pansiona (1/2 ili 1 /3 sobama)
-Razgledanje mesta Goreme i lokaliteta iz plana i programa puta sa stručnim vodičem
-Ulaznice za sve lokalitete navedene u planu i programu puta, koji nisu fakultativni izlet
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

SMEŠTAJ:
ISTANBUL: Hotel Yuksel 3* ili sl. - nalazi se u širem centru Istanbula i dobro je povezan sa strogim centrom grada linijama javnog prevoza. Potrebno je nekoliko minuta vožnje tramvajem do Plave Džamije, Grand Bazara i Aja Sofije. Bežični internet je dostupan u čitavom hotelu besplatno. Sobe su 1/2 i 1/3 i svaka soba je moderno opremljena sa zasebnim kupatilom i TV-om. U blizini hotela nalazi se supermarket i mnoštvo kafea.

KAPADOKIJA: Hotel Ciner 3* ili sl. - nalazi se u mestu Goreme, na svega 5 minuta hoda od centra. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, klimu, TV, sef, minibar i Wi-Fi. U sklopu hotela, gosti mogu uživati u restoranu tradicionalne turske kuhinje.

Organizator putovanja Manga Trip Travel

 

Proverite raspoloživost za aranžman Istanbul + Kapadokija (april) avio

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti